ابوالفضل رستگار، مداح و ذاکر برجسته اهل بیت (ع) خراسانجنوبی، در گفتوگو با ایکنا از خراسان جنوبی، گفت: به طور دقیق شروع فعالیتم در حیطه روضهخوانی را به یاد ندارم اما تا آنجایی که در خاطرم است، قبل از اینکه وارد مقطع دبستان بشوم، زمینه و جرقه آن خورده شد. در آن زمان به صورت تقلیدی از پدر و مادرم که معمولاً نوحههای سنتی را زمزمه میکردند، مرا مشتاق همراهی و خواندن کرد.
رستگار بیان کرد: حدود بیست سالی است که خداوند توفیق خدمت در محضر سالار شهیدان امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) را به طور جدی به بنده عنایت کرده است و اگر اهلبیت(ع) مرا لایق این امر بدانند تا آخرین نفس خالصانه در محضرشان نوکری میکنم و به روضهخوانی در مجلسهایشان میپردازم.
وی با بیان اینکه یکسری نکات را یک مداح و روضهخوان باید به آن توجه داشته باشد، اظهار کرد: در این چند سال خداوند توفیق دیدار با اساتید و پیرغلامان این عرصه را نصیب بنده کرده بود که موجب شد، درسهای زیادی در تعامل با این بزرگواران بیاموزم که یکسری نکاتی که حائز اهمیت است عرض میکنم؛ یکی از مهمترین مباحث و اصولی که یک مداح باید رعایت کند، بحث تقوا است. به قول حاج محمود کریمی باید به این باور برسیم که امام حسین(ع) واقعی است. یک زمانهایی است که ما امام حسین(ع) را در همان۱۴۰۰ سال پیش برای خودمان نگه داشتهایم و باور نداریم که امام حسین(ع) واقعی است و در همه عرصهها و ساحتهای مختلف رفتارهایمان، حاضر و ناظر بر اعمالمان هستند.
این ذاکر برجسته اهل بیت استان اظهار کرد: ما قرار است دقیقه به دقیقه و ثانیه به ثانیه عمرمان به یاد ایشان باشیم و نه فقط در ایام دهه محرم بلکه در تمامی طول سال باید این امر اتفاق بیفتد. به نکته دیگر که میتوان اشاره کرد، سفارش پیامبر مبنی بر اینکه:« من دو چیز گرانبها نزد شما به یادگار میگذارم، قرآن و اهل بیتم». به این صورت که باید به هر دو توجه شود و آنها همیشه با هم هستند و هیچگاه از همدیگر جدا نمیشوند.
این مداح گفت: پس علاوه بر اینکه باید همیشه اهل بیت(ع) را ناظر بر تمامی اعمال و رفتار هایمان بدانیم، باید به وادی قرآن هم به صورت مستمر توجه کرده و از آن غافل نباشیم. نکته سوم که باید به آن توجه شود، داشتن ادب و احترام است؛ به این صورت که در محضر علماء و اشخاص اهل علم آنقدر خاضعانه رفتار بشود که زانو زدن در پیشگاهشان و توجه به دستوراتشان از اولویتهای فرد باشد.
رستگار ادامه داد: همچنین از مسئله ادب به بزرگان و از جمله امام حسین(ع) و اهل بیت هم نباید غافل ماند زیرا که این احترام موجب پیشرفت یک مداح و ذاکر اهل بیت میشود.
مداح و ذاکر اهل بیت (ع) با اشاره به اینکه برای ما مداحان تمامی مجالس حائز اهمیت است، گفت: یک مداح باید بتواند تمامی تلاش خود را برای اینکه حق مطلب خوب ادا بشود، بکند تا آن اجرا در شأن اهل بیت (ع) باشد، یک زمانی بود که با حاج آقا فرحزاد ملاقات داشتم و ایشان یک نکته مهم و حائز اهمیت برای مداحان و ذاکرین اهل بیت اشاره کردند، این بود که شما در قبال زمان و وقتی که مردم برای این مجلس میگذارند مسئولید! با نظر گرفتن این نکته همیشه کار برای مداح سخت است و در پیشگاه خداوند و اهل بیت(ع) مسئولیت سنگینی دارد. البته مراسم کشوری بار روانی بیشتری به شخصه برایم محتمل میشده است که یکی از آن مراسم، یادواره ۲۰۰۰ شهید دانشجو در سطح استان با مهمانهای کشوری بود. ولی با وجود سختی کار و فشار روانی زیاد به لطف اهل بیت(ع) به خوبی برگزار شد.
وی در خصوص نحوه انتخاب اشعار خود برای مجالس، تصریح کرد: در مسئله اشعار همیشه برایم دو ملاک مدنظر بوده است، خود شعر و قدرت آن شعر که بُعد آن ضعیف نباشد، این نکات همیشه برای بنده حائز اهمیت بوده است. از دیگر مواردی که به آن توجه میکردهام، نگاه به سبک و نغمه شعر بوده است که داخل چه نوع دستگاهی سراییده شده و آیا اشعار با هم همخوانی دارند یا نه. در آخر آن شعر دارای ملاکهای مدنظر باشد. به نکته مهمتر که این اشعار در شأن اهل بیت(ع) باشد و اینکه برای استفاده جایز است، بسیار توجه میکنم.
وی درباره اینکه شعر ممکن است آسیب مخربی در روضهخوانی و مداحی داشته باشد، بیان کرد: شعر بسیار در روضهخوانی مهم است و به نوعی همانند یک ستون عمل میکند. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: «یک روضه چند دقیقهای شما از دو ساعت یا سه ساعت منبر رفتن ما تأثیر آن بیشتر است». که در راستای سخنان حضرت آقا به توجه ایشان در بُعد اولیه یک روضه که شعر آن است و اهمیت بسیار زیاد آن اشاره شده است. همیشه باید سعی شود آن چهارچوبهای اصلی شعر را رعایت کنیم و از افراد کاربلد که اشعار خوبی میسرایند استفاده کنیم، سپس مورد داوری چند شاعر دیگر قرار دهیم تا کار به نحو احسنت صورت بگیرد.
انتهای پیام