شب قدر دور برگردان زندگی از پندارهای باطل است
کد خبر: 4132842
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳
حجت‌الاسلام رفیعی:

شب قدر دور برگردان زندگی از پندارهای باطل است

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه برخی از روی جهالت، غفلت و یا لجاجت مسیر زندگی را اشتباه می‌روند و گمان می‌کنند درست می‌روند، گفت: خداوند در زندگی ما فرصت‌هایی برای بازگشت ایجاد کرده است، یکی از این فرصت‌ها شب‌های قدر است که باید این فرصت را قدر بدانیم و اگر مسیر را اشتباه می‌رویم، برگردیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، سخنران حرم بانوی کرامتبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه در سخنرانی مراسم احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه خداوند در زندگی ما فرصت‌هایی برای بازگشت ایجاد کرده است، اظهار کرد: یکی از این فرصت‌ها ماه مبارک رمضان و به‌ویژه شب‌های قدر است که باید این فرصت را قدر بدانیم و اگر مسیر را اشتباه می‌رویم، برگردیم.

وی با بیان اینکه اشتباه رفتن‌های ما به خاطر جهالت، غفلت و لجاجت است، افزود: انسان عاقل وقتی در مسیر اشتباه می‌فهمد که راه را اشتباه می‌رود اولین دور برگردان که می‌بیند دور می‌زند، زیرا اگر از دور برگردان‌ها استفاده نکنیم ممکن است به جایی برسیم که دیگر فرصتی برای برگشت وجود نداشته باشد.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه شرط بازگشت، واقع‌گرا بودن و پرهیز از خیال‌پردازی و پندارگرایی است، گفت: افرادی که واقع‌گرا هستند در قرآن از آن‌ها با صفت یوقنون و یعلمون یاد می‌کند ولی افرادی که خیال‌پرداز هستند قرآن از آن‌ها با کلمه یحسبون یاد می‌کند، زیرا پندارها و گمان‌های خود را به جای حقیقت و واقعیت می‌گذارند و از آن تبعیت می‌کنند.

وی با اشاره به برخی از پندارهای باطل و خیال‌های غلط که در قرآن ذکر شده است، اظهار کرد: خداوند در آیه ۱۰۳ سوره کهف می‌فرماید بدبخت‌ترین انسان‌ها کسانی هستند که کارهای زشت می‌کنند و فکر می‌کنند که کار درست را انجام می‌دهند.

رفیعی با بیان اینکه ما باید مواظب باشیم که اسم خطای خودمان را ثواب و عمل خیر نگذاریم، افزود: برخی زحمت می‌کشند و تلاش می‌کنند ولی راه را اشتباه می‌روند و در مسیر نادرست حرکت می‌کنند مانند خوارج و داعشی‌ها که تلاش و عبادت زیادی می‌کردند ولی در مسیر نادرستی بودند که خطای خود را ثواب می‌پنداشتند.

وی افزود: امروز هم برخی زنا می‌کنند و اسمش را ازدواج سفید می‌گذارند، رشوه می‌دهند و می‌گیرند و اسمش را هدیه می‌گذارند، خمس مالشان را نمی‌دهند و از آن مال خیرات می‌کنند و صدقه می‌دهند، به مو و بدن نامحرم نگاه می‌کنند و اسمش را صله رحم می‌گذارند.

کارشناس معارفی حرم مطهر بانوی کرامت دومین پندار نادرست و باطل را از ان افرادی دانست که پول روی هم می‌گذارند و گمان می‌کنند که مال برایشان خواهد ماند و افزود: حقیقت این است که مال و ثروت وسیله است برای اینکه کار خود و مردم را راه بیندازیم، ولید بن مغیره از افرادی بود که خدا ثروت زیادی به او داده بود ولی تنها فردی است که خداوند در قرآن دو بار پشت سر هم به او مرگ فرستاده است زیرا فکر می‌کرد ثروتش می‌ماند و مالش را در راه اذیت کردن پیامبر(ص) خرج می‌کرد.

وی با بیان اینکه مال، هنر، بیان، قلم و هر چیزی که خداوند به انسان داده است برای او نمی‌ماند و باید در مسیر خدمت به دین قرار گیرد، افزود: امروز هم برخی از صاحبان ثروت و هنر، ثروتشان را در اختیار رسانه‌های دشمن قرار داده‌اند و با ثروت و هنرشان ذهن جوانان را تخریب می‌کنند و در جوانان ایجاد یأس و ناامیدی می‌کنند.

رفیعی ادامه داد: سومین پندار باطل که در قرآن بیان شده این است که برخی گمان می‌کنند فرصتی که خداوند برای گناه کردن به آنها می‌دهد به خاطر این است که خدا آنها را دوست دارد در حالی که خداوند می‌فرماید به آنها مهلت داده می‌شود تا گناهان‌شان زیاد شود که در اصطلاح فقهی به آن عذاب استدراج گفته می شود.

وی گفت: اگر می‌بینیم هرچه گناه می‌کنیم خداوند نعمت‌های بیشتری به ما می‌دهد باید بفهمیم که مسیری که می‌رویم اشتباه است و از آن مسیر برگردیم.

انتهای پیام
captcha