کد خبر: 3976379
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۲
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد؛

انگیزه را در فعالان قرآنی از بین می‌بریم / صدای خفته ضمانت شغلی که شنیده نمی‌شود

مسئول آموزش مؤسسه قرآن و عترت بلدالامین بیرجند‌ با بیان اینکه بسیاری مواقع با طرز برخوردها و کوچک شمردن عملی که حافظان و قاریان انجام می‌دهند، انگیزه را در آنان از بین می‌بریم، اظهار کرد: با عدم توجه‌ها به جایی می‌رسیم که قاری و حافظ با هدف کسب پول در مجالس شرکت می‌کند.

انگیزه را در فعالان قرآنی از بین می‌بریم/ درد فعالان قرآنی از عدم تضمین شغل

زهره هاونگی، مسئول آموزش مؤسسه قرآن و عترت بلدالامین بیرجند‌ در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی، اظهار کرد: یکی از اصول اصلی جامعه اسلامی رشد و گسترش فرهنگ قرآنی و رسوخ آن در بین افراد مختلف است و این امکان‌پذیر نیست مگر با توانمندسازی و تربیت حافظان و قاریان؛ برای تربیت قاری و حافظ شایسته نظام اسلامی باید برنامه‌ریزی بلندمدت داشت و تنها با برنامه‌های کوتاه و مقطعی نمی‌توان به آنچه مدنظر مقام معظم رهبری است، رسید.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود مجمعی از مؤسسات قرآنی وجود داشته باشد تا یک برنامه بلندمدت تنظیم و مؤسسات براساس آن عمل کنند و تخطی از این مسیر با برخورد بازدارنده مواجه شود.

مسئول آموزش مؤسسه قرآن و عترت بلدالامین بیرجند‌ بیان کرد: مسئله اینجاست که ما تنها به یک برنامه‌های روتین و تنها برای نوشتن گزارش عملکرد اکتفا می‌کنیم و پس از تمام شدن آن دیگر پرونده‌اش را می‌بندیم؛ در حالی که تربیت حافظ و قاری مورد پذیرش نظام چه از نظر تربیتی و اخلاقی و چه از نطر تخصصی باید به‌صورت برنامه‌های متوالی و مستمر دنبال شود.

هاونگی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات که باعث عدم رغبت می‌شود، عدم تأمین شغلی برای حافظان و قاریان است، چراکه ما به این افراد تنها برای مدت کوتاهی و برای اجرای برنامه‌ها و در همان حد توجه می‌کنیم در حالی که این افراد نیز برای ادامه تخصصی کار نیاز به پذیرش حداکثری جامعه و انگیزه دارند.

وی تصریح کرد: وقتی این صحبت‌ها مطرح می‌شود؛ می‌گویند فعال قرآنی با خدا معامله کرده است و اجرش را خدا می‌دهد؛ این سخن درست است اما نباید به خاطر این دلیل از انگیزه‌سازی برای این افراد دوری کرد.

این معلم قرآن با بیان اینکه بسیاری مواقع با طرز برخوردها و کوچک شمردن عملی که حافظان و قاریان انجام می‌دهند، انگیزه را در آنان از بین می‌بریم، اظهار کرد: با عدم توجه‌ها به جایی می‌رسیم که قاری و حافظ با هدف کسب پول در مجالس شرکت می‌کند.

هاونگی بیان کرد: حقیقت این است که ما اگر برای حافظ و فعال قرآنی یک آینده شغلی تضمین کنیم، او دیگر بدون توجه به پول به اجرای برنامه‌ها می‌پردازد ولی وقتی برای تأمین زندگی‌اش با مشکل مواجه است چاره‌ای جز این ندارد.

وی با بیان اینکه ما پس از سال‌ها حتی برای بیمه این افراد نیز مشکل داریم، یادآور شد: فراموش نکنیم توجه به فعال قرآنی نیز به مانند فعالان هنری، ورزشی و درسی ضروری است و نباید این افراد نادیده گرفته شوند.

هاونگی بيان کرد: درست است که خدا اجر زحمت‌شان را می‌دهد، اما کمی فکر کنیم ما برای افراد و گسترش این فرهنگ و اخلاق در جامعه چه کرده‌ایم؟ آیا کاری کرده‌ایم که افراد بیشتری با نگاه به فعالان قرآنی وارد این حوزه شوند و یا فقط دلسردی را پراکنده‌ایم؟؛ پاسخ به این سؤالات بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد.

انتهای پیام
captcha