به گزارش ایکنا به نقل از اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسانجنوبی، علیاکبر نخعی، معاون اشتغال و خودکفایی ادارهکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسانجنوبی در سخنانی گفت: از ابتدای سال 1402 تاکنون مددجویان این نهاد تعداد ۲۹۷ تخته فرش به متراژ ۱۳۶۲ مترمربع فرش دستباف تولید کردند که این تولیدات توسط امداد و فروش مستقیم بافنده به ارزش ۴۲ میلیارد و ۳۶۵ میلیون ریال در استان و تهران به فروش رسیده است.
وی با بیان اینکه استعدادسنجی قالیبافان و مشاوره شغلی آنها بهصورت چهره به چهره از رویکردهای اساسی این نهاد در ایجاد طرحهای قالیبافی است، افزود: پس از طی این مراحل متقاضیان بافت فرش جهت انتخاب نوع فرش و تکمیل پرونده به واحد اشتغال مربوطه معرفی میشوند که با تهیه امکانات نقشه و مواد اولیه مورد نیاز توسط امداد طرح راهاندازی میشود.
نخعی با اشاره به فرآیند بافت فرش توسط مددجویان تحت حمایت کمیته امداد گفت: در مرحله بافت فرش، استادکار ناظر طرح ماهیانه و بهصورت منظم بر روند بافت آن نظارت کرده و پس از اتمام بافت، ضمن ارزیابی و قیمتگذاری، فرش تولیدی مددجوی تحت حمایت امداد توسط شرکت صنعتآفرینان مرکز خریداری و وجه آن پس از کسر بدهی مواد اولیه به حساب مددجو واریز میشود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسانجنوبی صنعت فرش را آمیخته با فرهنگ و تمدن زنان و مردان توانمند کشور دانست و اظهار کرد: صنعت قالیبافی میراث گذشتگان این استان است که به نسل امروز منتقل شده که علاوه بر تولید فرشهای با کیفیت به معیشت خانواده خود نیز کمک قابل توجهی کنند.
وی با بیان اینکه کار نظارت، آموزش و هدایت فرشبافان و بازاریابی فروش توسط کارشناسان این نهاد انجام میشود، افزود: بیشتر بافندگان فرش دستباف را زنان مددجو و سرپرست خانوار تشکیل میدهند که از نظر تأمین مواد اولیه، نظارت بر تولید فرش، برگزاری کلاسهای آموزشی دورهای مورد حمایت قرار میگیرند.
نخعی گفت: در سال جاری نیز با همکاری بافندگان و اساتید فرش استان آذربایجانشرقی در حال آموزش و توسعه بافت فرش با گره ترکی هستیم که سبک جدیدی در بین مددجویان استان است.
انتهای پیام