به گزارش ایکنا از خراسانجنوبی، حضور روحانیون در روستاها و شهرها سبب آبادانی و ترویج مسائل فرهنگی در مناطق محروم میشود. همچنین وجود یک عالم و روحانی به عنوان کارشناس در این مناطق به حل آسیبهای اجتماعی و برطرف کردن نیازهای مردم کمک بسزایی میکند.
حضور یک روحانی مجرب و با تجربه، آگاه و مدبر در مناطق بهعنوان روحانی با همکاری و تعامل با مردم منطقه برای برنامهریزی فرهنگی و مذهبی در سطح روستاها از مطالبات مهم هر منطقهای است. حال که به دلیل کرونا شاید اعزام روحانی به برخی از روستاها ممکن نبوده و بنابراین باید بهگونهای دیگر ارتباط برقرار کرد.
باتوجه به شرایط کرونا از ابتدای امسال شورای تبلیغ نوین در خراسانجنوبی آغاز به کار کرد. این شورا به راهکارهای مؤثر در ارائه فکر جدیدی از تبلیغ در فضای جدیدی که ایجاد شده میپردازد تا این حوزه موفقتر عمل کند.
مبلغان نقش مهمی در هدایت، ترویج و غنیسازی فرهنگی و دینی مردم ایفا میکنند و نباید این امر به هیچ وجه متوقف شود تا روستاهای دورست از این امر بیبهره نمانند.
حجتالاسلام علی کوثرینیا، عضو شورای تبلیغ نوین و کارشناس اعزام مبلغ ادارهکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی در گفتوگو با ایکنا از خراسانجنوبی، اظهار کرد: وجود مبلغ برای برگزاری اقامه نماز جماعت، مشاوره و مباحث مذهبی و فرهنگی و مجالس از اهمیت بسیاری برخوردار است تا مردم از حضور روحانی در روستا بهرهمند شوند که با توجه به تقاضای روستاها انجام میشود.
وی با اشاره به شیوه فعالیتهای امروزه مبلغان در زمان کرونا، گفت: در دوران کرونا روحانیون همانند قبل به فعالیت خود ادامه میدهند، اما در صورتی که در فضای بسته و با جمعیت زیاد صورت نگیرد بلکه باید در فضای باز و با جمعیت محدودتر با رعایت فاصله فیزیکی و پروتکلهای بهداشتی برگزار شود؛ البته فعالیت در زمینه فضای مجازی همچنان با قوت ادامه دارد.
کوثرینیا با اشاره به درخواست مردم برای حضور روحانی در مساجد و حسینیهها، گفت: مجامع مختلف وجود دارند که کار اعزام مبلغان در روستا را بر عهده دارد. در روستاها کمبود روحانی وجود ندارد بلکه وجود روحانی در روستا بسته به تقاضای اهالی آن برای اعزام روحانی و مبلغ به روستا است و مجموعه روستا مانند هیئت و یا شورای اسلامی روستا باید تقاضا کنند تا در ردیف متقاضیان دریافت روحانی قرار بگیرد تا کار و اقدامات اعزام روحانی انجام شود.
کارشناس اعزام مبلغ ادارهکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی با بیان اینکه روستاهایی که تقاضا دارند، پس از گذشت مدتی که بررسی روحانیون انجام شد به آن منطقه اعزام میشوند، تصریح کرد: شورای تبلیغ نوین با هدف عدم قطع فعالیتهای روحانیون در این روزها شروع به کار کرده و امید است تفکری برای همه زمانها باتوجه به نیاز مردم پایهریزی شود.
وی بیان کرد: این شورا آغاز به کار کرد تا در هر شرایطی مردم از وجود روحانی و ظرفیت آن بهرهمند شوند.
علیرضا عزیزی، دبیر شورای تبلیغ نوین استان و کارشناس و برنامه ریز امور فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی نیز به خبرنگار ایکنا گفت: تبلیغ تاکنون به شیوه سنتی و چهره به چهره بوده است، اما امسال با توجه به دستورالعملی که از مرکز دریافت شده تبلیغ بهصورت نوین انجام شود.
وی افزود: برای اولین بار در این راستا گام برداشته شده و تبلیغ نوین کلید خورد؛ البته اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است و تولید مستند تحت عنوان «ما نسل به نسل در پناه حسینیم» در ایام محرم مورد استقبال خوبی قرار گرفت.
کارشناس و برنامهریز امور فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی ادامه داد: تشکیل گروه سرود از جمله اقدامات جدید و مؤثر در این زمینه است؛ همچنین مسابقه کتابخوانی و معرفی کتاب در فضای مجازی، تیزر تبلیغاتی، عکسنوشته و طراحی پوسترها از جمله برنامههایی است که امسال در راستای تبلیغ نوین انجام شده و در سالهای آتی این اقدامات بهصورت گستردهتر شکل خواهد گرفت.
عزیزی تصریح کرد: یکی از اقدامات انجام شده آموزش روحانیون طرح هجرت و مستقر است که در طول سال ۲۰۰ نفر ثابت و نزدیک به ۷۰ نفر مبلغ اعزامی از حوزههای علمیه قم تبلیغ نوین را آموزش میبینند تا بهتر بتوانند با مخاطب امروزی ارتباط بگیرند.
وی بیان کرد: همچنین دورهها و کارگاههای آموزشی ویژه مبلغان از دورههای بسیار ضروری با هدف گسترش و ترویج تبلیغ نوین برگزار میشود.
کارشناس و برنامهریز امور فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی بیان کرد: با توجه به اینکه کرونا تمام مسائل را تحت تأثیر خود قرار داده است، کارگاههای آموزشی به فضای مجازی کشیده شده و در این بستر صورت میگیرد.
عزیزی تصریح کرد: استقبال مردم از فضای مجازی بسیار خوب بوده و از مردم انتظار میرود برنامههای این چنینی را بیشتر دنبال کنند.
وی با اشاره به این نکته که شیوه تبلیغ نوین برای اولین بار در استان خراسانجنوبی کلید خورده است، یادآور شد: از مسئولان حوزه علمیه و دیگر مجموعهها تقاضا داریم همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشند تا بتوانیم تبلیغ نوین را بیش از پیش گسترش دهیم.
آنچه که امروز نیاز مردم است، تبلیغ در عرصههایی نوین است. علیرغم حضور جوانان در فضای مجازی، روحانیون از این فضای تأثیرگذار غافل ماندند؛ شاید کرونا فرصت مغتنمی برای این امر بود.
انتهای پیام