کد خبر: 2925669
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۱

برخورد سلبی با رسانه‌های نوین در شرایط امروز کارساز نیست

گروه فضای مجازی: کارشناس ارشد ارتباطات اجتماعی با اشاره به اینکه برخورد سلبی با رسانه‌های نوین در شرایط امروز کارساز نیست، گفت: برای اینکه در فضای مجازی بتوانیم به شرایط مطلوبی برسیم باید دو بال سواد رسانه‌ای و تقوای رسانه‌ای داشته باشیم.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، صالح اصغری، کارشناس ارشد ارتباطات اجتماعی و مدرس دانشگاه امروز، 13 اسفندماه در دوره آموزشی ائمه جماعت و مبلّغان خراسان جنوبی با موضوع سوادرسانه‌ای گفت: در گذشته رسانه‌ها بیشتر یک‌طرفه بودند و به‌عنوان مثال نمی‌توانستند در برابر معنایی که روزنامه یا تلویزیون به شما منتقل کرده است، پاسخی ارائه دهد.



وی ادامه داد: اما در رسانه‌های جدید که افراد در آن نظر می‌گذارند و چت می‌کنند، ارتباطات شکل دو طرفه به خود گرفته و نمی‌توان برای جوانی که به این‌گونه رسانه‌ها عادت کرده، نیم ساعت یک طرفه سخنرانی کرد و انتظار داشت او بپذیرد.



این کارشناس ارشد ارتباطات اجتماعی عنوان کرد: برای اینکه در فضای مجازی بتوانیم به شرایط مطلوبی برسیم باید دو بال سواد رسانه‌ای و تقوای رسانه‌ای داشته باشیم و در این زمینه فعالیت مؤثری انجام دهیم.



سواد رسانه‌ای مهارتی است مبتنی بر تفکر انتقادی



اصغری ادامه داد: سواد رسانه‌ای مهارتی است مبتنی بر تفکر انتقادی به این معنا که اگر سواد رسانه‌ای داشته باشیم با رسانه مانند دانشجوی درس‌خوانی در شب امتحان با کتاب برخورد می‌کنیم و همان‌گونه که او صفحه به صفحه و جزء به جزء مطالبی را تحلیل می‌کند، نکات مهم را علامت می‌زند، نکات مبهم را از دیگران می‌پرسد ما نیز با رسانه این‌گونه برخورد کنیم.



وی افزود: اگر جوان ما سواد رسانه‌ای داشته باشد، حتی با گوش دادن به بی‌بی‌سی نیز برای او مشکلی ایجاد نخواهد کرد چون یاد گرفته که بپرسد چرا و برای چه و هیچ حرف و سختی را بدون تحلیل و تفکر نپذیرد.



این کارشناس ارشد ارتباطات اجتماعی گفت: امروزه برای رفع آسیب‌های اجتماعی فضای مجازی به‌جای برخورد سلبی باید با جوان به گفت‌وگو نشست و به او گفت فرزندم آیا می‌دانی دیدن برخی از تصاویر و فیلم‌ها در فضای مجازی تو را دچار خیال‌پردازی و در نهایت زنای ذهنی می‌کند.



اصغری اظهار کرد: باید صادقانه با نوجوان و جوانان سخن گفت که آیا می‌دانی فضای مجازی مانند ویترینی است که در آن مغازه‌دار بهترین کالاهایش را در آن می‌چیند، پس بدان کسی که در فضای مجازی با او در ارتباط همان خود واقعی‌اش نیست.



وی با اشاره به اینکه در شرایط امروزه بهترین اقدام در حوزه عفاف و حجاب ترویج ازدواج است، بیان کرد: البته ازدواج در سن کم‌نیازمند این است که فرزندانمان را درست تربیت کنیم به‌گونه‌ای که در سن حدود 18 سالگی به لحاظ عقلی و روانی به رشد رسیده باشد در حالی که تربیت‌های نادرست موجب شده امروزه جوان 30 ساله هم در بسیاری از مواقع به بلوغ عقلی و عاطفی نرسیده است.



برای فرزندانمان کلی‌گویی نکنیم



این کارشناس ارشد ارتباطات اجتماعی ادامه داد: چرا با فرزندانمان درباره زنای ذهنی و خود ارضایی صحبت نمی‌کنیم، چرا در سن نوجوانی که افراد در معرض این آسیب هستند هیچ اطلاعی از اثرات خودارضایی ندارد؟.



اصغری عنوان کرد: امروزه اگر می‌خواهیم آسیب‌های ناشی از فضای مجازی را کم کنیم به‌جای اینکه برای فرزندمان کلی‌گویی کنیم باید صیمیمانه از او بخواهیم که در ارتباط با فضای مجازی مدیریت زمان را مراعات کند.



وی یادآور شد: باید هدف خود را از استفاده از فضای مجازی تعریف کرده و در راستای همان هدف از آن استفاده کنیم و آسیب‌های این محیط را دقیق بشناسیم و از طرفی با ترمیم روابط خانوادگی و محبت به جوان و نوجوان نگذاریم درگیر روابط آسیب پذیر در این فضا شود.

captcha