کد خبر: 4106008
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۵
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی تأکید کرد

ضرورت توجه به ساده‌سازی و دانشگاهی کردن آموزش قرآن

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی با اشاره به حضور 210 نفر در دوره تربیت مربی طرح نوین آموزش قرآن کریم(بشری) در این استان گفت: آموزش قرآن به سبک رسول اکرم(ص)، دانشگاهی کردن آموزش قرآن، استاندارد کردن محتوا و مطالب آموزشی، آموزش قابل ‌درک برای همه‌ اقشار جامعه و ساده‌سازی آموزش قرائت قرآن از جمله اهداف برگزاری این طرح است.

حجت‌الاسلام محمد قناعت، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبیحجت‌الاسلام محمد قناعت، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی گفت: دوره تربیت مربی طرح نوین آموزش قرآن کریم(بشری) ویژه مربیان قرآن، حافظان، قاریان، طلاب، فرهنگیان و علاقه‌مندان به تدریس قرآن کریم همراه با اعطای مدرک تربیت مربی معتبر برگزار شد.

وی اهداف طرح بشری را بلندمدت دانست و افزود: آموزش قرآن به سبک رسول اکرم(ص)، دانشگاهی کردن آموزش قرآن، استاندارد کردن محتوا و مطالب آموزشی، آموزش قابل ‌درک برای همه‌ اقشار جامعه و ساده‌سازی آموزش قرائت قرآن کریم از جمله اهداف برگزاری این طرح است.

قناعت با اشاره به حضور 210 نفر در دوره تربیت مربی طرح نوین آموزش قرآن کریم(بشری) در خراسان‌جنوبی ادامه داد: در آموزش قرآن نباید زیاد سخت‌گیری کرد، چراکه بسیاری از سخت‌گیری‌هایی که در حوزه‌های تعلیم قرآن کریم امروزه وجود دارد، در سیره پیامبر(ص) و معصومین(ع) وجود نداشته و امروز گریبان‌گیر قرآن‌آموزان شده است.

وی تصریح کرد: برای اینکه بتوان قرآن و آموزش آن‌را تا حدی از محجوریتی که پیامبر اکرم(ص) از آن در پیشگاه خداوند شکایت می‌کنند خارج کرده و میل و رغبت به آموزش قرآن را در جامعه و به‌ویژه در جوانان بیشتر کرد، نیازمند روش‌های آموزشی قرآن هستیم که بتواند توجه تمام اقشار جامعه از هر سطح فرهنگی و تربیتی را به خود جلب کند.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی با تأکید بر اینکه نباید با آموزش‌های خود باعث عدم انگیزه و قطع ارتباط با قرآن شویم، افزود: طرح بشری با مدنظر قرار دادن چند اصل در برنامه‌ آموزشی خود سعی کرده تا به این هدف نزدیک شود و این امر را می‌توان در کارنامه 20 ساله‌اش در ترغیب تمام اقشار جامعه دید.

قناعت با بیان اینکه روش آموزش قرآن در مکتب پیامبر اکرم(ص) و ماهیت و ساختار اصلی آن، شنیدن و تکرار پس از شنیدن است، تصریح کرد: اصل شنیدن را در اصول آموزشی قرآن باید به مرور در ذهن قرآن‌آموز تقویت کرد؛ از طرفی باید فراگیر و عمومی باشد که در تمام زمان‌ها و مکان‌ها توسط هر نوع قشری استفاده شود تا همه از برکات آموزش قرآن بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه پایبند بودن به کتاب درسی و جزوه آموزشی برای آموزش قرآن مسیر شایسته‌ای نیست، اظهار کرد: آسان‌سازی آموزش تلاوت با صدا و لحن خوش، ترغیب قرآن به‌ جای تحمیل آموزشی آن و توجه به فن و هنر تلاوت به تناسب هر فرد باید در برنامه آموزشی دیده شود که متأسفانه گاهی از آن غفلت می‌کنیم.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی یادآور شد: هدف اصلی این طرح، توجه به استانداردهای بین‌المللی و مقبولیت جهانی برای آموزش قرآن، هدایت افراد در مسیر درست آموزشی، توجه به علوم در تلاوت و دانشگاهی کردن آموزش و ارزیابی دقیق براساس پایه استاندارد جهانی است تا آموزش قرآن در یک جایگاه واقعی در کشور قرار گیرد.

انتهای پیام
captcha