زهرا استانستی، مدیرعامل موسسه قرآن پژوهی اولی الابصار بیرجند اظهار کرد: در حوزه پژوهش در قرآن نباید به یک زمینه روتین راضی بود چراکه این حوزه نیز نیاز به بروزرسانی دارد.
وی با بیان اینکه ما حتی در حوزه آموزش نیز زیاد بروزرسانی نداشتهایم، تصریح کرد: به همین علت است که به بازخورد و عملیاتی سازی آموزشها نرسیدهایم.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه مفاهیم قرآنی ابتدا باید ریشه یابی شوند به دنبال ترویج باشیم، اظهار کرد: تحول نباید بدون بررسی صورت گیرد؛ بررسی در مفاهیم قرآنی نیز نیاز به پژوهشگرانی کارآمد دارد.
استانستی با بیان اینکه مشکل به نتیجه رسیدن آموزشهای قرآنی را باید در یک پژوهش هدفمند دنبال کرد، افزود: پژوهشی اثر دارد که تیمی باشد اما متاسفانه در حوزه قرآن با همه استعدادهایی که داریم هنوز کار تیمی نمیبینیم.
وی اظهار کرد: سازمانهای قرآنی باید به فکر یک کار تیمی قوی باشند چرا که مگر یک مؤسسه قرآنی تا چه اندازه میتواند در این حوزه فعال باشد؛ از طرفی مدیران مؤسسات وقتی حتی مبلغ اجاره بهای خود را ندارند؛ چگونه میتوانند کار تیمی پژوهشی انجام دهند؛ حال اینکه ظرفیتش را دارند.
مدیرعامل موسسه قرآن پژوهی اولی الابصار بیرجند بیان کرد: گاهی حتی به منحل کردن مؤسسات فکر کردهایم، اما به علت زحماتی که کشیدهایم دوست نداریم این اتفاق افتد ولی ادامه راه نیز غیرممکن به نظر میرسد.
استانستی با بیان اینکه برای کار پژوهشی وجود اساتید تخصصی لازم است اما هیچ حمایتی نمیشوند، تصریح کرد: اگر دغدغه و فکر مالی مؤسسات بگذارد، حوزههای پژوهشی فعال خواهد شد، اما انگار این دغدغه قرار نیست حل شود.
وی با بیان اینکه حتی ما در دانشگاهها سرفصلی به عنوان پژوهش قرآنی وجود ندارد، اظهار کرد: نیازسنجی و سپس اعتبارسنجی برای انجام پژوهشها نیاز است، اما وقتی حتی به فکر این حوزه نیستیم چه باید گفت؟.
مدیرعامل موسسه قرآن پژوهی اولی الابصار بیرجند با بیان اینکه ارزش گذاری خاصی برای پژوهشگران حوزه قرآن وجود ندارد، تصریح کرد: برخلاف تصور پژوهش میتواند کمو بسزایی به آموزش کند، اما پژوهشگران تنها با یک اقدام کوچک مقاله نویسی دیگر سرخورده میشوند چرا که حمایتی نیست.
وی بیان کرد: وقتی پژوهش در تمام بخشها تنها به دنبال پیاده سازی است در بخش قرآنی متاسفانه باید بگوییم اصلا پژوهشی انجام نمیگیرد که به دنبال عملیاتی کردن آن باشیم.
انتهای پیام