کد خبر: 4017883
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۴

تفکری از جنس شهدا در بزرگترین کتابخانه روستایی کشور

روستای خوانشرف از توابع شهرستان کویری نهبندان خراسان‌جنوبی دارای کتابخانه‌ای است که باعث شهرت این روستا شده و بزرگترین کتابخانه روستایی کشور است؛ این کتابخانه با تفکری از جنس دو شهید و خانواده‌شان تاسیس شد و اکنون افراد مختلف از استان‌های مختلف کشور در این کتابخانه عضویت دارند.

 بزرگترین کتابخانه روستایی کشورهنر کتاب و کتاب خواندن هنری بس ارزشمند است چراکه با ذهن انسان‌ها سر و کار دارد؛ ذهن وقتی با مطالعه پخته شد دیگر هر حرف و سخنی و هر نوع زورگویی روی آن اثری نخواهد داشت. شاید کتاب خواندن کاری شبیه به کار شهدا باشد و کتابخوان همان هدفی را دنبال می‌کند که شهدا به دنبالش بودند. شهدا تنها به فکر حفظ مرزهای فیزیکی نبودند بلکه با جهاد خود به دنبال حفظ مرزهای ذهنی مسلمانان بودند؛ مرزی که اگر بیگانه در آن نفوذ می‌کرد شاید از اسلام چیزی باقی نمی‌ماند.

باقی ماندن این تفکر حال پس از سال‌ها از گذشت جنگ تحمیلی روش‌های مختلفی دارد؛ یکی با نذری به نام شهدا؛ دیگری با اهتمام به عمل شهدا و آن یکی با انجام عمل خیری به نیت یک شهید. روستای خوانشرف از توابع شهرستان کویری نهبندان خراسان‌جنوبی دارای کتابخانه‌ای است که باعث شهرت این روستا شده است؛ این کتابخانه با تفکری از جنس دو شهید و خانواده‌شان تاسیس شد و اکنون افراد مختلف از استان‌های مختلف کشور در شرقی ترین کتابخانه در دورترین منطقه عضویت دارند و کتاب‌هایی را که شاید در هیچ کتابخانه‌ای یافت می‌شود را به امانت می‌گیرند.

تفکری از جنس شهدا در بزرگترین کتابخانه روستایی کشور

این کتابخانه با کمبود فضا مواجه است 

مهدی راستگو، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان نهبندان در گفت‌‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: این کتابخانه به بزرگترین کتابخانه روستایی کشور شهرت دارد؛ البته بزرگی نه از نظر مساحت بلکه به واسطه داشتن منابع موجودی است که این کتابخانه دارا است.

وی ادامه داد: در کتابخانه خوانشرف بیش از ۴۸ هزار و ۵۰۰ نسخه کتاب موجود است و بسیاری از افراد از استان‌های آذربایجان غربی، اصفهان، خوزستان و فارس متقاضی عضویت در این کتابخانه هستند.

راستگو بیان کرد: بنیانگذار این کتابخانه پدر دو شهید؛ مرحوم غلامحسین آسکتی است و کار تجهیز ۸۰ درصد این کتابخانه را به کتاب‌های مختلف که ۳۰ سال زمان برده است توسط فرزند دیگرش مرحوم امیر سرتیب دوم محمد محتشم که از اهالی این روستا بوده انجام شده است.

وی افزود: این کتابخانه هم چنین یکی از بزرگترین ذخایر کتب مذهبی و دینی است به گونه ای که طلاب استان نیز از منابع این کتابخانه بهره می‌برند؛  ذخایری که شاید قدمتش به ۱۰۰ سال برسد.

وی بیان کرد: کوچکترین عضو این کتابخانه سه سال و بزرگترین عضو آن ۹۲ سال سن دارند؛ وسعت این کتابخانه تنها ۲۵۰ مترمربع است که با کمبود فضا مواجه است.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان نهبندان با بیان اینکه کتاب‌هایی در این کتابخانه وجود دارد که حتی در مرکز استان دیده نمی‌شود، افزود: چه خوب است خیرین ادامه‌دهنده راه بنیان این کتابخانه باشند و قدمی برای توسعه فیزیکی این کتابخانه بردارند.

در خراسان‌جنوبی ۳۴ کتابخانه روستایی وجود دارد که ۴۱ درصد از تعداد کتاب‌های موجود در آن در کتابخانه روستای خوانشرف نهبندان است. این کتابخانه به واسطه تنوع در کتاب‌ها سالانه بیش از ۳۵ هزار مراجعه کننده دارد‌.

انتهای پیام
captcha