
حسن سلمانی، رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی در مورد مشکلات مؤسسات قرآنی در استفاده از معافیت مالیاتی اظهار کرد: یکی از پتانسیلهایی که برای مؤسسات قرآنی درنظر گرفته شده؛ معافیت مالیاتی است که جای حرف دارد.
وی با بیان اینکه در این مورد مؤسسات باید اعتبارنامه و دفاتر مالی ارائه دهند تا معاف از مالیات شوند، افزود: در حوزه معافیت مالیاتی مؤسسات قرآنی بارها صحبت شده، اما هنوز اقدامی نشده است.
رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی ادامه داد: در قانون، مؤسسات قرآنی معاف از مالیات هستند، اما قانون آنان را منوط به این کرده است که اظهارنامه مالیاتی را ارائه بدهند، اما مؤسسات به لحاظ درآمدزایی، گردش مالی زیاد ندارند که به این کار اقدام کنند.
سلمانی با بیان اینکه از سویی دیگر افراد فعال قرآنی آشنا به مباحث مالیات و محاسبات نیستند، باید حسابدار استخدام کنند که خود این امر هزینههای اجتنابناپذیری را ایجاد میکند که از توان موسسات خارج است.
وی بیان کرد: این هزینهها گاهی حتی از آنچه که باید بهعنوان مالیات پرداخت شود، بیشتر میشود و این مشکلات باعث میشود بحث معافیت مالیاتی عملاً روی کاغذ بماند. باتوجه به درآمدزایی پایین مؤسسات قرآنی، پرداخت هزینههای هنگفت برای حسابرسی مستمر مالیاتی، عملاً با پرداخت مالیات تفاوتی ندارد؛ پس این قانون کاربردی ندارد.
رییس اداره امور قرآنی خراسان جنوبی ادامه داد: اعتبارات قرآنی که از سوی دولت در نظر گرفته میشود، با توجه به حجم فعالیتها و تعداد زیاد تشکلهای قرآنی کفایت نمیکند و در نتیجه مؤسسات قرآنی مجبور میشوند از طریق خیرین، هزینههای جاری خود را تأمین کنند.
سلمانی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات شرایطی درنظر گرفته میشود که عملاً استفاده از قوانین را غیرممکن میکند؛ از طرفی شاید اگر مؤسسات قرآنی از مکان و امکانات خوبی برخوردار بودند میتوانستند از امتیازاتی که دولت برای آنان درنظر گرفته استفاده کنند، اما اکنون این شرایط مهیا نیست.