حجتالاسلام علیرضا نخعیپور، استاد حوزه و مسئول اداره فرهنگی اجتماعی حوزه علمیه خراسانجنوبی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسانجنوبی گفت: گام اول فعالیت در مسیر الشهدا(ع) صداقت است که گاه در تبلیغات جلسات برخی هیئتها مشاهده نمیشود.
وی اظهار کرد: بنرهای تبلیغی هیئتها در سطح شهر از یک جهت مطلوب است چرا که فضای شهری را به گونهای برای شروع ایام عزا آماده میکند، اما محتوای این بنرها گاه ایراداتی دارد که اگر به آن توجه نشود آسیبزا خواهد بود.
نخعیپور بیان کرد: عنوانی که برای سخنرانان جلسات برخی هیئتها در بنرها استفاده میشود، حجتالاسلام و یا حجتالاسلام والمسلمین است در حالی که آن فرد در حال حاضر هنوز طلبه پایههای سالهای اول حوزه علمیه است.
وی با اشاره به اینکه دادن این القاب به افرادی که در آن سطح نیستند اولا نوعی عدم صداقت در تبلیغات است، ادامه داد: آسیب دیگر این است که طلبه ای که هنوز سطوح علمی را نگذرانده ممکن است در بیان مباحث دینی دچار خطا و اشتباهاتی شود که در نتیجه موجبات بدبینی به این عناوین و حتی تزلزل باورهای دینی مردم شود.
مسئول اداره فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسانجنوبی گفت: در حوزه علمیه عرف بر این است که به کسی حجتالاسلام میگویند که حداقل سطح دو را به اتمام رسانده و وارد سطح سه شده باشد و شخصی که سطح سه را تمام کرده و در درس خارج مشغول به تحصیل است را حجت الاسلام والمسلمین میگویند ضمن اینکه ملبس شدن هم آیین نامه و قواعد خاص خودش را دارد.
نخعی پور اظهار کرد: برای ملبس شدن فرد باید حداقل پایه 6 (سطح یک حوزه) را با موفقیت به اتمام رسانده و در کارگاه های تلبس شرکت نموده باشد البته گاهی برخی طلاب سطح یک به دلیل امتیازات علمی و اخلاقی دارای شرایطی هستند که مسئولان حوزه به این نتیجه می رسند که او میتواند ملبس شود.
وی بیان کرد: آسیب دیگری که در بنرهای تبلیغی برخی هیئتها دیده میشود استفاده از تصویر برخی سخنرانان است، گاه فردی چهره رسانهای و کشوری است که نصب تصویر او موجب جذب مخاطب میشود اما افرادی که اینگونه نیستند چه نیازی به تصویر آنها در بنرها وجود دارد؟ و چرا ما افراد را آنقدر بزرگ کنیم که نتوانیم مانع آسیبهای بعدی این رفتارها شویم.
استاد حوزه علمیه خراسان جنوبی ادامه داد: جلسه امام حسین(ع) باید دعوت به دین و اخلاق و معنویت باشد نه تبلیغ شخص خاصی! چه اینکه راه و روش سید الشهدا(ع) نیز دعوت مردم به راه حق و ایمان به پروردگار بود.
وی یادآور شد: چه اشکالی دارد اگر طلبهای را میشناسیم که به لحاظ توان سخنوری و آگاهی رشد قابل قبولی دارد و میخواهیم از او برای سخنرانی هیئت استفاده کنیم، در بنر تبلیغی هیئت بنویسیم طلبه گرامی یا طلبه فاضل و از عناوینی که بار معنای خاص خود را دارد و برای افراد موی سپید کرده در حوزه اطلاق میشود استفاده نکنیم.