به گزارش ایکنا از خراسان جنوبی، محمدحسین علیآبادی، مدیر کانون فرهنگی هنری شهید رجایی سربیشه عصر امروز ۱۲ آبان در جلسه دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و مسجد خراسان جنوبی اظهار کرد: در خراسان جنوبی ۷۱۰ کانون فرهنگی هنری مسجد وجود دارد. طرح اوقات فراغت و مسابقات مدهامتان رتبههای برتر کشوری نصیب تعدادی از کانونهای فرهنگی هنری خراسان جنوبی شده است.
وی با اشاره به اینکه کانونهای فرهنگی هنری در دل مساجد قرار دارند، ادامه داد: نقش فرهنگی مساجد بر عهده این مراکز قرار گرفته است اما در کانونهای فرهنگی هنری هم از لحاظ تجهیزات نرمافزاری و هم سختابزاری مشکل داریم و درخواست داریم به این موضوع توجه شود.
علیآبادی بیان کرد: واقعیت است که با دست خالی فعالیت فرهنگ میکنیم و برای تقویت نیاز به اعتبارات داریم.
مدیر کانون فرهنگی هنری شهید رجایی سربیشه ادامه داد: به تعدادی از نمایندگان مجلس مراجعه کردیم تا قانونی را مصوب کنند و خادمان مسجد بیمه شود اما پاسخ دادند که این موضوع در اولویت ما قرار ندارد.
وی در پایان گفت: درخواست داریم تا بحث دیدار کانونهای فرهنگی هنری مساجد با مقام معظم رهبری را دنبال کنید تا به صورت اختصاصی با ایشان دیدار داشته باشند.
حجت کفاشی، دبیر مجمع مطالبه گران جوان خراسان جنوبی نیز در این دیدار اظهار داشت: یک برنامه جهت افزایش توانمندسازی جامعه هنری کشور طراحی شود چرا که بسیار مهم است.
وی ادامه داد: برای رساندن پیام انقلاب اسلامی به خارج از کشور توقع داریم تا دولت سیزدهم صدور مبانی فرهنگ داشته باشد چرا که ما یک کشور با تمدن و هستیم و در این راستا باید از طرفیت هنرمندان استفاده شود و جامعه هنری نیز باید ورود کند.
کفاشی بیان کرد: هنر در موضوعات فرهنگی استان متاسفانه کمرنگ شده است و هنرهای نمایشی و تئاتر در استان کمتر دیده می شود.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و مسجد خراسان جنوبی اظهار کرد: در دولت سیزدهم طی دو سال اخیر شعار اصلی عدالت فرهنگی بوده است. کارهای مهمی در بخشهای گوناگون انجام شده است و معتقد هستیم که طی سالهای گذشته حوزه فرهنگ و هنر بخش اعتبارات آن بسیار ناچیز دیده شده بود و جایگاه والای فرهنگ و هنر نیز نادیده گرفته شده بود و پیامدش مشکلاتی است که امروز در بخشهای مختلف داریم.
وی با بیان اینکه سیاست راهبردی دولت سیزدهم، خارج شدن از تصدیگری در حوزه فرهنگ و هنر است، افزود: این خارج شدن از حوزه تصدیگری به این معنا است که در حوزه نظارت، حمایت و تسهیلگری قرار بگیرد و هم تنظیمگر و هم حامی باشد و هم مشکلات را حل کند.
اسماعیلی در ادامه گفت: حلقههای میانی کار فرهنگ و مدیریت فرهنگ و اجرای آن را بر عهده داشته باشند، حلقههای میانی همین مجموعههایی است که شما اداره می کنید و انجمنها، موسسات، جبهه فرهنگی بخشهای مردمی هستند که با انگیزه وارد فعالیتهای فرهنگی و هنری شدهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: فعالیتهای فرهنگی و هنری یک بخش ممتاز در حوزه فعالیتهای دینی است و باید نخبگان و دغدغهمندان این مسئولیت را بر عهده داشته باشند و نگاه شما ناظر بر حل مسائل عمومی و دغدغههای فرهنگی بود.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی دو نوع کار انجام خواهد شد، افزود: یک دسته مربوط به کارهای سخت افزاری و زیرساختهای مورد نیاز استان است و طی دو هفته آینده بحث اجرای همه مراکز و مجموعههای فرهنگی و هنری استان را به اطلاع خواهیم رساند.
اسماعیلی بیان کرد: بحث حمایت از تولید محتوا و انجمنها بسیار مهم است و یک کار بسیار کلیدی را در استانها برای حمایت از فعالیتهای فرهنگی شروع کردهایم و برای اینکه یک کار از ابتدا در جای خود قرار گیرد به همین منظور از دولت جدا کردیم و گام اول در انجمنهای سینمای جوان بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: برای انجمنهای نمایشی، موسیقی، هنرهای تجسمی و غیره به صورت سرانه در هر استان به صورت متوسط یک میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده خواهد شد.
وی ادامه داد: بنا داریم شعار عدالت فرهنگی را در عمل نشان دهیم و این کار بزرگی است و برای انجمنهای ادبی نیز این موضوع را پیش خواهیم برد و بنای پول پاشی را نداریم.
اسماعیلی با اشاره به اینکه سال گذشته دشمن به دنبال این بود تا چراغ فضای فرهنگ و هنر کشور را خاموش کند، افزود: دشمن جعل خبر میکند تا اخباری همچون تسهیلات ارزان قیمت و بلاعوض برای هنرمندان دیده نشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: فیلم اول امروز در سینماهای کشور ۲۷۱ میلیارد تومان فروخته در صورتی که قبل از این فیلم اول ۷۷ میلیارد تومان فروش داشته بود و اکنون فیلم دوم هم رکورد ۸۰ میلیارد تومان را زده است و این برای اقتصاد فرهنگ و هنر میچرخد.
وی با بیان اینکه امروز پررونق ترین دوره فرهنگ و هنر در کشور رقم خورده است، گفت: موظف هستیم از شرع و قانون در حوزه فرهنگ و هنر حمایت کنیم و حرف درگوشی نداریم و قانون عفاف و حجاب را اجرا می کنیم و از مرزهای اخلاقی در جامعه ایرانی اسلامی حمایت خواهیم کرد و این به معنای محدودیت نیست.
اسماعیلی ادامه داد: جنس اصحاب رسانه و فرهنگ و هنر از همین مردم و جامعه است که در پیاده روی اربعین حسینی حضور مییابند و کسانی نباید نماینده جامعه هنری شوند که فکر خود را به دشمن اجاره داده اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تمام جشنوارهها را منطقهای کردهایم، افزود: به هنرمندان اصیلی همچون شما خدمت خواهیم کرد و هیچی منتی نداریم و افتخار میکنیم و گامهای بلندی برداشته خواهد شد و عقب ماندگیهای بسیاری داریم که جبران خواهد شد.
وی در پایان بیان کرد: برای همه مراکز فرهنگی و هنری در خراسان جنوبی که نیاز به تجهیز دارند اعتباری در نظر گرفته خواهد شد و این اعتبارات را با فوریت و اولویت تخصیص خواهیم داد و در خصوص بحث هنرستان نیز جهت تجهیز کارگاه ها اقدام خواهیم کرد.
به گزارش ایکنا از خراسان جنوبی، همچنین هاشم صلاحی، نماینده بنیاد علوی در خراسانجنوبی امروز در این دیدار اظهار کرد: از برخورد انقلابی استاندار خراسان جنوبی پیرامون حواشی ضدفرهنگی چند روز گذشته که در بیرجند اتفاق افتاده بود، قدردانی میکنیم.
نماینده بنیاد علوی در خراسانجنوبی و مدیرعامل شرکت فرهنگی تولیدی حجاب و عفاف مشکات در استان با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه عفاف و حجاب با همکاری اداره کل و فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: حدود ۲۰ میلیارد تومان در حوزه مد و لباس و پوشاک اسلامی از طرف بنیاد علوی تسهیلات پرداخت شده است.
وی با بیان کارسازی سه میلیارد تومان تسهیلات برای نوشتافزار با هدف تقویت هویت ایرانی و اسلامی که البته هنوز پرداخت آن انجام نشده است، ادامه داد: سه فروشگاه عرضه ملزومات عفاف و حجاب برای دسترسی مردم در سه شهرستان بیرجند، طبس و قاین ایجاد شده است.
صلاحی با اشاره به اخذ نمایندگی پادرچه چادر مشکی حجاب شهرکرد در استان خراسان جنوبی، افزود: در همین راستا چادر با قیمت مناسب در بازار استان عرضه میشود.
مدیرعامل شرکت فرهنگی تولیدی حجاب و عفاف مشکات با بیان مصرف سالانه ۱۰۰ میلیون متر پارچه چادر مشکلی در کشور اما کارخانه شهرکرد ۱۰ میلیون متر میتواند تولید کند، گفت: با توجه به همجواری خراسان جنوبی با افغانستان و اشتراکات دینی و فرهنگی زمینه ایجاد کارخانه تولیدی پارچه چادر مشکلی در استان وجود دارد که نیازمند پشتیبانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم.
وی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار پیگیری انتصاب سخنگوی فرهنگی در دولت سیزدهم شد و در ادامه برای بسط و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در گام نخست، الزام کارمندان دولت به رعایت قانون حجاب و عفاف و اعمال قانون با متخلفان را مطالبه کرد.
علی مرتضوی، نماینده چاپ و نشر استان نیز در این دیدار خواستار تأمین کاغذ یارانهای در حوزه چاپ کتاب شد و گفت: در حوزه کانونهای آگهی و تبلیغات هم متاسفانه برخی ادارات خودشان کانون تبلیغات شدند و در استان با توجه به اینکه صنعت بزرگی نداریم موجب شده کانونهای آگهی و تبلیغات پیشرفت خاصی نداشته باشند و در تأمین هزینههای اولیه خود هم با مشکل مواجه هستند.
انتهای پیام