حجتالاسلام علیرضا نخعیپور، مدرس حوزه و دانشگاه در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی، اظهار کرد: شخصیت حضرت خدیجه(س) نشان داد که برای فعالیت در راه اسلام زن بودن یا مرد بودن چندان مهم نیست؛ بلکه روح انسانیت است که مهمترین است.
وی با بیان اینکه حضرت خدیجه(س) تمام آنچه داشت را در راه عبودیت خداوند خرج کرد، افزود: شخصیت حضرت خدیجه(س) و فعالیتهایش باعث شد تا الگوی افرادی که دنبال رشد و تعالی و انسانیت هستند، باشد. نباید حوزه الگوبرداری از آن حضرت را محدود به بانوان کنیم؛ این انسان با تمام انسانیتش برای اسلام خرج کرد؛ این خرج تنها مادی نبود؛ بلکه با تمام بی توجهیها کنار پیامبر ماند و این یعنی حمایت معنوی.
مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امر مهم در زندگی حضرت خدیجه(س)، ارتباط او با خدای جهانیان و سپس تنظیم کردن ارتباط خود با همسر براساس ارتباط با خداوند است، تصریح کرد: شیوه و سیره زندگی حضرت خدیجه(س) نشان میدهد که آن حضرت در مسیر فلسفه خلقت خود حرکت میکند و حتی روابط خود را براساس آن تنظیم و تعریف میکند.
نخعی با اشاره به اینکه این درسی برای بشریت است که تمام داشتههای خود را وقف عبادت خدا و در راستای رسیدن به تعالی کنیم و این مسیر درست به طرز تفکر انسان برمیگردد، تصریح کرد: آن حضرت تلاش میکند تا زمینه تعالی اطرافیان خود را به واسطه همسر پیامبر بودن فراهم میکند.
وی بیان کرد: زمینهسازی برای رشد دیگران میتواند الگویی برای مسلمانان باشد، چراکه بهطور مثال بانوان میتوانند در جامعه امروز یک سنت خوب را اجرا کنند.
نخعی با بیان اینکه نکته دیگری که در زندگی آن حضرت قابل توجه است رابطه حضرت خدیجه(س) با پیغمبر(ص) است، چراکه آن حضرت پیامبر اسلام(ص) را درک میکند و با درک کامل با ایشان ازدواج میکند، تصریح کرد: نگاه همراه با تفکر و عشق حضرت خدیجه(س) به زندگی و پیامبر(ص) او را در همه امور موفق میکند و این امر میتواند برای تمام زنان در زندگی مشترک یک الگو باشد.
وی با بیان اینکه گاهی اوقات فشارهای شدیدی بر حضرت محمد(ص) وارد میشد و حضور حضرت خدیجه(س) باعث تلطیف شدن روح پیامبر اکرم(ص) میشد، تصریح کرد: اما گاه میبینیم زن و شوهر به جای اینکه مرهم یکدیگر در دردها باشند، هیچ درکی از اوضاع همسر خود ندارند و همین امر موجب بیبرکت شدن زندگیها میشود.
وی بیان کرد: یادمان نرود وقتی در زندگی زناشویی قرار گرفتیم من بودن معنایی ندارد و حضرت خدیجه(س) در میان بهت مردم آن زمان در حوزه حمایت مادی و معنوی همین کار را انجام داد و با پیامبر(ص) یک «ما» برای ترویج آموزههای اسلام به مردمی که توجهی نداشتند تشکیل داد.
نخعیپور با اشاره به اینکه گاهی زندگی مشترک ما بازیچه افکار دنیای اطراف ما میشود که حضرت خدیجه(س) در آن ما این افکار را مدیریت کرد، افزود: با وجود شخصیت متعالی این بانو، آن چنان که باید در متون دانشگاهی و آموزشی و یا حتی مداحی از این شخصیت وارد نشدهایم.
این کارشناس مذهبی بیان کرد: دیده شدن این حضرت در متون دینی و مداحی میتواند این شخصیت را آن چنان که باید به جوانان ما میشناساند و فراموش نکنیم برای از یاد نرفتن یک الگو باید دائما از او حرف زد و راه و رسم او را بیان کرد.
انتهای پیام