مقابله با کرونا با یک رژیم غذایی ساده
کد خبر: 3885142
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۳

مقابله با کرونا با یک رژیم غذایی ساده

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان‌شرقی، با بیان اینکه تغذیه مناسب در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی از جمله ویروس کرونا و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد، گفت: سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح می‌تواند عاملی برای ابتلا به این بیماری‌ها باشد.

مقابله با کرونا با یک رژیم غذایی سادهفتح‌الله پورعلی، مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌شرقی، با بیان اینکه تغذیه مناسب در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی از جمله ویروس کرونا و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی دارد، گفت: سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح می‌تواند عاملی برای ابتلا به این بیماری‌ها باشد، به این معنی که کمبود دریافت مواد غذایی و کمبود ویتامین‌هایی مثل ویتامین C و A و D، تضعیف سیستم ایمنی بدن و احتمال ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

وی اضافه کرد: مواد غذایی حاوی ویتامین‌های A و E و همچنین منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3، آهن، روی و منیزیم می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری محافظت کند.

پورعلی، با بیان اینکه مصرف مکمل ویتامین C برای تأمین این ویتامین، لازم نیست، گفت: ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن باید از منابع مختلف آن به ویژه با مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، مصرف پیاز خام و جوانه گندم و مصرف مرکباتی مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزی‌های دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز، فلفل دلمه‌ای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه فرنگی و غیره تأمین شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان‌شرقی با تأکید بر اینکه دریافت زیاد ویتامین D تاثیری در پیشگیری از کرونا ندارد، بیان کرد: ولی باید از کمبود این ویتامین هم پیشگیری کرده و در صورت کمبود آن را درمان کرد.

این کارشناس تغذیه گفت: جگر، زرده تخم مرغ، هویج، کدوحلوایی و سبزی‌های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ‌های تیره رنگ کاهو منابع خوبی برای تامین ویتامین A بوده و مقاومت بدن را در مقابل عفونت افزایش می‌هد.

وی افزود: ویتامین E موجود در تخمه آفتابگردان، بادام و فندق نیز آنتی اکسیدان بوده و می‌تواند نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری ایفا کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش منیزیم در تقویت سیستم ایمنی بدن، اظهار کرد: غذاهای غنی از منیزیم مثل بادام، دانه کنجد، موز، دانه آفتابگردان و تخم کدو می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به کرونا کمک کننده باشد.

پورعلی با بیان اینکه کمبود روی و آهن، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند، گفت: مصرف گوشت، خشکبار، حبوبات و مغزها برای پیشگیری از کمبود روی و آهن توصیه می‌شود.

وی افزود: استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت بوده و باید از خوردن غذاهایی مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو یا کباب‌هایی که مغز پخت نشده و سایر غذاهایی که خوب پخته نشده‌اند، خودداری کرد.

پورعلی، بیان کرد: مصرف مایعات به اندازه کافی و مصرف روزانه حداقل سه واحد سبزی و دو واحد میوه به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می‌شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی گفت: میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان فصل مثل انار، پرتقال‌های تو سرخ، گریپ فروت و ... اهمیت زیادی در این زمینه دارند.

وی متذکر شد: از یاد نبریم که رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی‌ها و پروتئین نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا دارد.

انتهای پیام
captcha