حجتالاسلام علی طاهری، کارشناس فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز خراسانجنوبی در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی اظهار کرد: هدف از عبادتهای که برای انسان در نظر گرفته شده، قرب به خداوند متعال است، لذا ما در نیت میگوییم قُربَهً اِلی الله.
وی با بیان اینکه بقیه عبادات میتواند در اثربخشی نماز مؤثر باشد و جلوه تمام عبادات در نماز است، افزود: آیه وجوب روزه در قرآن (یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَی الَّذینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ) است که یکی از علتهای وجوب روزه را رسیدن به تقوا بیان میکند و یکی از اهداف نماز نیز طبق فرمایش امیرالمومنین(ع)، رسیدن به تقوا و تقرب به خداوند متعال است.
کارشناس فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز خراسانجنوبی بیان کرد: طبق فرمایش پیامبر گرامی اسلام(ص) در خطبه شعبانیه، شیاطین در غل و زنجیر بوده و در مقابل نیز روایتی داریم که میفرماید: «الصَّلاهُ حِصنٌ مِن سَطَواتِ الشَّیطانِ؛ نماز حصن محکمی در برابر حملات شیطان است که این روایات یکی دیگر از ارتباط میان نماز و روزه است.
طاهری بیان کرد: پیامبر(ص) در خطبه شعبانیه میفرمایند: «پس از پایان ماه مبارک رمضان برای قدردانی از صاحب سفره میگوییم خدایا تو را سپاسگزاریم که ما را با نعمت تقوا پذیرایی کردی».
وی با بیان اینکه هدف دیگر ماه رمضان این است که انسان را اهل دعا کند، گفت: این ماه به انسان نشان میدهد که موجودی محتاج است و مادیات نمیتواند او را غنی و بینیاز کند و به همین خاطر همواره باید دعا و نیایش کند.
کارشناس فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز خراسانجنوبی اظهار کرد: از نگاه دینی، خسارتمندترین آدمها کسانی هستند که هر چه استعداد، هوش و توان داشتند را برای زندگی دنیا به کار گرفتند و خودشان گمان میکنند حال خوبی دارند، اما خسارت دیدهترین انسانها هستند.
طاهری ادامه داد: یکی دیگر از اهداف ماه رمضان این است که انسان را به فقر و نیازی که به خداوند دارد، یادآوری کند.
وی خاطرنشان کرد: شهید مطهری میفرماید ما همیشه در دعاها از خدا میخواهیم چیزی به ما بدهد، اما آن چیزهایی که باید از خدا بخواهیم از ما بگیرد، بسیار بیشتر است که کبر، دنیاپرستی، نفاق، غرور، کینهتوزی و غفلت از آن جمله هستند.
کارشناس فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز خراسانجنوبی یادآور شد: باید فرصت ماه رمضان را برای دعا و خواستن از خداوند و پاک شدن مغتنم شماریم و روزهایش را روزهای عادی زندگی به شما نیاوریم.
انتهای پیام