کد خبر: 3994596
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۴
انتظار جامعه قرآنی از دولت/ 9

دستگاه‌های قرآنی از حکمرانی مطلوب فاصله گرفته‌اند / عدم شفافیت برنامه‌ها برای فعالان

سرپرست گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی گفت: حکمرانی مطلوب فعالیت‌های قرآنی زمانی بود که دستگاه‌ها کارکرد اولیه خود را از دست نمی‌دادند، اما وقتی می‌بینیم موازی‌کاری صورت می‌گیرد، عملا نهادها کاربرد اصلی خود را از ذست می‌دهند و به معنای دیگر برنامه‌ریزی را در کالبد خود ندارند.

دستگاه‌های قرآنی از حکمرانی مطلوب فاصله گرفته‌اند / عدم شفافیت برنامه‌های بری فعالانمرضیه صابری، سرپرست گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: اگر می‌خواهیم جامعه ما به پیشرفت متعالی برسد، باید به آموزه‌های قرآن عمل کنیم.

وی با بیان اینکه برای درامان ماندن از توطئه‌های دشمنان اسلام باید قرآن را در جامعه پررنگ کرد، افزود: پس از انقلاب دستاوردهای متصل به قرآن کریم افزایش یافت و فعالیت‌های قرآنی پررنگ‌تر شد که حضور اساتید و فعالان قرآنی در این زمینه بسیار مؤثر بود، تأثیری به بلندای تربیت انسانی.

سرپرست گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی بیان کرد: اما پس از سال‌ها لازم است شیوه حکمرانی فعالیت‌های قرآنی بازنگری شود تا بتوانیم تأثیر بیشتری را باتوجه به نیازهای زمان ببینیم و پاسخگوی نسل جدید باشیم.


بیشتر بخوانید:


صابری ادامه داد: وجود سازمان‌ها و نهادهای متعدد در حوزه فعالیت‌های قرآنی یکی از ویژگی‌های وضع موجود است؛ با وجود آن یکی از موضوعات شاخصی که در یک دهه گذشته تلاش شد به سرانجام برسد راه‌اندازی شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور و کمیسیون‌ها و مجامع وابسته به آن بود که توانستند به بسیاری از اهداف جامه عمل بپوشانند.

وی تصریح کرد: حکمرانی مطلوب زمانی بود که دستگاه‌ها کارکرد اولیه خود را از دست نمی‌دادند، اما وقتی می‌بینیم موازی‌کاری صورت می‌گیرد، عملا نهادها کاربرد اصلی خود را از ذست می‌دهند و به معنای دیگر برنامه‌ریزی را در کالبد خود ندارند.

سرپرست گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی بیان کرد: تقسیم کار تا حدی می‌تواند از موازی کاری جلوگیری کند، اما در حوزه‌های مختلف همچون آموزش قرآن این پراکندگی وظایف و موازی کاری وجود دارد.

صابری با بیان اینکه این امر موجب سردرگمی وظایف بین نهادها و همچنین مخاطبان این فعالیت‌ها شده است، اظهار کرد: یکی دیگر از نقاط ضعف حوزه قرآنی، بودجه است؛ بنابراین انتظار داریم دولت سیزدهم بودجه‌ها را براساس مناطق و فعالیت‌ها توزیع کند.

سرپرست گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه یکی دیگر از نقاط ضعف این است که مؤسسات نتوانسته‌اند خود را با نیاز روز جامعه تطبیق دهند، افزود: اکنون با وجود شیوع کرونا، نیاز داریم مؤسسات با فضای مجازی بیشتر آشنا شوند.

صابری ادامه داد: نبود دانش و تکنولوژی روز دنیا در بستر فضای مجازی، همان چیزی است که مؤسسات قرآنی از آن رنج می‌برند؛ در واقع مؤسسات قرآنی یک فقر فرهنگی در این حوزه دارند.

عدم شفافیت و دسترسی به تکنولوژی

وی با بیان اینکه یکی از ضعف‌ها این است که فعالان قرآنی به دستورالعمل‌ها و برنامه‌ریزی‌ها دسترسی ندارند، افزود: شفافیت آماری و اطلاعاتی همان امری است که فعالان قرآنی برای ترسیم آینده خود بدان نیاز دارند که در صورت تحقق این امر، سردرگمی‌ها و حواشی کاهش می‌یابد؛ گاهی حتی فعالان قرآنی از برنامه‌ای ماهانه وزارت متبوع خود اطلاع ندارند.

سرپرست گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی بیان کرد: تعیین اولویت‌های موضوعی، اثربخشی را بیشتر خواهد کرد؛ گاهی سال‌ها از اجرای یک برنامه قرآنی می‌گذرد بدون اینکه میزان موفقیت و اثرگذاری آن در جامعه سنجیده شود.

صابری ادامه داد: هنر نیز باید در کنار فعالیت‌های قرآنی بکارگیری شود تا بتوانیم به اثربخشی مطلوب برسیم و از طرفی به رسانه مؤثر و قوی برای کارکردسازی فعالیت‌های قرآنی نیاز داریم.

وی تصریح کرد: مشارکت عمومی و بهره‌گیری از توان خیران برای ادامه فعالیت‌های قرآنی نیز بیشترین اثربخشی را به دنبال خواهد داشت؛ باور به ظرفیت عظیم بخش مردمی و تلاش برای بکارگیری درست این ظرفیت در سطح جامعه، بسیار مؤثر خواهد بود.

سرپرست گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی بیان کرد: محدود کردن فعالیت‌های قرآنی در یک فضای محدود و به دور از نگاه مردمی، حرکت عمومی فعالیت‌های قرآنی را تقویت نخواهد کرد؛ توانمند شدن مردم به دانش و مهارت‌های لازم متناسب با نیاز روز جامعه از مهم‌ترین اهداف است.

صابری یادآور شد: متأسفانه دایره فعالیت مؤسسات قرآنی محدود شده و تنها در آموزش در حیطه خاص عملکرد دارند، در حالی که باید دامنه فعالیتشان گسترده تر شود چراکه توان و تجربه لازم را در این سال‌ها کسب کرده‌اند.

انتهای پیام
captcha