رضا دستجردی، معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: بخشی از افرادی که بهصورت افراطی از شبکههای اجتماعی تلفن همراه استفاده میکنند میل به ارتباطاتی دارند که در فضای حقیقی نمیتوانند آن را تجربه کنند.
وی بیان کرد: بهعنوان مثال در دوران نوجوانی و جوانی میل به ارتباط با جنس مخالف در افراد وجود دارد و وقتی در فضای واقعی نمیتوانند آن را به دلایل مختلف مثلاً شرایط خانوادگی تجربه کنند تلاش میکند از طریق فضای مجازی این ارتباطات را داشته باشد.
معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: عده دیگری از افرادی که بهصورت افرادی از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، اشخاصی منزوی و کمرو هستند که قادر نیستند در فضای واقعی با افراد تعامل برقرار کنند و از این جهت برای ارتباط برقرار کردن با دیگران به سمت فضای مجازی میروند.
دستجردی با اشاره به آسیبهای استفاده افراطی از شبکههای اجتماعی تلفن همراه عنوان کرد: استفاده افراطی از فضای مجازی موجب میشود فرد حتی در زمانی که در جمع است از افراد فاصله گرفته و غرق در شبکههای اجتماعی تلفن همراه شود که این نوع رفتار کم کم تنهایی اجتماعی را به وجود میآورد.
وی ادامه داد: البته تمام این گفتهها ارتباط با کسانی که بهصورت منطقی از شبکههای مجازی تلفن همراه استفاده میکنند نیست چرا که دلایل برخی از افراد برای وارد شدن به فضای مجازی منطقی است.
معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: اگر میخواهیم دریابیم که استفاده ما از فضای مجازی منطقی است یا خیر بهتر است به این مسئله بیندیشیم که آیا استفاده از شبکههای اجتماعی تلفن همراه به کارکردهای روزمره ما آسیبزده است یا خیر؟
دستجردی گفت: ممکن است زمانی عملکردهای روزمره و طبیعی فرد مثل خواب، خوراک و ارتباطات با خانواده فرد در اثر استفاده از فضای مجازی دچار اختلال شود که این مسئله به سلامت فرد آسیب میزند.
وی یادآور شد: باید سرگرمیهای سالم و معقول در فضای حقیقی برای خود و خانواده ایجاد کنیم چرا که وقتی هیچ سرگرمی نداشته باشیم حضور در فضای مجازی برایمان شکل سرگرمی پیدا خواهد کرد و زمان زیادی را درگیر آن خواهیم بود.