کد خبر: 4153002
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۲ - ۰۷:۲۴

حوزه و دانشگاه به سمت جامعه‌سازی غدیر پیش روند

مدرس حوزه‌های علمیه خراسان‌رضوی با بیان اینکه جامعه سازی غدیر به معنای پیاده کردن اصول و رفتارها در زندگی اهمیت بسیاری دارد، گفت: حوزه علمیه و دانشگاه باید به صورت تخصصی جزئیات رفتار، تفکر، منش و اهداف امام علی(ع) را پیاده‌سازی و با پژوهش معنادار کنند.

حجت‌الاسلام سیدعلی اسدی، مدرس حوزه‌های علمیه خراسان‌رضویحجت‌الاسلام سیدعلی اسدی، مدرس حوزه‌های علمیه خراسان‌رضوی در خصوص توجه به فرهنگ غدیر در متن زندگی اجتماعی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی گفت: بزرگترین مسئله‌ای که در وادی غدیر به وجود آمده مظلومیت امیرالمؤمنین(ع) از زمان اعلام حضور بوده است؛ مظلومیتی که نباید در طی نسل‌ها ادامه یابد.

وی با بیان اینکه در راستای شناخت جامعه و دوری از این مظلومیت، علامه امینی در تدوین کتاب الغدیر زحمات بسیاری کشید تا مبانی اهل سنت و اشتراکات فضائل امیرالمؤمنین(ع) در بین جامعه اسلامی تنظیم و بیان شود، افزود: در این میان جامعه سازی غدیر به معنای پیاده کردن اصول و رفتارها در زندگی اهمیت بیشتری دارد و در این راستا تبیین ابزار مهمی است.

مدرس حوزه‌های علمیه خراسان‌رضوی با بیان اینکه پس از جمهوری اسلامی فرهنگ غدیر در حال تکامل است، ادامه داد: بهترین اتفاق بعد از انقلاب در جامعه‌ای با تفکرات متعدد و اعتقادات مختلف این بود که این افراد همگی ذیل نام مبارک امیرالمؤمنین(ع)، مبانی محبت دینی را لمس کردند.

اسدی با بیان اینکه بزرگترین ثمره غدیر همین محبتی است که اکنون به وسیله آن، تفکرات مختلف با ایده‌های متفاوت کنار یکدیگر برای رسیدن به سعادت تلاش می‌کنند، تصریح کرد: امیدواریم آن روز برسد که تفکر غدیر را برای رسیدن به مهدویت به منصه ظهور برسانیم و فضائل آن اندازه روشن شود که با ظهور عقلانیت در جامعه زیباترین اتفاقات در متن زندگی مردم رخ دهد.

وی با اشاره به وظیفه حوزه و دانشگاه در این خصوص، اظهار کرد: این مکان‌های علمی و معارفی باید پژوهش‌های تخصصی در موضوع غدیر را شکل داده و متناسب با سلیقه و زبان نسل امروز با آنان سخن گویند؛ اگر این مرجعیت از حوزه و دانشگاه آغاز شود بسیار موفق خواهیم بود چراکه به صورت نظام مند به سمت غالب شدن فرهنگ علوی پیش خواهیم رفت.

مدرس حوزه‌های علمیه خراسان‌رضوی با بیان اینکه هرچه در این زمینه فهم بهتری اتفاق افتد زمینه سازی و برنامه ریزی را بهتر می‌توانیم اجرا کنیم، تصریح کرد: حوزه علمیه و دانشگاه باید به صورت تخصصی جزئیات رفتار، تفکر، منش و اهداف امام علی(ع) را پیاده‌سازی و با پژوهش معنادار کنند که هرچه بیشتر کار صورت گیرد رفتار امیرالمؤمنین در زندگی روزانه مردم بیشتر متجلی خواهد شد.

اسدی یادآور شد: در سال‌های اخیر اقدامات و پژوهش‌های خوبی از این مراجع مذهبی و علمی صورت گرفته و با هدف علمی سازی و پژوهش‌های کاربردی به سمت زندگی امیرالمؤمنین(ع) حرکت کرده‌ایم، اما هنوز هم جای کار بسیار است تا به سمت پیاده سازی این رفتارها در زندگی روزمره مردم برویم.

انتهای پیام
captcha