کد خبر: 2945810
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۷

برای ایجاد شرایط فعالیت سالم در فضای مجازی چه کرده‌ایم؟

گروه فضای مجازی: اینکه جهان امروز تبدیل به یک دهکده جهانی شده است حرف جدیدی نیست اما آنچه باید به آن توجه داشت این است که برای ایجاد شرایط فعالیت سالم در فضای مجازی چه کرده‌ایم؟.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، اینکه جهان امروز تبدیل به یک دهکده جهانی شده است حرف جدیدی نیست، اما نکته مهمی که در این میان باید مدنظر قرار گیرد این است که چه کنیم که در کوچه پس‌کوچه‌های این دهکده جهانی گم نشویم.



آنچه بیش از هر چیز به ارتباطات میان افراد سرعت بخشیده، فضای مجازی است که با شناخت دقیق از آن می‌توان هم از مزایای آن بهره برد و هم از آسیب‌های آن در امان ماند. اما گاه  مشاهده می‌شود گم شدن تهدیدات فضای مجازی در لابلای ندانم‌کاری‌هاست اما به‌راستی چه علل و عواملی این وضعیت را به‌وجود آورده است.



حجت‌الاسلام علیرضا نخعی‌پور، مسئول مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا گفت: یکی از علل سهل‌انگاری نسبت به تهدیدات فضای مجازی کمرنگ شدن برخی ارزش‌ها و در مواردی تبدیل شدن آن به ضد ارزش است.



وی بیان کرد: به‌عنوان مثال وقتی که کسی حیاء در او کمرنگ شده است سخن گفتن از اینکه اگر عکس شخصیت را در فضای مجازی به اشتراک بگذاری ممکن است برای تو آسیبی به وجود آید بی‌معنی است و صرفاً او ممکن است نسبت به تهدیدات مالی در این فضا حساس باشد.



مسئول مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان جنوبی ادامه داد: از طرف دیگر بسیاری از افرادی که در زمینه تهدیدات فضای مجازی سهل‌انگار هستند اطلاعی نسبت به موارد آسیب‌زا ندارد که باید در این زمینه آموزش‌های لازم را به آنان داد.



نخعی‌پور عنوان کرد: وقتی جوانانی از زبان مسئولی می‌شنود که فلان سایت یا شبکه اجتماعی غیرقانونی است اما مسئول دیگر در همان سایت یا شبکه اجتماعی فعال است و مطلب ارسال می‌کند برایش دوگانگی ایجاد می‌شود.



لازمه ایجاد شرایط فعالیت سالم در فضای مجازی چیست؟



وی یادآور شد: فراهم کردن شرایط فعالیت سالم در فضای مجازی نیازمند کار جهادی است و همگان از والدین تا کارشناسان فرهنگی و مسئولان در این زمینه احساس وظیفه کنند.



اسماعیل خسروی نوغاب، مدیر مرکز تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا گفت: بسیاری از پیام‌هایی که در قالب طنز یا شعر یا نکته به ظاهر فلسفی در شبکه‌های اجتماعی بین افراد جابه‌جا می‌شود در پس پرده هدفی را دنبال می‌کنند.



وی ادامه داد: بعضی از این پیام‌ها اهدافی از جمله برتر قرار دادن سایر ادیان بر اسلام را در قالب مقایسه رفتارهای یک مسلمان در مقابل سایر اقلیت‌ها و سپس، انتقاد از مسلمان و بلند جلوه دادن رفتار غیر مسلمان برخی از پیام‌ها قشر خاصی از جامعه را هدف قرار داده و با انتشار پیام‌های توهین‌آمیز و طنز مآبانه سعی در تخریب آن قشر از جامعه را دارد  و به مرور زمان این به یک باور برای مخاطبان تبدیل می‌شود.



مدیر مرکز تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی از تبعات بد فضای مجازی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، صدمات روحی و روانی ناشی از ارتباطات و وابستگی‌هایی هست که بین افراد در این شبکه‌ها رخ می‌دهد، از طرفی چون بسیاری از افراد که خود را در نقاب این محیط‌های مجازی مخفی می‌کنند آن چیزی که ادعا می‌کنند از لحاظ مالی، تحصیلی و ظاهری نیستند و زمانی که حقیقت ظاهر می‌شود صدمات زیادی به روح و روان این افراد وارد می‌شود.



تهدیدات فضای مجازی نادیده گرفته نشود



محمد ضیائیان، رئیس اداره تشخیص و پیشگیری پلیس فتای خراسان جنوبی که در آئین اختتامیه نخستین جشنواره جوان، مقاومت و فضای مجازی استان سخن گفته بود، تأکید کرد:  با آگاهی از بایدها، نبایدهای و تهدیدات فضای مجازی می‌توان استفاده مناسبی از آن داشته باشیم.



وی با تأکید بر مدیریت فضای مجازی، بیان کرد: در حال حاضر در زمینه فضای مجازی شکاف علمی بین والدین و فرزندان وجود دارد و بسیاری از والدین آشنایی با این فضا ندارند و نمی‌توانند مانند فضای واقعی فرزندان خود را هدایت و راهنمایی کنند بنابراین فرزندان از این موضوع سوء استفاده می‌کنند.



رئیس اداره تشخیص و پیشگیری پلیس فتای خراسان جنوبی گفت: متأسفانه بسیاری از والدین چون این فضا واقعی نیست تهدیدات آن را نادیده می‌گیرند و هیچ کنترلی روی فرزندان خود ندارند و از توانایی آنان در فضای مجازی بی‌خبر هستند.

captcha