کد خبر: 3752379
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۲

اینجا از تعلقات دنیا خبری نیست

گروه معارف - افرادی هستند که به واسطه شغل و حرفه‌شان یاد مرگ همیشه همراه‌شان است. به نظر می‌رسد این یادآوری مرگ روح این افراد را صیقل داده و از غل و غش‌های دنیایی پاک کرده است، یکی از افرادی که شاید کارشان زیاد دیده نمی‌شود، سنگ‌تراشان هستند که با وجود کار سخت، اما دست از رزق حلال برنمی‌دارند.

اینجا از تعلقات دنیایی خبری نیست

به گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، یکی از اصول فرهنگ زندگی کسب روزی حلال بوده که در فرهنگ اسلام از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.
طلب حلال یعنی کسب روزی حلال که از برترین عبادت‌ها است به‌طوری‌که پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: «عبادت ۱۰ جز دارد که ۹ جز عبادت، طلب حلال است و یک جز دیگر شامل نماز، روزه، حج و ... است».
به‌دنبال کسب حلال بودن امری واجب است و همچنین کسب حلال ثواب جهاد در راه خدا را دارد و در روایات آمده است، اگر کسی برای کسب حلال تلاش کند ثوابش بیشتر از مجاهدت در راه خدا است.
کسب روزی حلال یکی از عواملی است که باعث می‌شود انسان با شوق و رغبت کارهای پسندیده‌ای که به ظاهر دشوارند را انجام دهد و لذت آن را زمانی بیشتر احساس می‌کند که لقمه حلال بر سرسفره خانواده‌اش بگذارد.

اینجا از تعلقات دنیایی خبری نیست
کار اگر با انگیزه‌ به دست آوردن مال حلال برای تأمین معاش و ارتقای سطح زندگی فردی و اجتماعی باشد، مقدس و ستودنی است، پيامبر اكرم(ص) مي‌فرمايد: «عبادت هفتاد پاره است و برترين آن، طلب روزی حلال است».
افرادی هستند که به واسطه شغل و حرفه‌شان یاد مرگ همیشه همیشه همراه‌شان است. به نظر می‌رسد این یادآوری مرگ روح این افراد را صیقل داده و از غل و غش‌های دنیایی پاک کرده است، یکی از افرادی که شاید کارشان زیاد دیده نمی‌شود، سنگ‌تراشان هستند که با وجود کار سخت اما دست از رزق حلال برنمی‌دارند.
با سنگ‌تراش جوانی آشنا شدم که کارش حک آخرین فصل زندگی افراد است، او در حال تراشیدن سنگ‌های قبر بود و با همان جدیت، از تأثیری که رزق حلال در زندگی‌اش داشته سخن می‌گفت.
در حالی که خستگی ناشی از کار زیاد، در چهره‌اش نمایان است، اما با همان جدیت کار می‌کند، کاری که او را لحظه‌ای از یاد مرگ دور نمی‌سازد.
او از سختی کارش در این سالها می‌گوید و ادامه می‌دهد: سخت‌ترین لحظه برایم نوشتن سنگ قبر کودکان و مادران است.

اینجا از تعلقات دنیایی خبری نیست
تجمل‌گرایی در خانه آخرت
اما این روزها در این آخرین کار زندگی هر فرد نیز تجمل وارد شده است، تجملی که تو را به یاد مرگ نمی‌اندازد بلکه بیشتر تو را از آن دور می‌کند.
در کارگاه این سنگ‌تراش که قرار گرفتم بعضی از سنگها بدون تاریخ گذاشته شده بود و می‌گفت بعضی از افراد قبل از مرگ خود سنگ قبر خود را سفارش می‌دهند.
بعضی سنگ قبر را نیز مانند خانه خود، مملو از تجملات می‌کنند، انگار قرار نیست این سنگ قبر، درب خانه آخرت آنان باشد و قرار است در آن زندگی کنند.
از او خداحافظی می‌کنم و او همچنان در حال کار است. به این فکر می‌کنم که اینجا پایان زندگی است، اما نه این پایانی بر زندگی افرادی است که ثروتها را اندوخته و در دنیا تنها به فکر خود بوده‌اند اما حک این سنگ قبرها برای افرادی که به فکر آخرت بوده‌اند، تازه شروع زندگی است.
او و جوانانی همچون او با کسب رزق حلال، دنیایی از خیر و سعادت را برای دنیا و آخرت برای خود می‌خرند. دنیایی که در آخرت را به روی آنان می‌گشاید.

گزارش تصویری را اینجا ببینید.


انتهای پیام

captcha