به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسانجنوبی، علی ناصری فرماندار بیرجند روز گذشته 31 تیرماه در آیین پنجمین سالگرد درگذشت گنجی پدر علم جغرافیای نوین بیان کرد: دانشگاه بیرجند از سوی وی بنیانگذاری شد و امروز آنچه در توسعه و آینده بیرجند تاثیر دارد این مرکز آموزش عالی به عنوان بزرگترین واحد دانشگاهی شرق کشور است.
وی با بیان اینکه این دانشگاه به عنوان صدقه جاریه و یادبود مرحوم گنجی است، ادامه داد: علم و دانش زیربنای توسعه است و اگر به دنبال توسعه و آبادانی و روزهای بهتر برای فرزندان خود هستیم باید به توسعه علم و دانش توجه کنیم.
فرماندار بیرجند اظهار کرد: افرادی مانند مرحوم گنجی و دیگر دانشمندانی که به توسعه علم و دانش در این سرزمین کمک کردهاند، نام آنها در این کشور جاویدان شده است.
ناصری بیان کرد: مرحوم گنجی پنج سال است در میان ما نیست، باید با فراهم کردن فرصتهای علمی برای افراد، راه او را ادامه دهیم.
وی یادآور شد: یادبود آن مرحوم بیشتر در معرفی اهداف و برنامههای اوست، ایجاد مرکزی با اندیشه توسعه علم جغرافیا میتواند دانشجویان این حوزه را یاری کند تا در آینده این راه را با صلابت بیشتر ادامه دهند.
فرماندار بیرجند افزود: اگر نکوداشتی از دانشمندی انجام میشود در حقیقت بزرگداشت از مقام علم و عالم و جایگاه پژوهش و درس است.
ناصری گنجی را یکی از مفاخر ایران زمین دانست و تاکید کرد، آن مرحوم هیچگاه علاقه به سرزمین خود را از یاد نبرد که کاری شایسته است.
وی ادامه داد: ایجاد سازمان هوا شناسی که نقش مهمی در حمل و نقل هوایی ایران دارد، یکی از خدمات بزرگ محمد حسن گنجی به جمهوری اسلامی ایران است.
در این مراسم غنی، یکی از شهرداران قدیم بیرجند و دبیر بازنشسته آموزش و پرورش هم خاطراتی از مرحوم گنجی بیان و یادآور شد: آن طور که باید و شاید مقام این دانشمند گرامی داشته نشده و وعدههای مطرح شده برای او عملی نشده است در حالی که باید دستگاههای متولی برای این کار اقدام کنند.
شهردار بیرجند و معاون فرهنگی دانشگاه هم در این گردهمایی سخنانی در باره این مرد جهانی مطرح کردند. در پایان مراسم نیز حاضران بر مزار پروفسور گنجی با قرائت فاتحه یاد او را گرامی داشتند.