طلبهای جوان است و مانند دیگر جوانان شور و شوق زندگی دارد. پرانرژی است و این انرژی را مدیون ارتباطگیری درست با مردم میداند؛ امری که به گفته او اولین وظیفه یک طلبه است.
او در یکی از مناطق محروم خراسانجنوبی روزگار میگذراند؛ امام جمعه موقت شهر شوسف است؛ اما خود را بیش از هر چیزی خادم مردم میداند. او در روزهای کرونایی که ارمغان تنهایی بود نگذاشت محرومان از یاد بروند و یا چراغ عزاداری و محبت به اهل بیت(ع) فراموش شود. او تلاش کرد با هر آنچه در دست دارد؛ نگذارد انسانهای اطرافش در تنهایی کرونایی که حاصلش دوری از خداست غرق شوند.
او خالق محله حسینی است؛ شهری که با این نام در خراسانجنوبی شناخته شده و همه را مدیون فردی است که نگذاشت ارزشهایی اساسی در دوران کرونا نادیده گرفته شود.
حجتالاسلام محمدرضا صادقیان، امام جمعه موقت شهر شوسف در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی اظهار کرد: فعالیتهایی که با وجود شرایط کرونایی در این منطقه انجام شد؛ لبیک به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص کمکهای مردمی و همدلی و مواسات بود.
وی ادامه داد: اقداماتی همچون ضدعفونی کردن معابر و مساجد، منازل بیماران کرونایی، تغسیل و تدفین اموات کرونایی، برگزاری کلاسهای احکام و قرآن برای نوجوانان جوانان، دختران و پسران به صورت ویژه و جداگانه همراه با برنامههای سرگرمی اردو، مسابقات تیراندازی، طنابکشی، فوتبال و والیبال صورت گرفت.
امام جمعه موقت شوسف تصریح کرد: ایزوگام سقف منزل محرومین، تهیه و توزیع سبد غذایی شامل؛ کیسه کامل برنج خوشپخت ایرانی، روغن ماکارونی، سویا، رب، عدس، لپه، خرما و قند به همت خیرین بزرگوار در شش مرحله در طول این مدت و در هر مرحله 100 بسته توزیع شد.
وی افزود: تهیه و توزیع لوازمالتحریر و لباس و کفش برای دانشآموزان نیازمند، توزیع غذای گرم بصورت بسته بندی، توزیع نان رایگان بین نیازمندان و توزیع گوشت قربانی از دیگر اقدامات صورت گرفته است؛ علاوه بر اینها فعالیت ویژهای به نام محله حسینی که محوریت آن برگزاری مراسم روضه و عزاداری سیدالشهدا و عزاداری اهلبیت(ع) بوده، در محله و محلات در زمان کرونا نیز بود.
صادقیان با بیان اینکه امام راحل فرمودند: محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است، ادامه داد: تا پیش از کرونا مردم هنگام ایجاد مشکلات برای رفع آن به مساجد رجوع میکردند و با توسل داشتن به اهل بیت(ع)، دعا و مناجات نسبت به رفع آن تااس میکردند، اما اکنون که برگزاری مراسمات و تجمعات محدود و ممنوع است انجام این کار با اندکی موانع روبه رو است که امیدوارم هرچه زودتر بر این ویروس چیره شویم.
وی افزود: تلاش کردیم راههای رسیدن مردم به معنویت به دلیل کرونا بسته نشود چراکه این حق انسانهاست که همواره با خواهند در ارتباط باشند؛ حال این ارتباط میتواند یک دعا کردن باشد با توزیع بستههای غذایی.
امام جمعه موقت شهر شوسف تصریح کرد: برای اجرای طرح محله حسینی در این شرایط کرونایی مراسمات را درب منزل و در فضای باز در محلات برگزار کردیم؛ به این گونه که با یک پارچه ساده مشکی با نوشتن واژه امام حسین(ع) بر روی آن و مفروش کردن درب منازل با یک موکت ساده، مجالسی بیریا برگزار میکردیم که بیش از هر امری شوق کودکان از اینکه مجلس درب خانه شان برگزار شده وصف ناشدنی بود.
وی با بیان اينکه من سخنران و مداح جلسات بودم، افزود: در این جلسات که در طول محرم و صفر ادامه داشت، علاوه بر خواندن زیارت عاشورا و مداحی و سخنرانی و بیان مطالبی همچون سبک زندگی اسلامی، عوامل و راههای تزریق نشاط به زندگی، راههای تربیت فرزند، پرداختن به آسیبهای اجتماعی از جمله طلاق و اعتیاد، بیان مسائل شرعی و ارائه فرمایشات رهبری مدنظر بود که با استقبال بی نظیری همراه شد.
وی ادامه داد: در ابتدای اجرایی شدن این طرح، انتقادات و نگرانیهایی نیز نه به جلسه بلکه به دلیل استقبال نکردن رخ داد، اما باید گفت جمعیت ملاک نیست؛ بلکه شیوه برگزاری درست آن هم با وجود کرونا ملاک است؛ این مراسمات بدون پذیرایی و تجملات انجام شد و ضمن اطلاعرسانی، هر صبح و بعدازظهر جلسه را برگزار میکردیم.
صادقیان با اشاره به وجود سنگاندازیهایی در برگزاری این جلسات ساده و بی ریا، ادامه داد: ما سعی کردیم کار خود را به بهترین نحو انجام دهیم، چرا که ما مبلغ هستیم باید جلسات سیدالشهدا(ع) و عزاداری ائمه را برگزار کنیم، اما ما نیز مردم را به رعایت پروتکلهای بهداشتی در این مراسمات دعوت میکنیم چرا که مردم پای کار هستند و دل دشمن را از شادمانیها و دوری از اهل بیت(ع) ناکام میگذارند.
او که تنها عزاداری کردن مردم شهرش را میبیند تلاش میکند تا با بردن مجالس عزاداری به درب خانههایشان اندکی از ناراحتی شان بکاهد. وی در این باره توضیح میدهد: گاهی برای دوری مردم از حصار تنهایی که به دور خود کشیدهاند باید پیشقدم شوی و کاری انجام دهی؛ مگر معنای طلبهشدن جز این است.
صادقیان بیان کرد: نباید بگذاریم مردم در تنهایی ناشی از وضعیت کرونایی از خدا و اهل بیت(ع) دور شوند؛ باید شیوهای نو درانداخت و در هر زمان به مقتضای شرایط طرحی نو را برای اظهار ارادت به اهل بیت که تنها ملجأ و پناه ما در دنیا هستند طرحریزی کرد.
وی یادآور شد: نباید گذاشت در شرایطی که غم دنیا را گرفته، انسان عصر حاضر از این هم تنهاتر شود چراکه این تنهایی او را از خدا دور میسازد؛ او اکنون در شرایط کرونایی تنهاست چراکه باید با وجود بیماری خود تنهایی زندگی کند؛ با دیگران ارتباط نگیرد و حتی فرصت دور هم بودن و شاد بودن را ندارد؛ او تنهاست اما باید به کمکش آمد با چاشنی محبت به اهل بیت(ع) و با طعم خاص نزدیکی به خدا.
او علاوه بر برگزاری مراسم عزاداری، غسل و کفنکردن اموات کرونایی را که تمام افراد از آن واهمه دارند برعهده دارد چراکه معتقد است انسان اکنون به کمک نیاز دارد و نباید این کمک را از او دریغ کرد.
گفتگویمان به اینجا که رسید زنی هراسان به دنبال او آمده بود و از او خواست بیاید و واسطه آشتی دختر و دامادش شود. صادقیان در حالی که در تدارک برگزاری مراسم عزاداری بر در خانه یکی از همسایگان بود، همراه آن زن راهی شد و در وسط راه نیز بسته کمکهای مردمی را به خانهای رساند. در همین حال پیرمردی جلوی درب خانهاش بساط ساده عزاداری برای فرزندان علی(ع) را مهیا میکرد.
انتهای پیام