حمیدرضا احمدی وفا، قاری بینالمللی قرآن کریم در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب از ضرورت تربیت 10 میلیون حافظ قرآن كریم برای زمینهسازی تدبر در قرآن سخن گفتند و از سال 90 تاکنون مؤسسات قرآنی و نهادهای فرهنگی و قرآنی برای اجرا و رسیدن به این هدف تلاش بسیار کردند.
وی با تأکید بر جاذبهسازی برای قشر جوان در حوزه قرآن، افزود: باید با هر شگردی که میتوان این نسل را به قرآن نزدیک کرد و باید بدانیم گر نسل جوان را بهگونهای تربیت كنیم كه نسبت به قرآن و فعالیتهای قرآنی تشنه شوند، بسیاری از مشكلات حل میشود.
این قاری بینالمللی قرآن با بیان اینکه برگزاری مسابقات قرآن به شیوهای مطلوب بهدلیل ایجاد فضای رقابتی میتواند در ایجاد این حس تأثیرگذار باشد، تصریح کرد: جمعخوانی و برگزاری محافل انس با قرآن، برکات و تأثیرات ارزشمندی در جامعه دارد، چراکه باعث میشود نوای قرآن در میان مردم فراموش نشود.
احمدی وفا بیان کرد: به برکت انقلاب اسلامی هزاران حافظ و قاری توانمند در کشور تربیت شدهاند که در دنیا حرفی برای گفتن دارند و حتی کشورهای دیگر نیز آنان را بسیار قبول دارند، اما باید آنان را درک کرده و به آنان بها دهیم.
وی افزود: برگزاری مسابقات قرآنی در نشان دادن استعدادهای قرآنی سهم مهمی ایفا میکند، چراکه بهطور مثال میبینیم هر سال قاریان و حافظان تغییرات شگرفی در نوع حفظ و قرائتشان دارند که این به سبب رقابتی است که در بطن مسابقات قرآن و هر ساله بهوجود میآید.
این قاری بینالمللی بیان کرد: اگر در خانوادهها، فضای قرآنی بهوجود آید، معلوم است که تربیت ما یک تربیت قرآنی و به دور از خطرات دنیای امروز برای فرزندانمان خواهد بود.
احمدی وفا با اشاره به تأثیرات حفظ یک ساله، افزود: حفظ قرآن باید بهصورت تدریجی و پیوسته باشد و در حد 12 ماه اثربخش و مطلوب نخواهد بود، چراکه فشار روحی بسیاری بر افراد که غالبا نوجوان و جوان هستند وارد میآید و من موافق آن نیستم.
وی تصریح کرد: دلزدگی و ایجاد فشار روحی ناشی از این نوع حفظ باعث میشود تا از کیفیت حفظ کاسته شده و اثربخشی آن کاهش یابد و همچنین فرد خاطره شیرینی از حفظ خود نداشته باشد.
احمدی وفا با بیان اینکه در این سالها آن چنان که باید از ظرفیت نخبگان قرآنی بهره برده نشده است، اظهار کرد: یکی از مکانهایی که میتوان از این ظرفیت بهره برد، آموزش و پرورش و بطن کار آموزشی است، اما گاهی میبینیم حتی در همین نهاد آموزشی نیز به نخبگان توجه بسیاری نمیشود؛ بنابراین اینگونه و با این روند، رغبت را در دل جوانان از بین میبریم.
وی یادآور شد: وقتی فعالان قرآنی اکنون شغلی ندارند، چگونه میتوان رغبت را در دل دیگر جوانان برای طی کردن این مسیر و شروع راه، کاشت؟؛ از دولت میخواهیم تا در زمینه تضمین شغلی نخبگان قرآنی طرحی ارائه دهد، چراکه در این سالها کاری در این خصوص انجام نشده است.
انتهای پیام