پروژه خط انتقال فرآورده‌های نفتی از کرمان به بیرجند دنبال می‌شود
کد خبر: 4019601
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۴

پروژه خط انتقال فرآورده‌های نفتی از کرمان به بیرجند دنبال می‌شود

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مصوبات سفر رییس جمهوری به خراسان‌جنوبی در حوزه انرژی، بحث خط انتقال فرآورده‌های نفتی از کرمان به بیرجند است که اجرای آن دنبال می‌شود.

مصطفی نخعی، نماینده نهبندان و سربیسه در نشست خبری به گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، مصطفی نخعی، نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی، شب گذشته 17 آذرماه در نشست خبری با تبریک روز دانشجو اظهار کرد: جنبش دانشجویی در کشور ما سابقه طولانی دارد و منشاء خیلی از تحولات سیاسی و جنبش‌های اجتماعی در کشور ما بوده است؛ جنبش‌های دانشجویی و دانشگاهی در تمام دنیا مطهر عدالت خواهی و آزادی خواهی و منشا بسیاری از تحولات سیاسی و اجتماعی در کشور است.

وی با بیان اینکه یکی از مصوبات سفر رییس جمهوری به خراسان جنوبی در حوزه انرژی، بحث خط انتقال فرآورده‌های نفتی از کرمان به بیرجند است که اجرای آن دنبال می‌شود، افزود: اجرای این خط که از سال گذشته پیگیر آن هستیم، اتفاق بزرگی برای خراسان جنوبی است.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این طرح را بسیار جدی دنبال می‌کنیم که این خط انتقال به انبار فرآورده‌های نفتی بیرجند متصل شود، چرا که خراسان جنوبی قصد دارد به هاب شرق کشور در صادرات فرآورده‌های نفتی به افغانستان تبدیل شود و این نقش برای استان تعریف شده و این کار هم مستلزم ایجاد زیرساخت است.

نخعی ادامه داد: برای انبار نفت بیرجند سال گذشته مجوزی صادر و تبدیل به یکی از انبارهای صادراتی کشور شده است؛ در انبار نفت بیرجند زیرساخت‌های صادرات شکل گرفته و با اجرای خط انتقال فرآورده‌های نفتی از کرمان یکی زیرساخت‌های دیگر فراهم خواهد شد که کمک بزرگی به اقتصاد خراسان جنوبی خواهد کرد.

وی بیان کرد: زیرساخت‌های انرژی در زمینه گاز و فرآورده‌های نفتی در خراسان جنوبی بسیار ضعیف است؛ باید یک فکر اساسی در این زمینه برداریم، در منطقه شرق کشور نیز مخزن گاز در سرخس داریم که شرق کشور، شمال شرق کشور و بخشی از شمال کشور از این مخزن تغذیه می‌شود.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اطلاعاتی از مخزن سرخس داریم که متاسفانه فشار آن رو به کاهش است و این یک آسیب بزرگ است، در دولت قبل در قرارداد با ترکمنستان، آنقدر به آنها بی‌احترامی شد که رفتند و گرنه بخشی از  کسری گاز در شرق و شمال شرق کشور را از این کشور جبران می‌کردیم.

نخعی بیان کرد: خوشبختانه در دولت جاری، رییس جمهوری پیگیر این موضوع شد و در دیدار اخیر رییس جمهور قرارداد با ترکمنستان و آذربایجان نهایی شد به این صورت که در شرق کشور گاز از ترکمنستان می‌گیریم و در مخازن غرب کشور گاز تحویل آذربایجان می‌دهیم و این اقدام خوبی است که این دولت رقم زد و جای تشکر هم دارد.

وی افزود: ما در استان گاز را تنها برای گرمایش نمی‌خواهیم و برای بخش‌های تولیدی، صنعت و معدن هم به انرژی گاز نیاز داریم، در برنامه هفتم توسعه به دنبال این هستیم که انتقال گاز را از پارس جنوبی برای خراسان جنوبی پیگیری کنیم که در این برنامه گنجانده می‌شود.

نخعی با بیان اینکه برنامه دیگر ما دنبال کردن اتصال خط گاز سیستان و بلوچستان به نهبندان است که این اتصال می‌تواند بخشی از افت فشار ما را در آینده جبران کند، تصریح کرد: سال گذشته پیگیری‌های زیادی انجام شده و در راستای حل مشکل مردم نهبندان تعرفه گرمسیری به این شهرستان هم تعلق گرفت.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته دو دانشگاه دولتی را در نهبندان راه‌اندازی کردیم، دانشگاه فنی و حرفه‌ای نهبندان که در چهار رشته فعالیت دارد و دیگری مجتمع سلامت شهرستان است که دانشجویان خود را گزینش کرده و بهمن‌ ماه فعالیت آن آغاز خواهد شد.

نخعی ادامه داد: طرح توسعه نهبندان در سال ۱۳۸۱ مصوب شده و افق ۱۰ ساله داشت که به دلیل اینکه تنها ۳۰ درصد اهداف این طرح محقق شده بود، در سفر رییس جمهوری به خراسان جنوبی درخواست بازنگری آن را داشتیم که مورد موافقت رییس جمهوری قرار گرفت و در مصوبات سفر هم آمده است.

وی تصریح کرد: در این خصوص چندین جلسه در استان برگزار و جمع‌بندی خوبی هم انجام شده و طرح نهایی برای دولت ارسال شد که منتظر مصوبه دولت برای بازنگری این طرح هستیم و در کنار طرح توسعه نهبندان، طرح توسعه سربیشه را هم به خاطر محرومیت زیاد منطقه مطرح کردیم و سند توسعه سربیشه هم تهیه و به دولت ارسال شده است.

نخعی بیان کرد: در مجلس یازدهم در یکی از سخت‌ترین برهه‌های زمانی در تاریخ انقلاب اسلامی به عنوان یک مجلس انقلابی شکل گرفت؛ به همین دلیل هم بود که مقام معظم رهبری در اولین بیانات خود با نمایندگان از این مجلس به عنوان مجلس امید و انتظار یاد کردند.

وی با بیان اینکه مردم به این مجلس امید دارند و انتظار دارند که منشاء تحولات اساسی در کشور باشد و از طرفی اتحاد مطلوبی بین نمایندگان استان برای رفع مشکلات در سطح ملی وجود دارد، تصریح کرد: امیدوارم شرایطی فراهم شود که نمایندگان در سطح بالاتری فکر کنند به صورتی که فکر ما ملی و مغزهای اجرایی ما حداقل استانی باشد.

وی با اشاره به اینکه هنوز در سطح جامعه به خوبی فرهنگ‌سازی نشده که وظیفه نماینده مجلس و مسوولان دستگاه‌های اجرایی چیست و این موضوع نیاز فرهنگ‌سازی از سوی رسانه‌ها است، بیان کرد: استاندار جدید خراسان جنوبی تجربه موفقی در استانداری گلستان و سایر بخش‌ها دارد و تاکنون در استان عملکرد خوبی داشته است اما موفقیت ایشان در اهداف و برنامه‌های دولت نیازمند همراهی همه مسوولان، مردم و رسانه‌ها است.

وی اظهار کرد: اگر در انتصاب مدیران هدف خدمت به مردم، نظام و آبادی کشور است، به طور حتم دچار اشتباه نمی‌شویم و اسیر خیلی از رویکردها سیاسی و منافع شخصی هم نخواهیم شد.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات خشکسالی در خراسان جنوبی و مشکلات کشاورزان و دامداران بیان کرد: در این خصوص سال گذشته موضوع‌گیری در مجلس داشته‌ایم که حتی به تلویزیون فارسی بی بی سی هم کشیده شد و فراکسیونی تحت عنوان مقابله با خشکسالی در مجلس راه انداختیم.

نخعی اظهار کرد: کانون‌های مختلفی توسط ضد انقلاب و دشمنان این کشور در کشورهای مختلف تشکیل شده که فقط تولید محتوا برای ناامید مردم داشته باشند و از طرفی هیچ چیز هم بدتر از ناامیدی نیست؛ تنها راه مقابله با اقدامات دشمنان هم این است که اقدامات خوبی که در کشور به برکت نظام اسلامی انجام می‌شود برای مردم بازگو شود که باید رسانه‌های در این زمینه با تولید محتوای خوب، جذاب، متنوع و هنرمندانه ورود پیدا کنند و بیش از گذشته اثرگذار باشند.

در این جلسه مقرر شد مشکلات خبرنگاران در قالب پیشنهاد ارسال شود تا پیگیری‌های لازم توسط نمایندگان صورت گیرد.

همچنین در این جلسه، مدیران رسانه بر بهره گیری از توانمندی نیروی انسانی در خراسان جنوبی  برای انتصاب‌ها و ارائه طرح‌ها، برقراری هویت استانی از طریق پیگیری‌ها، موضع گیری به موقع نمایندگان در مورد برخی موارد،  برجسته سازی رسانه‌ای توانمندی بومی، شفافیت آرای نمایندگان مجلس و توجه بیش از پیش به کاربست رسانه‌ای طرح‌ها تاکید کردند.

 

انتهای پیام
captcha