«مشایه الاهواز»؛ حرکتی غنی و معنادار در مسیر امام حسین(ع)
کد خبر: 4163617
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۶

«مشایه الاهواز»؛ حرکتی غنی و معنادار در مسیر امام حسین(ع)

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه «مشایه الاهواز» یک حرکت معنادار، غنی و باعث افتخار مردم اهواز است، بر پوشش رسانه‌ای این رویداد فرهنگی تأکید کرد.

«مشایه الاهواز»به گزارش ایکنا از خوزستان، مجید منادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در نشست خبری «مشایه الاهواز» که روز گذشته، ۲۸ مرداد در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد، گفت: حرکت کاروان «مشایه الاهواز» به صورت کاملاً مردمی و خودجوش صورت می‌گیرد. مشایه الاهواز یک حرکت معنادار، غنی و فرهنگی و باعث افتخار مردم اهواز است.

وی با اشاره به این‌که قاطبه بدنه رسانه استان خوزستان به امام حسین(ع) ارادت دارند، گفت: از سال‌های گذشته در اربعین حسینی همه پای کار دفاع از فرهنگ اربعین و برنامه‌های فرهنگی و مذهبی بوده‌اند. این امر جزو ویژگی‌های استان خوزستان است که رسانه‌ها و اصحاب رسانه در موضوع فرهنگی مهمی مانند اربعین حسینی پای کار هستند. هدف این برنامه این است که پیاده‌روی اربعین اهواز ویژه‌تر دیده و ابعاد آن تبیین و مشخص شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تاکید کرد: این برنامه به طور ویژه توسط اصحاب رسانه پوشش داده شود و برای آن تولید محتوا صورت گیرد زیرا این برنامه مردمی، خودجوش و عاشقانه اجرا می‌شود.

«مشایه الاهواز» ثبت ملی شود

حجت‌الاسلام جعفر بوعذار، مدیر جبهه مردمی کاروان پیاده‌روی مشایه الاهواز گفت: «مشایه الااهواز» و کاروان اربعین حسینی اتفاق بزرگی است که توسط مردم اهواز و خوزستان ثبت شده است. بنابراین مردم این حق را دارند که این حرکت فرهنگی به نام شهرستان اهواز ثبت ملی شود.

وی با بیان اینکه پیاده‌روی اربعین حرکتی کاملا فرهنگی است، افزود: کاروان را در قالب فراخوان‌های ۳۱۳ نفره ساماندهی می‌کنیم. در طول مسیر بیش از ۱۰۰۰ برنامه فرهنگی با حضور مداحان و روحانیون کاروان برای زائران برگزار خواهد شد. علاوه بر این، غرفه‌های فرهنگی درباره حجاب و عفاف و موضوع قرآن‌سوزی در طول مسیر با هدف جهاد تبیین و روشنگری برپا خواهد شد.

مدیر جبهه مردمی کاروان پیاده‌روی مشایه الاهواز در پایان گفت: سوژه‌های بسیاری در طول مسیر وجود دارد. از فعالان فرهنگی و اصحاب رسانه دعوت می‌کنم که با حضور خود از ثمرات معنوی این حرکت عظیم برداشت کنند.

اعلام برنامه حرکت کاروان پیاده‌روی 

سیدسعید شرفا، مسئول هیئت حضرت ابوالفضل العباس(ع) منطقه عین دو اهواز با اشاره به این‌که حرکت فرهنگی و زیارتی اربعین حسینی در سال ۹۲ برای ارج نهادن به مقام شامخ شهدای کربلا و احیای سنت حسنه پیاده‌روی اربعین حسینی آغاز شد، گفت: این حرکت در سال نخست بسیار مورد استقبال مردم اهواز قرار گرفت و در سال‌های بعد نیز با هدف ایجاد وحدت حسینی از مناطق مختلف اهواز دعوت شد تا در این حرکت عظیم فرهنگی حضور داشته باشند.

وی با اشاره به این‌که جلسات متعددی برای این حرکت فرهنگی برگزار شده است، گفت: در سال ۹۴ اولین منطقه‌ای که به این حرکت فرهنگی پیوست ملاشیه بود. مردم شریف استان خوزستان به رغم جوسازی‌های منفی دشمن از ابتدا پای کار بودند. خوشبختانه این حرکت فرهنگی از سال‌های قبل تاکنون ابتدا به حرکتی ملی و سپس به حرکتی جهانی تبدیل شد.

شرفا افزود: این حرکت فرهنگی با وجود این‌که در سال‌های قبل فاقد امکانات لازم برای پذیرایی از زائران اربعین حسینی بود، اما همواره توانسته از جمعیت عظیم مردم و این حرکت بزرگ جهانی به نحو احسن استقبال کند.

مسئول هیئت حضرت ابوالفضل العباس(ع) گفت: عنوان کاروان «سفینه نجات» و تمام استان خوزستان و به ویژه شهرستان اهواز را در بر می‌گیرد.

وی گفت: یکی از نیازهای مهم ما وجود اورژانس و تیم‌های پزشکی در مسیر به ویژه در مناطق اهواز و حمیدیه به دلیل گرمای شدید هوا و امکان گرمازدگی مردم است. 

شرفا درباره حرکت کاروان پیاده‌روی گفت: با هدف ایجاد وحدت در کاروان، برنامه اول میزبانی از زائران مناطق مختلف در ۳۱ مرداد (ساعت سه بعدازظهر به بعد) در عین است. بیتوته در شب اول در عین دو و در تکیه‌ها، حسینیه‌ها و مساجد این منطقه صورت می‌گیرد. در اول شهریور حرکت اصلی از صبح چهارشنبه از منطقه قرآنی عین دو و پس از آن اجرای برنامه‌های فرهنگی و عزاداری است. بعد از آن کاروان به سمت کربلا حرکت می‌کند و در طول مسیر توقف خواهد داشت. کاروان در مسیر خود وارد حمیدیه می‌شود، روز دوم به سمت دشت‌آزادگان می‌رود و پس از استقبال توسط موکب‌های مسیر، مهمان شهر کوت سید نعیم می‌شود و شب در این منطقه بیتوته خواهد کرد. پس از آن در روستاهای مسیر مورد استقبال قرار می‌گیرد و پس از آن نیز به سمت سوسنگرد حرکت می‌کنیم.

وی گفت: جمعه سوم شهریور کاروان پس از تودیع توسط مردم دشت آزادگان به سمت شهر بستان می‌رود و در این مسیر هم مورد استقبال روستاهای مختلف قرار می‌گیرد. در چهارم شهریور با لحاظ این‌که در طول مسیر ۲۵ کیلومتری موکب وجود ندارد سعی می‌کنیم مسافران را تا مرز با اتوبوس جابه‌جا کنیم.

انتهای پیام
captcha