کد خبر: 4011509
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۲
به همت جهاددانشگاهی خراسان جنوبی صورت گرفت:

برگزاری دومین رویداد پانزدهمین جشنواره ملی خلیج‌فارس

به همت مرکز گردشگری علمی – فرهنگی دانشجویان ایران و معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، دومین رویداد پانزدهمین جشنواره ملی خلیج‌فارس ویژه بزرگداشت مرحوم شادروان دکتر محمدحسن گنجی برگزار ‌شد.

حمیدمرادی،معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبیبه گزارش ایکنا از خراسان جنوبی، حمید مرادی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، امروز 17 آبان ماه در این همایش اظهار کرد: این همایش، آغاز دومین برنامه از رویدادهای مرتبط با پانزدهمین جشنواره ملی خلیج فارس را از دیار گل‌های نرگس و طلای سرخ استان خراسان جنوبی شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه این رویداد به عنوان پاسداشت خلیج فارس پژوهان شاخص به یاد زنده یاد دکتر گنجی؛ پدر هواشناسی ایران و جغرافیای نوین برگزار می‌شود، افزود: حضور صاحب نظران کشوری و استانی در این همایش از نکات مهم است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: دکتر محمدحسن گنجی؛ دانشمندی از دیار خراسان جنوبی در سال ۱۲۹۱ در شهر بیرجند به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در بیرجند گذراند و پس از اخذ دیپلم در دارالمعلمین تهران به تدریس می‌پردازد و لیسانس تاریخ جغرافیای خود را در تهران می‌گذراند و برای ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس به کشور انگلستان عزیمت می‌کند.

وی ادامه داد: بعد از اخذ مدرک دکتری از آمریکا، به ایران برمی‌گردد و در دانشگاه تهران به تدریس می‌پردازد؛ دکتر گنجی در سال ۲۰۰۰ به عنوان یکی از ۱۵ جغرافی دان برجسته جهان شناخته شد و در سال ۲۰۰۱ از سوی سازمان جهانی هواشناسی به عنوان دانشمند برتر جهان و دانشمند سال هواشناسی معرفی می‌شود.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: حضور دکتر گنجی در چندین همایش خلیج فارس که توسط جهاد دانشگاهی همه ساله برگزار می‌شود وظیفه ما را خطیرتر می‌کند و امیدواریم برنامه خوبی در شأن و جایگاه علمی زنده یاد دکتر گنجی برگزار کنیم و در مرکز گردشگری دانشجویان که زحمت این جشنواره را به دوش کشیدند، این رویداد فرهنگی را به عنوان یک کار ماندگار به ثبت برسانیم.

مرادی گفت: مرکز گردشگری علمی – فرهنگی دانشجویان ایران وابسته به سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی از سال ۱۳۸۴ چهارده دوره همایش ملی خلیج‌فارس را در پیوند با پاسداشت نام خلیج‌فارس و بیان مزیت‌های تاریخی، راهبردی، سیاسی، گردشگری، فرهنگی و اقتصادی منطقه خلیج‌فارس در استان‌های حاشیه خلیج‌فارس و همچنین تهران برگزار کرده است که پانزدهمین دوره جشنواره با برپایی رویدادهای مرتبط با این حوزه برگزار شد.

وی ادامه داد: رویدادهای پانزدهمین جشنواره ملی خلیج‌فارس توسط مرکز گردشگری علمی – فرهنگی دانشجویان ایران با همکاری برخی از واحدهای جهاددانشگاهی از آبان‌ماه سال ۱۴۰۰  آغاز و اختتامیه آن همزمان با روز ملی خلیج فارس در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: خلیج فارس از ظرفیت، حساسیت و اهمیت ویژه‌ای برخوردار و دارای موقعیت سوق‌الجیشی است. خلیج فارس در حوزه‌های ژئوفیزیکی و در ابعاد فرهنگی، زیست محیطی، اقتصادی و امنیتی ظرفیت‌های زیادی برای ایران و جهان دارد.

مرادی اظهارکرد: در سال ۱۳۸۴ به پیشنهاد شورای فرهنگی کشور، شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ۱۰ اردیبهشت را به نام روز ملی خلیج فارس ثبت کردند و از همان روز بود که مرکز فرهنگی دانشجویان ایران به عنوان دبیرخانه طرح اقدام به برگزاری همایش ملی خلیج فارس کرد و تا کنون ۱۴ دوره را با موفقیت پشت سر گذاشته است.

وی یادآورشد: از سال ۱۳۸۴ تاکنون ۲۷ نشست به جز همایش‌های خلیج فارس برگزار شده و ۲۶۴۸ مقاله از طریق همایش ملی خلیج فارس به دبیرخانه ارسال شده است و همچنین ۱۸ جلد کتاب با موضوع خلیج فارس در انتشارات ما به چاپ رسیده است.

رویدادهای پانزدهمین جشنواره ملی خلیج‌فارس توسط مرکز گردشگری علمی – فرهنگی دانشجویان ایران وابسته به سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با همکاری برخی از واحدهای جهاددانشگاهی از آبان‌ماه سال ۱۴۰۰  آغاز و اختتامیه آن همزمان با روز ملی خلیج فارس در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ برگزار خواهدشد. این مراسم با سخنرانی جلال الدین صادقی؛ رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، دکتر محمدرضا مجیدی؛ مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های فرهنگی و هنری خراسان جنوبی ، دکتر مرتضی هنری؛ استاد دانشگاه و متخصص اکولوژی انسانی، مهدی افتخاری؛ پژوهشگر و محقق خراسان جنوبی با همکاری جهاددانشگاهی خراسان جنوبی برگزار شد.

انتهای پیام
captcha