از چند روز گذشته دوره تربیت مربی بشری (طرح نوین آموزش قرآن کریم) در بخش آقایان و بانوان آغاز شده و پس از پایان یافتن دورههای بیرجند، مربیان و متربیان شهرستانهای خوسف، سربیشه، درمیان، فردوس و قاین نیز از این برنامه بهره خواهند برد.
این دورهها با همکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان، مؤسسه معراج و معاونت تعلیم و تربیت سپاه انصارالرضا(ع) خراسانجنوبی برگزار میشود و ویژگی اصلی آن خلاقیت در آموزش قرآن و عمومی بودن آن است که گویی در این سالها فراموش شده بود.
زهرا امیرآبادی که سالها بهعنوان مربی قرآن در مؤسسات آموزشی تدریس کرده است، در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی میگوید: خلاقیت ویژگی بارز این دوره بوده و تاکنون در استان این چنین دورهای برگزار نشده بود که هم خلاقیت و هم هوش مربی قرآنی را برای ادامه فعالیت به شیوهای نوین تحتتأثیر قرار دهد.
وی افزود: در این سالها شاید از این عنصر مهم برای قرآنآموزان و مربیان غفلت کرده بودیم و به همین دلیل شاید بازدهی لازم را از کلاسها نداشتیم، اما مهم این است که با بهکارگیری این روشها مانع پاک کردن عنصر خلاقیت از ذهن مربی و متربی شویم. مربیان ما به این روشها نیاز دارند تا کلاس درس پویاتری را رقم بزنند و در این راه نباید از آموزشهای متناسب با زمان حال و بروزرسانی آن برای مربیان غافل شد.
مادری که در گوشهای از سالن نشسته و کودکش را میخواباند و همزمان در حال بیان کلمات قرآنی است، نیز به ایکنا میگوید: با اینکه با وجود کودک نوزادم حضور برایم سخت بود، اما به محض دیدن برگزاری این دوره خود را به اینجا رساندم.
وی افزود: کودکان ما نیاز دارند تا در پرتو قرآن زندگی کنند، اما روشهای آموزشی ما نیز باید متناسب با سلیقه هر نسل و بروز باشد؛ به نظرم این دوره تمام این فاکتورها را دارد و میتواند پیشرفت حداکثری در زمینه عمل به قرآن را با درک صحیح فراهم آورد.
فاطمه رهبردار، مسئول اداره امور قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش خراسانجنوبی در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی اظهار کرد: دوره تربیت مربی آموزش نوین قرآن کریم (طرح بشری) برای دومین بار در سال تحصیلی جاری در خراسانجنوبی برگزار شد.
وی بیان کرد: در این دوره که ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با همکاری ادارهکل آموزش و پرورش، بسیج استان، دانشگاه فرهنگیان و مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت معراج برگزار شد، هزار مربی و معلم استان شرکت کردند؛ اساتید این دوره از روش آموزش برگرفته از شیوه تعلیم قرآن پیامبر اکرم(ص) بهره جستهاند و این روش برای تمام اقشار جامعه قابل فهم است.
رهبردار با بیان اینکه مزیت این روش آکادمیک بر سایر روشهای آموزش قرآن این است که آن را میتوان به سادگی در قالب شش جلسه در هفته آموزش داد، تصریح کرد: آنچه که در آموزش این دوره اهمیت دارد مهندسی تلاوت است که فراگیر در پایان با انتخاب لحن مناسب بهگونهای قرآن را تلاوت میکند که بر شنونده اثر بگذارد.
علیاکبر درانیپور، سرپرست گروه قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی نیز اظهار کرد: دوره تربیت مربی بشری (طرح نوین آموزش قرآن کریم) بهعنوان بزرگترین رویداد قرآنی در استان طی دو دوره در شهرستان بیرجند ویژه آقایان و بانوان، یک دوره در فردوس و یک دوره در قاینات برگزار میشود.
وی افزود: این چهار دوره با حضور بیش از هزار نفر قرآنآموز برگزار میشود که دانشجویان دانشگاه فرهنگیان، معلمان قرآن آموزش و پرورش و مسئولان واحدهای قرآنی بسیج از جمله شرکتکنندگان در این دورهها هستند. هدف از برگزاری این دوره تربیت مربیان قرآنی مطابق استانداردهای جهان اسلام بوده و مربیان و معلمان که در حوزه قرآن و فعالیتهای قرآنی در حال تدریس هستند، با بهرهگیری از این دورهها میتوانند کیفیت آموزش خود را در سطوح مختلف ارتقا دهند.
ابراهیم کرمانینژاد، مدیرکل دفتر برنامهریزی، آموزش و توسعه مشارکتهای امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی با اشاره به طرح ملی بشری اظهار کرد: با توجه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این طرح به نام اقرا در سال ۱۳۸۰ طراحی شد و به مدت ۲۲ سال در منطقه دو و ۲۲ استان تهران پیادهسازی شد. از سال ۱۴۰۰ این طرح جزو طرحهای ملی معاونت قرار گرفت و مقرر شد در کل استانها اجرایی شود که تاکنون ۲۴ دوره از آن در ۱۲ استان انجام شده و از سال آینده در باقی استانها اجرایی خواهیم کرد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی، آموزش و توسعه مشارکتهای امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت و لزوم اجرای این طرح بیان کرد: از طریق آموزش تئوریک صرف نمیتوان انس با قرآن را اجراییسازی کنیم، چراکه مسائل تئوریک نمیتواند در بین خانهها و عموم مردم عمومیت داشته باشد، بنابراین دغدغه داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که طرحی را انجام دهیم که تمام مردم بتوانند استفاده بهینه داشته باشند.
وی با بیان اینکه در این دوره طبق استماع تمام مطالب را تدریس میکنیم و به دلیل زیاد بودن جمعیت سعی کردیم برای مربیان استانها این طرح را پیش ببریم، افزود: این دوره برگرفته از شیوه پیامبر(ص) و به روش آکادمیک و دانشگاهی به انس با قرآن میپردازد و استانداردسازی محتواها و قابل درک بودن برای عموم جامعه از ویژگیهای آن است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی، آموزش و توسعه مشارکتهای امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هر فردی که دغدغه قرآنی داشته باشد باید بیان درست را فراگیرد، تصریح کرد: در این طرح سادهسازی آموزش ایجاد شده و از تمام واژهها دوری کرده و به جای آن به بیان قوانین میپردازیم؛ در واقع در سطح عموم جامعه به دنبال ترویج هستیم و استقبال زیادی نیز میشود.
کرمانینژاد با بیان اینکه دورههای پیشین گاه طولانی و بیشتر تئوری بود، اظهار کرد: سرعت مطلوب و دربرگیری برای تمام اقشار جامعه از مزایاست و تاکنون این طرح در استانهای خراسانجنوبی، یزد، تهران، ایلام، فارس، خوزستان، لرستان، کرمان، سیستان و بلوچستان، گلستان، گرگان و کردستان برگزار شده و بالغ بر ۳۳۰۰ نفر مربی در آن شرکت کردند.
وی با بیان اینکه جمع مربیان و دانشآموزان آموزش دیده از تیرماه تاکنون تقریبا نزدیک به هفت هزار نفر شده است، افزود: تفاوتهای این طرح با طرحهای آموزشی مشابه این است که این دوره یک طرح ساده بوده که تمام افراد با هر سطح سوادی میتوانند در آن شرکت کنند که معمولا در طرحهای دیگر در ترمهای متوالی و فصلهای مختلف این اتفاق نمیافتد و دوم اینکه در طرح بشری شاگرد در هر زمانی که وارد شود میتواند از آموزش بهره ببرد و اقشاری مانند نابینایان نیز میتوانند به راحتی در آن شرکت کنند.
کرمانینژاد با بیان اینکه در طرح بشری هیچگونه اصطلاح و قواعد ذکر نمیشود و تنها به درست بیان کردن میپردازیم، یادآور شد: در مدت چهار تا پنج ماه تمام دوره به اتمام میرسد و شاگرد میتواند با مدیریت و هدایت مربی تمام اصول را رعایت کند.
انتهای پیام