معرفی امامزاده سیدتاج الدین(ع) در روستای ساقی
کد خبر: 3700843
تاریخ انتشار : ۱۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۵

معرفی امامزاده سیدتاج الدین(ع) در روستای ساقی

گروه معارف- آستان امامزاده سیدتاج الدین (ع) در شهرستان بیرجند، دهستان فشارود، روستای ساقی واقع شده است.

به گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، امامزاده سید تاج الدین علی (ع) با ۹ واسطه به امام جواد (ع) و با ۱۰ واسطه به امام رضا (ع) می‌رسد.
امامزاده سیدتاج الدین (ع) در شهرستان بیرجند، بخش مرکزی، دهستان فشارود، روستای ساقی واقع شده است.
آستان سیدتاج الدین با فاصله 200 متری از روستای ساقی و در موقعیت 59 درجه و 18 دقیقه طول شرقی و 33 درجه و 9 دقیقه شمالی و در ارتفاع 2060 متری از سطح دریا قرار گرفته است.
کوه القور در چهار کیلومتری جنوب شرق آن واقع است. این مزار در فاصله دو کیلومتری بزرگراه بیرجند ـ قاین بر فراز تپه ای مشرف بر روستا و مزارع سرسبز با هوای لطیف در تابستان است.
این زیارتگاه تا بیرجند 35 کیلومتر و از طریق جاده آسفالته فاصله دارد. روستای ساقی در گذشته دارای تعدادی زیادی چشمه و قنات بوده که امروزه اغلب آنها خشک شده و موجب مهاجرت مردم گردیده است.
مشخصات ساختمان آستان امامزاده سیدتاج الدین (ع)
محل اولیه مزار به صورت دالانی داخل تپه بود و مردم به آنجا وارد و زیارت می‌کردند. بعدها این دالان خراب شد و بر روی تپه اتاقکی چهار ضلعی با خشت و گل ساختند.
نام اولین بانی و زمان احداث آن مشخص نیست. بقعه اولیه حدود 20 متر مربع مساحت داشت و برای روشنایی آن از چراغ موشی استفاده می‌کردند.
این بنا در سال 1348 توسط آقای توکلی که از سیستان آمد به شکل اساسی با آجر بازسازی و بر فراز آن گنبدی بنا شد.
این ساختمان به شکل هشت ضلعی و دارای هشت ایوان بود که چهار ایوان آن به وسیله چهاردرب بیرون باز می‌شد و در وسط آن ضریح بود.
این بنا 80 متر مربع وسعت داشت. ساختمان مذکور در سال 1391 تخریب و بنای جدید با زیر بنای 554 متر مربع آغاز شد.
مشخثات ضریح امامزاده
ضریح امامزاده از جنس آهن و به صورت مشبک است که از داخل شیشه دارد و رنگ آن طلایی است.
امکانات رفاهی و خدماتی
این امامزاده دارای یک شبانه روز آب موقوفه از قنات قیچکی بوده که فعلاً خشکیده است. در جوار مزار سه نفر از شهدای جنگ تحمیلی به خاک سپرده شده‌اند.
به دلیل محدودیت فضای آرامگاه و کثرت زوار مخصوصاً در فصل تابستان، به علت اینکه کمبود جا برای اقامه نماز وجود داشت با همت و تلاش اهالی روستا و کمک‌های خیرین مسجد ابوالفضل (ع) با زیر بنای 220 متر مربع احداث شد.
زهرا حمیدی
انتهای پیام

captcha