حجتالاسلام اسماعیل مختاری، مسئول دفتر نمایندگی اوقاف و امور خیریه شهرستان زیرکوه در خصوص ابهاماتی در مورد وقف، در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی اظهار کرد: طبق اعتقاداتی که مردم دارند، وقف را بهمنظور انجام امورات خیر و استمرار آن انجام میدهند.
وی با بیان اینکه وقف اینگونه پایهگذاری شد که بهدلیل جلوگیری حاکمان ظلم و جور در گذشته در خصوص عزاداری امام حسین(ع)، مردم برای پایداری اعتقادات و سنتهای مذهبی وقف را انجام میدادند، افزود: مردم ایران در هر زمان برای موضوعاتی که روی زمین میماند، براساس اعتقادات و باورهای دینی خود وقفهایی را انجام میدادند که این وقفها بیشتر در حوزه کمک به مسجد، عزاداری و سادات صورت میگرفت.
مسئول دفتر نمایندگی اوقاف و امور خیریه شهرستان زیرکوه بیان کرد: با توجه به اینکه نیاز امروز جامعه فراتر از توجه تنها به حوزه عزاداری است، سازمان اوقاف و امور خیریه در چند سال اخیر در زمینه مشاوره وقف براساس نیازهای روز فعال شده است و با اینکه وقف در خراسانجنوبی قدمت طولانی دارد، اما برای آگاهسازی مردم از احکام وقف و ضرورت انجام مشاوره وقف باید تلاش کرد.
مختاری با بیان اينکه اکنون مشاوران وقف در استان و شهرستانها فعال هستند تا مردم نیازهای جامعه را درک و سپس تصمیم به وقف بگیرند، تصریح کرد: از مردم میخواهیم پیش از آنکه وقفی را انجام دهند حتما مشاوره بگیرند تا سالهای سال این وقف باقی بماند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا نیت وقف قابل تغییر است؟ اظهار کرد: نیت وقف تحت هیچ شرایطی قابل تغییر نیست، ولی اگر موقوفهای متعذر (عذری بر آن آورده شود) و قابل اجرا نباشد اقرب به قرض واقف اجرای نیت میشود، مثلا وقف آب انبار یا حمام در روستا باشد که اکنون در این زمان دیگر وجود ندارد و نمیتوان آن را اجرا کرد، نیت وقف در نزدیکترین حالت به قرض واقف اجرای نیت میشود.
مختاری با بیان اینکه قانونی وجود دارد که زمانی که ملک موقوفهای متعذر شد نظریه صادر میشود، بهطور مثال وقف حمام در روستاها را به خرید آبگرمکن و لوازم بهداشتی برای افراد مستمند در روستاها تغییر میدهیم، یادآور شد: این موارد در زمانی اتفاق میافتد که وقف از منفعت افتاده و این تصمیم براساس رأی کارشناسی شده شورای فقهی، حقوقی سازمان اوقاف انجام میشود.
انتهای پیام