تلاش برای اهتمام جمعی حاکمیت اسلامی در برگزاری محرم
کد خبر: 3911555
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۶
حجت‌الاسلام والمسلمین قمی تاکید کرد:

تلاش برای اهتمام جمعی حاکمیت اسلامی در برگزاری محرم

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه عزاداری امام حسین(ع) رکن رکین و جزیی از زندگی ماست بر تلاش برای اهتمام جمعی حاکمیت اسلامی در برگزاری محرم خبر داد و گفت: با رعایت تمام ضوابط باید این امکان را با حفظ آرامش روانی جامعه فراهم کرد.

تلاش برای اهتمام جمعی حاکمیت اسلامی در برگزاری محرمبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ جلسه ستاد ملی محرم ۱۴۴۲ هجری قمری با ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی و با حضور معاون سازماندهی شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره)، معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، معاون فرهنگی و تبلیغی شورای سیاست‌گذاری حوزه علمیه خواهران، معاون فرهنگی هنری سازمان بسیج مستضعفین، جانشین قرارگاه ثارالله سپاه، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، معاون سیما سازمان صداوسیما، رئیس سازمان علمی و فرهنگی و مشاور و معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی، نماینده ولی‌فقیه در هلال‌احمر، قائم‌مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قائم‌مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت اطلاعات، رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و مدیرعامل بنیاد علوی برگزار شد.

همچنین در این جلسه معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، مدیر بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیا، معاون فرهنگی و معارف قرآن و عترت آستان مقدس حضرت معصومه(س)، معاونت فرهنگی و امور زائران آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، رئیس گروه فرهنگی مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی، نماینده ولی‌فقیه در ارتش، نماینده ولی‌فقیه در سپاه، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی و رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد» حضور داشتند.

این جلسه با هدف بررسی شرایط و کیفیت برگزاری مراسم تحت پروتکل‌های بهداشتی، تمهید اولین جلسه ستاد با حضور مسئولان دستگاه‌ها، بررسی پیش‌نویس سیاست‌های کلان تعظیم شعائر محرم و صفر و بررسی راهکارهای تجمیع برنامه‌های در دست اقدام هر دستگاه جهت گزارش به محضر مقام معظم رهبری امروز دوشنبه سی‌ام تیر ۹۹ در مجتمع فرهنگی شهدای هفتم تیر «سرچشمه» برگزار شد.
تلاش برای اهتمام جمعی حاکمیت اسلامی در برگزاری محرم

حجت‌الاسلام والمسلمین قمی در این نشست با اشاره به اینکه عزاداری امام حسین(ع) رکن رکین و جزیی از زندگی ماست، اظهار کرد: مردم ما امروز به خوبی متوجه شدند که چگونه با کرونا زندگی کنند و آنچه مطالبه مردم برای برگزاری عزاداری محرم وجود دارد کاملا به‌جاست برای اینکه باید بتوانند از موهبت این حیات معنوی استفاده کنند؛ لذا با رعایت تمام ضوابط باید این امکان را با حفظ آرامش روانی جامعه فراهم کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه با ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت جلسات متعددی در خصوص پروتکل‌های بهداشتی محرم داشته و داریم، افزود: در این جلسه بنا داریم اهتمام جمعی در حاکمیت اسلامی را برای برگزاری محرم رقم بزنیم.
تلاش برای اهتمام جمعی حاکمیت اسلامی در برگزاری محرم

در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام جلالی، معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه در جلسات مختلف ستاد کرونا اعلام می‌شود که با کرونا باید زندگی کرد، گفت: بخشی از زندگی برپایی شعائر اسلامی و مراسم محرم با حفظ و رعایت پروتکل های بهداشتی است لذا سلامت همه مردم عقلا، شرعا و اخلاقا وظیفه همه ماست.

وی با بیان اینکه روز گذشته اولین جلسه بررسی دستورالعمل سلامت در ماه محرم در وزارت بهداشت برگزار شد و تاکید کردیم پروتکل‌ها را رعایت خواهیم کرد، افزود: این جلسه با تدبیر دفتر مقام معظم رهبری برگزار شد و بنا داریم در این جلسه به دستورالعمل لازم برای برگزاری مراسم برسیم. باز هم اعلام می‌کنیم که سلامت مردم خط قرمز ماست و معتقدیم مذهب ما عقلانی است و محرم نیز بنا ندارد از این عقلانیت کم کند.

معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به دستور این جلسه گفت: پیش نویس سند سیاستی محرم تدوین شده است که برای اعضا ارسال شده است و امروز بررسی می‌کنیم و تا هفته دیگر نیز اعضا فرصت دارند نظرات را اعلام کنند تا این سند نهایتا برای مقام معظم رهبری ارسال شود.
تلاش برای اهتمام جمعی حاکمیت اسلامی در برگزاری محرم

وی افزود: به طور مثال یکی از پیشنهادات این پیش‌نویس انتقال جلسات از حسینیه ها به فضای باز است که برای این امر سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران محل هوایی را پیشنهاد داده است.

جلالی بیان کرد: در این پیش‌نویس پروتکل ها با نظر وزارت بهداشت تنظیم می شود و در این جلسه باید تقسیم کار کنیم که هر نهادی مسئول چه کاری است؛ بنا داریم از روز عرفه با هماهنگی حرم ها و رسانه ملی به عنوان الگوی محرم و مراسم هیات در فضای باز استفاده کنیم تا به صورت بسته اجرایی به هیات ها ارائه شود. همچنین درصدد آن هستیم مراسم دسته روی مسلمیه را به عنوان الگو برگزار کنیم که البته در حال بررسی هستیم.

تلاش‌ها برای برگزاری محرمی باشکوه

در ادامه این جلسه، عباس سلیمی، معاون فرهنگی و و روابط عمومی آستان مقدس عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: آستان مقدس عبدالعظیم(ع) بر اساس روایات، کربلای ایران اسلامی تلقی می‌شود و به تعبیر مقام معظم رهبری، قبله تهران معرفی شده است. برنامه‌های محرم در این مکان مقدس هرساله با ویژگی‌های خاصی برگزار می‌شود، با این تفاوت که به خاطر برنامه‌های مسلمیه، این برنامه همه‌ساله با شکوه زیادی برگزار شده و در سال جاری به دلیل شیوع کرونا با عدم برگزاری این مراسم مواجه هستیم. این مراسم طلیعه محرم است که هرسال طی سه شب با حضور میلیون‌ها عزادار برگزار می‌شد، اما در سال جاری با توجه به شرایط کرونایی، امکان برگزاری مراسم را به شیوه هرساله نداریم، اما از ۶ مرداد به مدت ۳ روز در قالب رسانه‌ای، مراسم مسلمیه را برگزار خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه از دوشنبه، سوم مردادماه ایام مسلمیه و بعد از فاصله کوتاهی مراسم اعیاد غدیر را داریم، افزود: برهمین اساس و بنا بر دستور تولیت آستان مقدس، از پنج ماه قبل، ستاد مدیریت بحران آستان عبدالعظیم تشکیل شد و برنامه‌های خودمان را به صورت مجازی برگزار کردیم و سایر برنامه‌ها از جمله مسلمیه، محرم، عرفه و اعیاد را به صورت مجازی برگزار خواهیم کرد.

بعد از این سخنان، جواد شیخ‌اکبری، مدیر شبکه قرآن و دبیر شورای معارف سیما با بیان اینکه محرم امسال با همه سختی‌ها و موانع پیش‌رو براساس سنت الهی برگزار خواهد شد، گفت: برای هم‌گرایی و اتحاد بیشتر، باید در حوزه محتوا و پویش به یک شعار واحد برسیم.

تلاش برای اهتمام جمعی حاکمیت اسلامی در برگزاری محرم

وی با تأکید بر اینکه اگر فعالیت‌ها منسجم‌تر باشد، اقدامات مؤثرتری متصور است، گفت: ما در رسانه ملی به پیشنهادات اجرایی رسیده‌ایم که می‌تواند چهره کشور را محرمی‌تر کند. با توجه به اینکه امسال آخرین محرم قرن چهاردهم است. ما می‌توانیم نگاه تمدنی به محرم قرن دیگر داشته باشیم.

وی به فعالیت‌های مجازی هیئت‌ها در ماه محرم امسال اشاره کرد و گفت: باید بسترهای معتبری در حوزه فضای مجازی در نظر بگیریم که این بستر در صدا و سیما وجود دارد.

بعد از وی حجت‌الاسلام روستا آزاد، معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: دفتر تبلیغات همچون سال‌های قبل سه برنامه اصلی شامل تولید محتوا با ره‌توشه مناطق، خانواده‌ها و عموم را خواهیم داشت. همچنین همایش مبلغین را خواهیم داشت و نسبت به تعداد اعزام محرم هرساله که حدود ۱۲ هزار مبلغ اعزام می‌شوند، امسال برای بیش از این تعداد، شرایط فراهم است.

در بخش دیگری از این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین تقوی، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه‌های ما از رمضان با این وضعیت مواجه شدند و به سرعت تیم تبلیغات مجازی را فعال کردیم. در این مدت حدود سیصد مبلغ فعال شدند و ستاد فعالیت‌های کرونایی را در دفاترمان در هر استان فعال کردیم که کارهایشان را بر اساس موقعیت دنبال کنند. بحث تبلیغ مجازی را در محرم با حضور چهارصد مبلغ ادامه خواهیم داد. در بحث آموزش مجازی سامانه آموزش مجازی به شدت فعال شده است و مقرر شد محتوایی را متناسب با ماه محرم و وضعیت موجود فعال بکنند.

تلاش برای اهتمام جمعی حاکمیت اسلامی در برگزاری محرم

غلامی، مسئول اماکن عمومی وزارت بهداشت نیز در این جلسه گفت: جلسات متعددی در مورد محرم و اربعین داشتیم و برنامه و پروتکل‌های بهداشتی مختلفی را طراحی کردیم. برای مقابله با این بیماری همه باید از ماسک استفاده کنند و حتماً در اماکن باز و حسینه‌ها و هیئت‌ها حتماً ماسک و دستکش به صورت رایگان در اختیار قرار بگیرد. همچنین رعایت فاصله‌گذاری باید انجام شود. همچنین محلول‌های ضدعفونی هم باید توزیع شود و مراسم حتماً به صورت کوتاه باشد تا ان‌شاءالله محرمی با شکوه داشته باشیم.

انتهای پیام
captcha