کد خبر: 3867227
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۹

تشکل‌های دانشجویی و نخبگان دانشگاهی، بیانیه گام دوم انقلاب را تحلیل کنند

گروه سیاست و اقتصاد ـ عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: در دانشگاه‌ها لازم است یک تشکل در فضای دانشجویی و فرهنگی پیگیر بیانیه گام دوم انقلاب بوده و یک هیات اندیشه‌ورز از اساتید دانشگاه تشکیل شود.

تشکل‌های دانشجویی و نخبگان دانشگاهی، بیانیه گام دوم انقلاب را تحلیل کنندمحمدمهدی ایزدخواه، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: دو نوع نگاه و رویکرد می‌توان نسبت به تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب رهبری داشت؛ نگاه درونی و نگاه بیرونی.
وی با بیان اینکه نگاه بیرونی یعنی چرا رهبری بیانیه را صادر کردند؟ مقصود و منظور چه بود؟ و شرایط زمانی چگونه بود، افزود: نگاه درونی یعنی محتوای بیانیه را بررسی کنیم و مقصود از عبارت چیست و چه تکالیف و تعهد و وظیفه‌ای را به دوش مخاطبان می‌گذارد؟
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه نباید بیانات حضرت امام و مقام معظم رهبری روی زمین بماند، تصریح کرد: در دانشگاه‌ها لازم است یک تشکل در فضای دانشجویی و فرهنگی پیگیر بیانیه باشد و یک هیات اندیشه‌ورز از اساتید دانشگاه تشکیل شود.
ایزدخواه بیان کرد: انقلاب یک موجود زنده است که 40 سال نیز از عمر آن می‌گذرد، سیاست الهی است که حکمت و علم به این موجود زنده عطا کند پس باید دوره جدید تلاش و مجاهدت را شروع کرد.
وی با بیان اینکه براساس این بیانیه انقلاب هم حی و هم احیاگر است، ادامه داد: ایران تبدیل به ابر قدرت شده و پس از گذشت 40 سال حتما اعلام موضوع این قدرت هم برای دوستان و هم برای دشمنان مهم است تا دوستان دلگرم و جنبش‌های اسلامی در کشورهای زیر سلطه ظلم امیدوار شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه همچنین دشمنان این انقلاب باید احساس خطر بیشتر کنند، بیان کرد: این بیانیه جهت‌دهی سیاسی کشور، سیاست داخلی و سیاست خارجی را تعیین و ترسیم می‌کند.
ایزدخواه ادامه داد: قرار نیست پس از گذشت 40 سال اعتماد به آمریکا صورت بگیرد، افزود: انقلاب اسلامی، ماهیت ایدئولوژیک اسلامی داشته و فضیلت‌محور است.
وی با بیان اینکه در این بیانیه به سه مولفه خودسازی و جامعه بردازی و تمدن اسلامی اشاره شده است، افزود: خودسازی به این معنی است که هر عضو بتواند عملکرد درست خود را انجام دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند بیان کرد: جامعه پردازی به معنای این است که اعضا با یکدیگر پیوند و ارتباط داشته باشند و اگر هر عضو درست عمل کند، اما با اعضا دیگر هماهنگ نباشد جامعه سودی نمی‌برد.
ایزدخواه اظهار کرد: تمدن اسلامی به این معناست که این اعضا هماهنگ باید یک بیکره واحدی را پیش ببرند که این بیکره واحد جامعه اسلامی یا همان تمدن اسلامی است.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه باید نخبگان جامعه این بیانیه را با دقت خوانده و ابعاد مختلف آن را تشریح کنند ، افزود: دل زدگی‌ها ناشی از روی‌گردانی از ارزش‌های دینی، عدم بایبندی به آن‌ها و عدم تلاش برای تحقق آن‌ها است.
ایزدخواه با بیان اینکه فاصله‌ای میان بایدها و واقعیت‌ها وجود دارد، اظهار کرد: نسل جوان مومن، دانا و پرانگیزه این فاصله‌ها را طی خواهد کرد.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری، مخاطب حرکت در فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی را جوانان قرار می‌دهند که جوانان باید با اهمیت به گذشته در راستای اهداف انقلاب حرکت کنند و پرانگیزه در این راه گام بردارند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند ادامه داد: دشمنان انقلاب در مورد گذشته تحریف و دروغ‌پردازی خواهند کرد و در این بیانیه تاکید می‌شود که رهزنان فکر و عقیده و آگاهی بسیارند.
ایزدخواه با بیان اینکه جوانان باید شناخت درستی از انقلاب داشته باشند که برای حراست از آن انگیزه کافی را داشته باشند، افزود: مقام معظم رهبری، تقابل دوگانه اسلام و استکبار را مطرح می‌کنند چراکه جریان‌های آزادی خواه و ملت‌های تحت استعمار و استثمار با انقلاب اسلامی امیدوار شدند و از سویی دیگر خصومت، شقاوت و توطئه از جانب دشمنان انقلاب قطع شدنی نیست.
وی با اشاره به برکات انقلاب اسلامی، تصریح کرد: این انقلاب، یک سلطنت استبدادی را به حکومت مردمی تبدیل کرد، عنصر اراده ملی را از زندان یک رژیم مستبد آزاد کرد، امکانات عمومی کشور در ترازوی عدالت قرار گرفت.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه توجه به معنویت و اخلاق و ایستادگی در برابر مستکبران از دیگر برکات انقلاب است، افزود: ایستادگی در برابر مستکبران جهان از دیگر برکات انقلاب است.
ایزدخواه با بیان اینکه رهبری تذکر می‌دهند که بی‌توجهی نسبت به شعارهای انقلاب و غفلت از جریان انقلاب برای کشور خسارت خواهد آورد، تصریح کرد: سه مولفه مهم تحقق نظام پیشرفته اسلامی، نگاه انقلابی، روحیه انقلابی و عمل جهادی است.
وی یادآور شد: کلید تحقق توصیه‌ها، امید و نگاه خوش‌بینانه به آینده و کلید اساسی همه قفل‌ها است که باید به آن توجه کرد.

انتهای پیام
captcha