حجتالاسلام حسین لشکری، رئیس اداره اوقاف قائنات در گفتوگو با ایکنا از خراسان جنوبی گفت: در فرهنگ اسلامی، سیاحت به عنوان سیر آفاق در برابر سیر انفس مورد توجه قرار گرفته است و اسلام به انسان و نیازهای او نگاه ویژهای دارد و آنچه را که به واقع زندگی را لذت بخش و آسان میکند و در جسم و روح و روان انسان موثر است، به رسمیت میشناسد.
وی بیان کرد: در دنیای ماشینی امروز، انسان بیش از گذشته به استراحت و گردش نیازمند است تا آثار ناشی از فشارهای روحی و روانی را حتی المقدور خنثی کند که از این منظر، گردشگری و سیاحت یک تجربه درون گرایانه است و بشر میخواهد لحظاتی را بدست آورد که جان و روح خسته، مکدر، تاریک و متلاشی شدهاش به آزادی، فراخی، لذت و زیبایی ماورایی برسد و از این راه معنویت زندگیاش را تأمین و فروریختگیاش را جبران کند.
بیشتر بخوانید:
جایگاه گردشگری در فرهنگ اسلامی نیازمند تبیین است
حجتالاسلام لشکری بیان کرد: مسافرت از سنتهای پسندیده در جوامع مختلف بوده که انسانها هنگام سفر از نقطهای به نقطه دیگر و از زمانی به زمان دیگر در راستای رشد و کمال حرکت میکنند که در قرآن کریم آیات بسیاری بر سیر و سفر تاکید داشته و به انسان توصیه میکند که به مسافرت بپردازد.
رئیس اداره اوقاف قائنات با بیان اینکه از نظر قرآن کریم علاقهمندی به کمال و تفریح و تفرج، کسب روزی حلال و رفع نیازها، تقویت حس پرستش خالق و از بین رفتن جهالتها از فواید سفر است، گفت: مهمترین آیاتی که به طور مستقیم به مقول جهانگردی پرداخته است، میتوان به سوره مبارکه آل عمران (آیات137-138)، سوره مبارکه توبه (آیه42)، سوره مبارکه یونس (آیه 22)، سوره مبارکه نحل (آیه 80)، سوره مبارکه انعام (آیه 11)، سوره مبارکه یوسف (آیات 109و111)، سوره مبارکه عنکبوت (آیه20) و سوره مبارکه روم (آیات 9و10) اشاره کرد.
وی بیان کرد: معرفی اماکن و برنامههای مذهبی با استفاده از ظرفیتهای موجود، تامین زیرساختها جهت حضور گردشگر از جمله حمل و نقل آسان و همینطور تامین زیرساخت در اطراف اماکن هدف گردشگری از جمله محل اقامت و......ایجاد جذابیت در اطراف اماکن مذهبی از جمله بازارچههای موقت و دائم از کارهایی است که گردشگری مذهبی رونق بیشتری پیدا میکند.
حجتالاسلام لشکری اظهار کرد: یکی از عوامل پیش برنده در حوزه گردشگری مذهبی آیینها و مراسمهای سنتی بسیار جذاب و متنوع در مناطق مختلف استان است.
رئیس اداره اوقاف قائنات با اشاره به مناسبتهای مذهبی که وجود دارد که در هر منطقه از استان مراسم و آئین خاصی خود را دارند که از جذابیت بسیاری برای گردشگران برخوردار است، افزود: جشنهای پیروزی انقلاب، جشنهای نوروز، جشنهای میلاد چهارده معصوم، جشنهای مربوط به برداشت محصول و یا مراسمهای ماه محرم و عزاداری برای امام حسین (ع) از جمله مراسمهایی است که باعث جذب گردشگر میشود.
وی بیان کرد: صنعت گردشگری بهسرعت رو به رشد است و به صنعتی پرسود تبدیل شده و گردشگری مذهبی نیز سهم بسزایی در این پیشرفتها دارد، اما تمامی آثار و نتایجی که از گردشگری مذهبی به جا میماند، همگی مثبت نیستند و طبیعی است که ورود سیل عظیمی از گردشگران نیز آثار مثبت و منفی بههمراه داشته باشد.
حجتالاسلام لشکری با بیان اینکه درشهرستان قائنات حدود 13 بقاع متبرکه وجود دارد، تصریح کرد: امام زاده زیدبن محمد قاین، زیدبن موسی آفریز، بی بی زبیده خاتون اسفشاد، حسن وافضل کومیران و سلطان محمد مهنج و... از امامزادگانی که در اطراف قائنات وجود دارد وسالانه گردشگران بسیاری را جذب میکند هر چند که بسیاری از این بقاع متبرکه نیز ناشناخته و مهجور واقع شدهاند.
انتهای پیام