به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، مهدی مرتضوی، مدیرکل آموزش و پرورش استان امروز پنجشنبه دوم مردادماه در گردهمایی مدیران آموزش و پرورش شهرستانها که با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، با اشاره به اهمیت و گستره فعالیتهای نظام تعلیم و تربیت، آموزش و پرورش را دریایی وسیع، بههمپیوسته و سخاوتمند توصیف کرد که در جایجای استان نقشآفرین و اثرگذار است.
وی با بیان اینکه این دریا از رودخانههایی زلال مانند مدارس، اردوگاهها، پژوهشسراها و خوابگاهها تغذیه میشود، اظهار کرد: جریان زنده و جاری آموزش، فرزندان این سرزمین را از هر نقطه استان در مسیر علم، تربیت و پیشرفت همراهی میکند. این گستره، حیاتبخش و تعیینکننده آینده استان است.
مرتضوی با تأکید بر لزوم توجه ویژه به آموزش و پرورش با وجود محدودیتهای مالی، تجهیزاتی و انسانی افزود: آینده حدود ۲۰۰ هزار دانشآموز استان خراسان جنوبی از پیشدبستانی تا دانشگاه، به آموزش و پرورش گره خورده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی به تشریح بخشی از اقدامات انجامشده در ماههای اخیر پرداخت و گفت: در حوزه بهبود وضعیت نیروی انسانی، موفق به تسویه کامل بدهیهای مربوط به حقالزحمهها، پاداش بازنشستگی، حقالتدریس، خرید خدمات، رتبهبندی، نیروهای خدماتی، امتحانات و کارآموزی شدیم.
وی با اشاره به فعالیتهای تابستانه دانشآموزان بیان کرد: امسال ۶۵۳ پایگاه اوقات فراغت در سراسر استان راهاندازی شد و همچنین هفت پایگاه ویژه برای دانشآموزان با نیازهای ویژه نیز فعال شد که با استقبال ۳۰۰ دانشآموز همراه بود.
مرتضوی به مشارکت ۱۳ هزار دانشآموز استان در جشنواره نوجوان خوارزمی اشاره کرد و افزود: ۹۶ نفر از دانشآموزان ما موفق به راهیابی به مرحله کشوری این جشنواره شدند. همچنین فرآیند هدایت تحصیلی ۱۳ هزار و ۸۰۰ دانشآموز پایه نهم با دقت اجرا شد.
وی از پیگیری راهاندازی «خانه المپیاد استان» برای حمایت از نخبگان علمی خبر داد و گفت: اخذ مجوز برای تأسیس آموزش و پرورش منطقه دیهوک و انتصاب نخستین رئیس این اداره نیز از جمله اقدامات ساختاری ما در جهت توسعه عدالت آموزشی در مناطق کمبرخوردار بوده است.
مرتضوی در ادامه از برگزاری آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی و سمپاد با رقابت بیش از ۹۶۰۰ دانشآموز خبر داد و افزود: در حوزه جذب منابع انسانی، استخدام ۳۹۴ معلم از محل ماده ۲۸ و جذب ۷۶۰ دانشجومعلم تعهد خدمت از دانشگاه فرهنگیان را دنبال کردهایم.
وی با اشاره به اجرای طرح مدرسه تراز در نیمی از مدارس دولتی و تمامی مدارس خاص استان، گفت: همچنین با صدور ابلاغ برای ۱۴۴۴ دبیر مصحح، فرآیند تصحیح اوراق امتحانات پایههای یازدهم و دوازدهم علاوه بر سهمیه استانی به نحو مطلوب انجام شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان از تحتوب شدن تمامی نرمافزارهای حقوق و مزایا، اجرای موفق فرآیند سنجش برای بیش از ۱۶ هزار نوآموز پایه اول و نصب صفحات خورشیدی در ۲۸ مدرسه به عنوان دیگر دستاوردهای مهم یاد کرد.
وی افزود: ۱۶۲ کلاس درس نیز در ۱۲ پایگاه اسکان فرهنگیان تجهیز و آمادهسازی شده و ۴۶ پروژه آموزشی از محل نهضت عدالت آموزشی با مشارکت مردم در حال تکمیل و آماده بهرهبرداری برای مهرماه است.
مرتضوی با اشاره به راهاندازی اداره تعلیم و تربیت کودک، راهیابی سه فرهنگی استان به مرحله نهایی مسابقات قرآن، عترت و نماز کشوری، تعامل برای استفاده از اموال مازاد دستگاههای اجرایی و انعقاد تفاهمنامه همکاری با مرکز فنی و حرفهای در قالب طرح همنوا، تصریح کرد: همه این اقدامات، مرهون تلاشهای شبانهروزی همکاران سختکوش در سراسر استان است و آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اتکا به سرمایه انسانی ارزشمند خود، مسیر تعالی و پیشرفت را با قدرت ادامه خواهد داد.
به گزارش ایکنا، سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی نیز در این نشست که با حضور مدیرکل آموزش و پرورش، معاونان، سرپرست مدیریت پردیس دانشگاه فرهنگیان استان فرهنگیان و مدیران شهرستانی برگزار شد، ضمن قدردانی از زحمات مجموعه آموزش و پرورش گفت: اگر در حوزه آموزش و پرورش عملکرد مطلوبی داشته باشیم، شاهد کاهش محسوس آسیبهای اجتماعی و ناهنجاریهای فرهنگی خواهیم بود. این حوزه نهفقط یک دستگاه اجرایی، بلکه مأموریتدار ساختن آینده کشور است.
وی افزود: هیچ شغلی مانند معلمی، با وجود دشواریها و کمبود امکانات، چنین اثرگذاری عمیق و ماندگاری ندارد. محصول کار معلم، انسان است؛ و هیچچیز با پرورش انسان قابل مقایسه نیست. اگر مدیری، استانداری یا نخبهای در کشور میبینید، روزی بر نیمکت همین مدارس نشسته است و این افتخاری ماندگار برای معلمان است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به شرایط اقتصادی و معیشتی فرهنگیان نیز اظهار کرد: با وجود برخی مشکلات، جامعه فرهنگی استان با روحیهای مطالبهگر، هوشمندانه و مسئولانه در مسیر رشد تعلیم و تربیت گام برمیدارد. این روحیه ستودنی است و نشان از درک و بصیرت بالای این قشر دارد.
وی با بیان اینکه «مدیریت در آموزش و پرورش بدون امکانات، هنر واقعی است» گفت: من با علم به محدودیتها، مسئولیت استان را پذیرفتم، چون اعتقاد دارم میتوان با کمترین امکانات و بیشترین انگیزه، بهترین خروجی را رقم زد. آموزش و پرورش، جهاد خاموش اما مؤثر در دل جامعه است.
هاشمی با تأکید بر نقش دانشگاه فرهنگیان در تأمین نیروی انسانی تخصصی، اظهار کرد: تربیت معلم باید از مسیر دانشگاه فرهنگیان تقویت شود. کمبود فضای خوابگاهی یکی از مشکلات موجود است، اما با حمایتهای استانی و استفاده از ظرفیت معادن و مسئولیت اجتماعی صنایع، میتوان بخشی از این مشکلات را رفع کرد.
استاندار همچنین از موفقیتهای استان در توسعه زیرساختهای آموزشی خبر داد و گفت: خراسان جنوبی اکنون جزء سه استان برتر کشور در توسعه فضاهای آموزشی است. بیش از ۹۵ پروژه با بیش از ۴۳۰ کلاس درس در نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با مشارکت مردم در دست اجراست که حاصل همت همهجانبه دولت، خیرین و فرهنگیان دلسوز است.
وی با اشاره به ضرورت هماهنگی خانه، مدرسه و مسجد در تربیت نسل آینده گفت: دانشآموزی که در خانه آرامش نداشته باشد، در مدرسه نمیدرخشد. و اگر مدرسه مأمنی امن و الهامبخش نباشد، خانه هم نمیتواند بهتنهایی فرزند موفقی پرورش دهد. این همکاری و همافزایی سهجانبه، رمز موفقیت واقعی در تعلیم و تربیت است.
هاشمی در بخش پایانی سخنان خود، خاطرنشان کرد: تعلیم و تربیت سرمایهگذاری برای آینده است. اگر امروز به آن توجه نکنیم، فردا با هزینههای اجتماعی، فرهنگی و حتی امنیتی بیشتری مواجه خواهیم شد. آموزش و پرورش باید در اولویت برنامهریزیهای اجرایی و بودجهای قرار گیرد، و بنده شخصاً برای تحقق این هدف، تمامقد در کنار مجموعه فرهنگی استان هستم.
انتهای پیام