کد خبر: 3427090
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۶

چند کلیک و نشر یک مطلب بی‌سند

گروه فضای مجازی: مسأله‌ای که این روزها در فضای مجازی شاهد آن هستیم، نشر مطالبی است که گاه هیچ سند موثقی ندارد و باید توجه داشت که اگر این مطالب بی‌سند در حوزه دین و اندیشه باشد بی‌شک تأثیر مخربی در فرهنگ جامعه خواهد داشت.


این روزها کمتر تلفن همراه نسل جدیدی را می‌توان مشاهده کرد که یکی از نرم افزارهای گفت‌وگو بر روی آن نصب نشده باشد. این نرم افزارها به علت سرعت انتقال پیام و تسریع در ارتباطات مورد اقبال اکثر مردم به ویژه نسل جوان قرار گرفته است.



افراد نظرات متفاوت و مختلفی درباره فعالیت در این شبکه‌ها دارند عده‌ای موافق، برخی مخالف و گروهی نیز فعالیت در این شبکه‌ها را با شرط و شروط می‌پذیرند. اما نکته‌ای که باید آن را مدنظر قرار داد این است که در هر حال چه موافق باشیم چه مخالف بخشی قابل توجهی از ایرانیان در این شبکه‌ها حضور دارند.



فرصت‌هایی که گاه بیهوده در فضای مجازی می‌گذرد



به نظر می‌رسد در حال حاضر بهتر است بر این نکته تمرکز کنیم که چگونه می‌توان در این شبکه‌ها فعالیت داشت و سبک زندگی مؤمنانه را نیز حفظ و مراعات کرد و به گونه‌ای نباشد که پس از مدتی فعالیت دریابیم که زندگیمان تحت تأثیر این ابزارهای نوین قرار گرفته است.



مولاعلی(ع) می‌فرماید: «فرصت‌ها چون ابر درگذرند پس آن را غنیمت بشمارید» و با استفاده از همین دقایق و ثانیه‌ها است که انسان را به موفقیت رسانده و زمینه کمال را فراهم می‌کند. فرصت‌هایی که گاه بیهوده در فضای مجازی می‌گذرد.



نمی‌شود افراد را منع از حضور در فضای مجازی کرد، اما آیا باید بی رویه زمان ارزشمند را در اختیار این شبکه‌های مجازی قرار داد؟ آیا پسندیده است لحظاتی را که باید در کنار خانواده، دوستان و فامیل بگذرانیم را در شبکه‌های اجتماعی حضور داشته باشیم؟ و یا شایسته است زمان مشخصی را در نظر بگیریم و آن لحظات سری به شبکه‌های اجتماعی بزنیم و به پیام‌هایی که برایمان آمده پاسخ بدهیم.



نکته دیگری که متأسفانه این روزها در فضای مجازی شاهد آن هستیم، نشر مطالبی است که گاه هیچ سند موثقی ندارد و باید توجه داشت که اگر این مطالب بی سند در حوزه دین و اندیشه باشد بی‌شک تأثیر مخرب‌تری در فرهنگ جامعه خواهد داشت.



ما که در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی حضور داریم باید به این نکته توجه داشته باشیم که در قبال مطالبی که نشر می‌دهیم، در برابر لایک‌هایی که می‌کنیم و نظراتی که در برابر مطالب دیگران می‌دهیم، مسئولیم.



در بسیاری از موارد نیز وقتی فردی یک شبهه مطرح می‌کند سریع تحت تأثیر قرار گرفته و بدون توجه به اینکه با اندکی تعقل و تفکر دروغ بودن این شبهه مشخص می‌شود آن را برای دیگران منتشر می‌کنیم.



کارشناسان فرهنگی در قبال شبهاتی که در فضای مجازی نشر می‌یابد، مسئولند



متأسفانه گاه در قبال شبهاتی که این روزها نشر می‌یابد، تحریف تاریخ و یا بسیاری از موارد دیگری که در بستر شبکه‌های اجتماعی رخ می‌دهد، برخی از کارشناسان فرهنگی پاسخگویی مناسبی ندارد و به جای پاسخگویی به این دروغ‌ها و شبهات هنوز در مرحله درستی یا نادرستی فعالیت در فضای مجازی مانده‌اند.



اگر می‌خواهیم سبک زندگی مؤمنانه را در فضای مجازی نشر دهیم باید به این نکات توجه داشته باشیم که در زندگی یک مؤمن زمان ارزشمند است و به دروغ به عنوان یک گناه نگریسته می‌شود. افراد نسبت به یکدیگر مسئولیت امر به معروف دارند و این‌ها نکاتی است که در فضای مجازی نیز باید مراعات شود.



حکیمه بهمن‌زاده/ خراسان جنوبی

captcha