رفعت وریدی، عضو هیئت مؤسس مکتب نرجس(س) بیرجند و از زنان تأثیرگذار در زمان جنگ تحمیلی در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی در خصوص نقش زنان در جنگ اظهار کرد: نوجوانی و جوانیام در دوران پیش از انقلاب و جنگ سپری شد. پدرم در ایام خاص سال چون ایام فاطمیه، محرم و صفر میزبان مردم بود، هر کس برای سخنرانی به بیرجند میآمد مهمان خانواده ما بود و این به دلیل عشق به قرآن و احکام دین بود که در خانه ما وجود داشت.
عضو هیئت مؤسس مکتب نرجس(س) بیرجند با بیان اینکه پدرم ما را نیز اینگونه تربیت کرده بود، ادامه داد: خانه پدرم همواره مملو از حضور مبلغان بود. با وجود سختی کار و سختگیری شهربانی، پدرم بدون هیچ هراسی این مبلغان را به خانه دعوت میکرد. علاقهام به انقلاب و راه امام راحل از همین خانه آغاز شد.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم به نقش بانوان در پیروزی جنگ توجه کنیم باید بگویم این نقش آن اندازه پررنگ بود که اگر زنان نبودند جنگ حتی به پیروزی نمیرسید، گفت: مادران و زنان در زمان جنگ با توجه دادن فرزندان خود به آموزههای قرآنی و معارف دینی و توجه به خانه و اجتماع و روزهای آن زمان، نقش مهمی در هدایت جنگ به سمت معارف الهی داشتند و در واقع هر کاری که از دستشان برمیآمد برای ادامه پیروزمندانه جنگ انجام میدادند.
وریدی با بیان اینکه تمام حوزهها از کمک به پشت جبهه تا توجه به فرزندان در نبود پدران را مادران پر کرده بودند، تصریح کرد: جنگ را مردم اداره میکردند و در آن زمان زنان نقش مهمی در پشتیبانی جبهه داشتند.
وی با بیان اینکه مادرم سواد مکتبی و قرآنی داشت و با دعوت بانوان در آن روزها به خانه خود مراسم دعاخوانی برگزار میکرد که بعدها همین مراسم زمینهساز کلاسهای مکتب نرجس شد، تصریح کرد: اگر زنان نبودند، به آن پیروزی شاخص در زمان جنگ نمیرسیدیم.
وریدی با اشاره به نقش امروز زنان ادامه داد: اکنون به جهاد تبیین نیاز داریم و این امر وظیفه اصلی ماست. اتفاقاتی که پیش از انقلاب رخ داده و یا اتفاقاتی که در دفاع مقدس باعث پیروزی رزمندگان اسلام شد، باید با جهاد تبیین در ذهن جوانان امروزی نقش بندد.
وی با بیان اینکه وظیفه زنانی که آن روزها را درک کردهاند این است که آن زمان را آیینه خود قرار داده و به نسل جوان منتقل کنند، تصریح کرد: یکی از راههای آموزش به نسل حاضر توجه به ابزارهای جنگ نرم است. اگر دیروز با جنگ سخت مواجه بودیم امروز با جنگ نرم مواجهیم و باید خود را براساس آن تطبیق دهیم.
وریدی یادآور شد: باید با همان سلاحی که دشمن از آن استفاده میکند، به مقابل با افکار دشمنان بپردازیم و با زبان منطق و بیان شیرین و با لحن خوب، خاطرات واقعی و بدون اغراق روزهای جنگ را به جوانان منتقل کنیم.
انتهای پیام