فتحالله پورعلی، مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، با بیان اینکه تغذیه مناسب در پیشگیری از بیماریهای تنفسی از جمله ویروس کرونا و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی دارد، گفت: سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح میتواند عاملی برای ابتلا به این بیماریها باشد، به این معنی که کمبود دریافت مواد غذایی و کمبود ویتامینهایی مثل ویتامین C و A و D، تضعیف سیستم ایمنی بدن و احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد.
وی اضافه کرد: مواد غذایی حاوی ویتامینهای A و E و همچنین منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3، آهن، روی و منیزیم میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری محافظت کند.
پورعلی، با بیان اینکه مصرف مکمل ویتامین C برای تأمین این ویتامین، لازم نیست، گفت: ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن باید از منابع مختلف آن به ویژه با مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، مصرف پیاز خام و جوانه گندم و مصرف مرکباتی مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزیهای دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز، فلفل دلمهای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه فرنگی و غیره تأمین شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجانشرقی با تأکید بر اینکه دریافت زیاد ویتامین D تاثیری در پیشگیری از کرونا ندارد، بیان کرد: ولی باید از کمبود این ویتامین هم پیشگیری کرده و در صورت کمبود آن را درمان کرد.
این کارشناس تغذیه گفت: جگر، زرده تخم مرغ، هویج، کدوحلوایی و سبزیهای سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگهای تیره رنگ کاهو منابع خوبی برای تامین ویتامین A بوده و مقاومت بدن را در مقابل عفونت افزایش میهد.
وی افزود: ویتامین E موجود در تخمه آفتابگردان، بادام و فندق نیز آنتی اکسیدان بوده و میتواند نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری ایفا کند.
این استاد دانشگاه با اشاره به نقش منیزیم در تقویت سیستم ایمنی بدن، اظهار کرد: غذاهای غنی از منیزیم مثل بادام، دانه کنجد، موز، دانه آفتابگردان و تخم کدو میتواند در پیشگیری از ابتلا به کرونا کمک کننده باشد.
پورعلی با بیان اینکه کمبود روی و آهن، سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند، گفت: مصرف گوشت، خشکبار، حبوبات و مغزها برای پیشگیری از کمبود روی و آهن توصیه میشود.
وی افزود: استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت بوده و باید از خوردن غذاهایی مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو یا کبابهایی که مغز پخت نشده و سایر غذاهایی که خوب پخته نشدهاند، خودداری کرد.
پورعلی، بیان کرد: مصرف مایعات به اندازه کافی و مصرف روزانه حداقل سه واحد سبزی و دو واحد میوه به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه میشود.
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی گفت: میوههای حاوی آنتی اکسیدان فصل مثل انار، پرتقالهای تو سرخ، گریپ فروت و ... اهمیت زیادی در این زمینه دارند.
وی متذکر شد: از یاد نبریم که رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و اطمینان از دریافت کافی ریز مغذیها و پروتئین نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماریها از جمله ویروس کرونا دارد.
انتهای پیام