حجتالاسلام والمسلمین اکبر عیدی با اشاره به اینکه قیام امام حسین(ع) پیامها و الگوهای فراوانی برای تمام اقشار جامعه دارد، گفت: اصلاح در فکر، اخلاق و رفتار مهمترین پیام قیام امام حسین(ع) بود.
حجتالاسلام حسین فلاحیاصل با بیان اینکه مکتب عاشورا یک مکتب تکبُعدی نیست، بلکه یک مکتب ذوابعاد است، گفت: مکتب عاشورا ممثل قرآن کریم و همه دین است. همه دین و همه حقیقت دین از اخلاق و اعتقاد و احکام جهاد در کربلا تجلی پیدا میکند.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علومپزشکی لرستان گفت: امام حسین(ع) به ما آموخت که مقاومت فقط یک امر دینی نیست بلکه یک امر حیاتبخش برای همگان در همه زمانها و بدون تبعیض است، به همین دلیل افراد مختلفی در سپاه امام حسین(ع) گنجانده شده بودند.
حجتالاسلام محمدرضا اعوانی با بیان اینکه امام سجاد(ع) برای عبادت در شب اهمیت خاصی قائل بودند، گفت: عبادت در نیمه شب صرفاً نماز شب نیست و دعا کردن و خواندن قرآن از عبادتهای مهمی است که انسان میتواند در دل شب به آنها بپردازد.
امام علی(ع) در خطبه ۶۶ نهجالبلاغه در امر جهاد، دو دستور مىدهد که لازم و ملزوم یکدیگرند، مىفرماید: «با آغوش باز از شهادت استقبال کنید و با آرامش به سوى آن گام بردارید.»
مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه توبه واقعی به نوعی عبادت است، گفت: امام سجاد(ع) معتقد است هر کسی مرتکب گناهی شود شیطان بر او چیره میشود؛ حضرت در جای جای مختلف صحیفه سجادیه از شر شیطان خبیث به خدای متعال پناه میبرد.
حجتالاسلام حسین فلاحیاصل با اشاره به اینکه بزرگترین اقدامی که پیامبر اکرم(ص) در آخرین حج خود انجام داد مسئله غدی بود، گفت: غدیرخم در واقع تکمیل و تبیین دین بود و به تعبیری هدف از این واقعه تبیین جانشینی حضرت امیرالمؤمنین(ع) بوده که به این عنوان تبیین و تثبیتکننده اساسی دین مبین اسلام بود.
عضو انجمن علمی مهدویت حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه انتظار فرج یک نوع جهاد است، گفت: نخبگان، علما، اساتید حوزه و دانشگاه و معلمان در زمینه انتظار فرج و حکومت امام عصر(عج) اطلاعات خود را بالا ببرند تا بتوانند پاسخگوی شبهات مردم درباره مهدویت، انتظار فرج و ظهور منجی باشند.
امام علی(ع) در بخشهای پایانی خطبه ۱۴۷ نهجالبلاغه به همگان هشدار مىدهد که تاریخ امم پیشین را مطالعه کنند و درباره عوامل بدبختى آنها بیندیشند و درس عبرت گیرند.