کد خبر: 3981543
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۹
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد؛

آموزش قرآن نیازمند بازآفرینی و به‌روزرسانی است

در مورد آموزش‌های قرآنی انگار ذهنمان در سال‌ها قبل توقف کرده و هیچ ابتکاری نداریم برای بهتر شدن. بی‌رمق شدن مؤسسات قرآن ناشی از کمبود اعتبارات و عدم توجه، عدم داشتن برنامه مناسب برای آموزش‌ها در طول سال و عدم توجه به به‌روز شدن اطلاعات مربیان قرآن از دلایل مهم بروز نشدن آموزش‌ها متناسب با عصر و زمان حاضر است.

آموزش در هر عصری با چالش‌ها و نیازمندی‌های بسیار روبروست؛ چالش‌هایی که مختص همان عصر است و برای دیده شدن و مؤثر واقع شدن، لازم است. اما در مورد آموزش‌های قرآنی انگار ذهنمان در سال‌ها قبل توقف کرده و هیچ ابتکاری نداریم برای بهتر شدن. بی‌رمق شدن مؤسسات قرآنی ناشی از کمبود اعتبارات و عدم توجه، عدم داشتن برنامه مناسب برای آموزش‌ها در طول سال و عدم توجه به به‌روز شدن اطلاعات مربیان قرآن از دلایل مهم به‌روز نشدن آموزش‌ها متناسب با عصر و زمان است.

در مورد دیده شدن آموزش‌های قرآنی حقیقتا به این امر نیاز داریم تا از دایره آموزش‌های روتین فاصله گرفته و در حیطه آموزش جدیدی وارد شویم؛ این امر نیازمند بهبود شرایط آموزشی از مربیان تا فضای آموزشی است.

غفلت از ظرفیت‌ها و آموزش قرآنی که هنوز اندر خم یک کوچه است

مطهره خراشادی‌زاده، داور مسابقات قرآن در خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: ما وقتی هنوز در آموزش در پله اول چندین سال پیش مانده‌ایم، نباید انتظار داشته باشیم به توفیقات ملی و بین‌المللی دست یابیم؛ هر چند که قرآن‌آموزان خراسان‌جنوبی در این وضعیت هم در مسابقات ملی و بین‌المللی حائز رتبه‌های ممتازند.

وی با بیان اینکه نباید فراموش کنیم که آموزش نیازمند به‌روز شدن است و برای این به‌روز شدن ابتدا معلمان و داوران قرآنی باید خود را به‌روز کنند، افزود: مطالعه کتب جدید آموزشی و حضور مستمر در فضای مجازی برای ترویج برنامه‌های قرآنی از راهکارهاست.

خراشادی‌زاده ادامه داد: امروز یک معلم قرآن بیش از هر چیز باید صبور بودن را تجربه کند چراکه نوجوان امروزی شاید چندان حوصله اخم یا بداخلاقی معلم را نداشته باشد و از سویی دیگر معلم قرآن باید خود اسوه اخلاق باشد.

وی با بیان اینکه هم‌رده قرآن‌آموز شدن، اصل دیگری است که گاهی معلمان فراموش می‌کنند، افزود: گاهی معلمان انتظار دارند که قرآن‌آموز همان صبر آنان را داشته باشد و این کار را سخت خواهد کرد.

این معلم قرآنی اظهار کرد: یک معلم قرآن باید بیش از یک معلم در مدرسه به این اصول اخلاقی توجه کند چراکه اگر این کار را نکند، قرآن‌آموز در میان دنیایی از تجملات و خواسته‌های دنیوی که دشمن برای وی تعریف کرده، آموزش قرآن را کنار می‌گذارد.

خراشادی‌زاده با اشاره به اینکه قرآن داستان‌های بسیاری دارد که می‌تواند برای جذب بیشتر نوجوان و جوانان و حتی کودک مورد استفاده قرار گیرد، اظهار کرد: توجه به اصل متفاوت بودن شخصیت هر فرد، دوری از اضطراب و تقویت علاقه دانش‌آموز نسبت به یادگیری و تأکید بر الگوگیری، تناسب محتوا با سن و شرایط قرآن‌آموز از اصولی است که یک معلم باید به آن پایبند باشد.

این داور قرآنی بیان کرد: ما گاهی فراموش می‌کنیم که آموزش قرآن نیز مانند هر آموزش دیگری نیازمند بازآفرینی و به‌روزرسانی است؛ تنها به یک کار روتین و روزمره توجه کرده‌ایم و انگار آموزش قرآنی در یک خواب عمیق بدون توجه به فضای اطراف خود فرورفته است.

خراشادی‌زاده یادآور شد: اکنون و از همین امروز از فضای به‌وجودآمده ناشی از کرونا شروع کنیم و خود را تطبیق دهیم با فضای مجازی، آموزش مجازی و به‌روزرسانی منطق با ذهن جوان امروزی؛ آن گاه خواهیم داد جذب مخاطبمان بیشتر خواهد شد.

غفلت از ظرفیت‌ها و آموزش قرآنی که هنوز اندر خم یک کوچه است

آموزش مربیان را فراموش کرده‌ایم 

زهره هاونگی، مسئول آموزش مؤسسه قرآن و عترت بلدالامین بیرجند‌ در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی، اظهار کرد: به‌روزرسانی آموزش‌ها همان چیزی است که در عصر حاضر به آن نیازمندیم.

وی افزود: گاهی برای دوری از آموزش‌های متناسب با عصر حاضر، دغدغه‌های بی‌شمار و یا کمبود اعتبارات را بهانه می‌کنیم، اما اینها دلیلی برای ضعیف شدن آموزش‌ها و پسرفت آن‌ها نیست.

این فعال و معلم قرآنی تصریح کرد: از سویی دیگر برای معلمان قرآنی نیز آموزش‌ها و دوره‌های آموزشی مستمر نداریم؛ به‌طوری که دائما آنان را به‌روز و علم‌شان را تقویت کنیم.

هاونگی ادامه داد: گویی مسئولان حوزه قرآنی کاری با معلمان قرآنی ندارند و در طول سال آن‌‌ها را فراموش می‌کنند؛ غافل از اینکه این امر به ضرر حوزه آموزشی قرآن است.

وی تصریح کرد: باید به‌گونه‌ای دیگر رفتار کرد و با تدوین سیاست‌ها و برنامه‌هایی در طول سال، فعالان و مربیان قرآنی را تنها نگذاشت و به آنان کمک کرد آموزش‌های قرآنی را با متد به‌روز و جدید ارائه دهند تا جذب مخاطب بیشتر شود.

این فعال و معلم قرآنی یادآور شد: ما نیاز داریم به اینکه از آموزش‌های روتینی که در طول سال‌ها هیچ تغییری نکرده بگذریم و روزهای جدیدی را پیش روی آموزش قرآنی که بسیار ظرفیت دارد، آغاز کرد.

انتهای پیام
captcha