کد خبر: 4001646
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۵
یک خدمت بی‌منت / 6

تعریفی از مطالبه‌گری میان فعالان قرآنی وجود ندارد

این فعال قرآن با اشاره به اینکه اگر ضعفی در مسئولیت‌ها و یا خدمتگذاری به‌ دور از توجه به آموزه‌های قرآن وجود دارد بخشی از آن به فعالان قرآنی برمی‌گردد، بیان کرد: فعالین قرآنی نیز باید همانند سایر افراد جامعه در مطالبه‌گری و رسیدن به حقوق خود دست از تلاش برندارند.

تعریفی از مطالبه‌گری در بین فعالان قرآنی وجود نداردحمیدرضا جعفری، مدیر مؤسسه قرآن و عترت بلدالامین بیرجند‌ در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی، اظهار کرد: بسیاری از مشکلات در حوزه آموزش قرآن به همت مسئولان برمی‌گردد؛ همتی که شاید سال‌هاست در برخی حوزه‌ها گم شده است.

وی افزود: وقتی هر ساله بودجه‌های قرآنی کاهش یافته و یا فکری برای افزایش و یا گذاشتن آن در همان سطح نمی‌شود، چگونه می‌توان انتظار پیشرفت و یا خلاقیت را داشت. در این حوزه با کمبود بسیار شدید اعتبارات دولتی مواجه بوده و امورات اجرایی بدون بودجه حتی قدمی نمی‌تواند به جلو حرکت کند.


بیشتر بخوانید:


مدیر مؤسسه قرآن و عترت بلدالامین بیرجند‌ با بیان اینکه گاهی باید فکری به حال بودجه‌ها کرد تا فعالیت‌ها اثربخشی لازم داشته باشند، تصریح کرد: مشکل این است که یک تفکر جمعی با بهره‌گیری از افرادی که در این حوزه فعال هستند، وجود ندارد تا بتوانیم به امری برسیم که دیگر فعالیت قرآنی به علت نبود و یا کمبود بودجه تعطیل نشود.

جعفری ادامه داد: خدمت بی‌منت در حوزه قرآنی زمانی حادث می‌شود که با بهره‌گیری از توان  متخصصان این حوزه، براساس آموزه‌های قرآن حرکت رو به جلویی داشته باشیم در حالی که گاهی این امر دیده نمی‌شود.

وی افزود: امام حسن عسکری(ع) می‌فرمایند: «خَصْلَتانِ لَیْسَ فَوْقَهُما شَیءٌ: الاْیمانُ بِاللهِ، وَنَفْعُ الاْخْوانِ؛ دو خصلت و حالتی که والاتر از آن دو چیز نیست، عبارتند از ایمان و اعتقاد به خداوند، نفع رساندن به برادران دینی»؛ بر این اساس مسئول قرآنی باید خود را خدمتگذار مردم و فعالان قرآن بداند و طبق ضرب‌المثل معروف «از تو حرکت از خدا برکت» باید کاری کرد و آن زمان خداوند نیز دستگیری و کمک خواهد کرد.

این فعال قرآنی با اشاره به اینکه اگر ضعفی در مسئولیت‌ها و یا خدمتگذاری به‌ دور از توجه به آموزه‌های قرآن وجود دارد بخشی از آن به فعالان قرآنی برمی‌گردد، بیان کرد: فعالان قرآنی نیز باید همانند سایر افراد جامعه در مطالبه‌گری و رسیدن به حقوق خود دست از تلاش برندارند. درست است که کار برای خدا و از روی خلوص خوب است و درجاتی دارد، اما باید در کنار آن برای بهتر شدن اوضاع نیز کاری کرد؛ چراکه مربیان قرآنی دست تنها نمی‌توانند کاری از پیش ببرند.

جعفری اظهار کرد: نبود تفکر جمعی در حوزه قرآنی معنای خدمت بی‌منت نمی‌دهد؛ چراکه بدون نظرسنجی و مشارکت فعالان قرآنی، همه موارد تعیین شده و عملا نمی‌توان کاری از پیش برد.

وی تصریح کرد: متن صریح قرآن و همچنین نامه امام علی(ع) به مالک اشتر همه چیز را برای فردی که مسئول مردم به‌ویژه در حوزه مهم قرآنی می‌شود روشن کرده؛ به همین دلیل است که می‌گویند مسئولیت ترس دارد؛ ترس از اینکه نتوان کاری کرد و یا بتوان مؤثر بود و کاری نکرد و در قیامت باید پاسخگو بود.

انتهای پیام
captcha