اسماعیل خسروینوغاب، مدیر مرکز تخصصی کوتاهمدت جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، با اشاره به اینکه باید برای همه اعضای جامعه این نکته بهخوبی تبیین شود که آنچه در شبکههای اجتماعی آورده شده صحت دارد یا خیر؟! مفید است یا نه؟! و اساساً در چه جهتی منتشر شده است.
وی ادامه داد: بسیاری از پیامهایی که در قالب طنز یا شعر یا نکته به ظاهر فلسفی در شبکههای اجتماعی بین افراد جابهجا میشود در پس پرده هدفی را دنبال میکنند. بعضی از این پیامها اهدافی از جمله برتر قرار دادن سایر ادیان بر اسلام را در قالب مقایسه رفتارهای یک مسلمان در مقابل سایر اقلیتها و سپس، انتقاد از مسلمان و بلند جلوه دادن رفتار غیر مسلمان برخی از پیامها قشر خاصی از جامعه را هدف قرار داده و با انتشار پیامهای توهینآمیز و طنز مآبانه سعی در تخریب آن قشر از جامعه را دارد و به مرور زمان این به یک باور برای مخاطبان تبدیل میشود.
تبیین شود آنچه در شبکههای اجتماعی آورده شده صحت دارد یا خیر؟
مدیر مرکز تخصصی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی دوستیهای نامناسب اینترنتی یکی از آسیبها و تهدیدهای شایع پیرامون حریم شخصی و کیان خانوادگی دانست و بیان کرد: ممکن است ارتباطی از پیش برنامهریزی شده برای بهرهبرداری های خاص باشد، بسیاری از جوانان و نوجوانان با اعتماد بهطرف مقابل با عنوان دوست در اینترنت با ارسال تصاویر و فایلهای شخصی باعث ایجاد مشکلات فراوانی از جمله سوء استفاده از این تصاویر، اخاذی، حقالسکوت و ... برای خود و خانواده خویش میشوند.
خسروینوغاب اظهار کرد: یکی از تبعات بسیار بد این شبکهها که کمتر به آن پرداخته میشود، صدمات روحی و روانی ناشی از ارتباطات و وابستگیهایی هست که بین افراد در این شبکهها رخ میدهد، از طرفی چون بسیاری از افراد که خود را در نقاب این محیطهای مجازی مخفی میکنند آن چیزی که ادعا میکنند از لحاظ مالی، تحصیلی و ظاهری نیستند و زمانی که حقیقت ظاهر میشود صدمات زیادی به روح و روان این افراد وارد میشود.
وی ادامه داد: نکته بعدی بحث عمر و صرف وقت است. در حالی که عمر انسان هدیهای از طرف رب متعال است و سرمایهای بالاتر از آن نیست، مشروط بر اینکه از آن برای رشد و ترقی ظاهر و باطن استفاده شود، یعنی وقت نردبان ترقی شود، و گرنه نه تنها سرمایه نیست بلکه وسیله شرّ و تیره بختی است. بهطوریکه بسیاری از افراد ساعتها وقت خود را در این محیطهای مجازی و در کنار افرادی که ممکن است حتی یک بار ندیدهاند سپری کنند.
مدیر مرکز تخصصی کوتاهمدت جهاددانشگاهی خراسان جنوبی یادآور شد: ایجاد گسست تدریجی در روابط خانوادگی و هویتزدایی از مفهوم خانواده یکی از تبعات اصلی استفاده از این شبکهها است، بهگونهای که میتوان به این جمله بسنده کرد که شبکههای اجتماعی دورها را نزدیک و نزدیکان را دور کرده است.
خسروینوغاب عنوان کرد: نکتهای که در اینجا مهم است، این است که مردم باید سواد رسانهای خود را افزایش دهند و این قابلیت را در خود بالا ببرند.
برگزاری دورههای متنوع در مرکز آموزش تخصص جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی
وی تأکید کرد: سواد رسانهای به ما کمک میکند تا فناوریهای ارتباطی را بهدرستی درک کنیم این درک میتواند از نحوه عملکرد این رسانه باشد یعنی مطالبی که من از طریق این رسانه ارسال میکنم ممکن است برخی از آنها خیلی خصوصی یا محرمانه باشد از چه طریق به دست مخاطب میرسد و ... .
مدیر مرکز تخصصی کوتاهمدت جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در ادامه با اشاره به برگزاری دورههای متنوع در مرکز آموزش تخصص جهاد دانشگاهی، یادآور شد: در خصوص افزایش سطح دانش کاربران همچنین، امنیت اطلاعات و راههای جلوگیری از نفوذ به حریم خصوصی مرکز آموزش تخصص جهاددانشگاهی دورههای متنوعی برگزار میکند، که یکی از دورههایی که پیشنهاد میشود علاقهمندان برای آشنایی با شبکههای اجتماعی و محیطهای مجازی سپری کنند دوره اینترنت پیشرفته است.
خسروینوغاب با اشاره به اینکه در این دوره فراگیران به اینترنت و ساختار آن و نحوهی حفظ حریم خصوصی در آن و معرفی شبکههای اجتماعی و نحوه استفاده آگاهانه از آن آشنا میشوند، یادآور شد: علاقهمندان میتوانند برای ثبتنام در این دورهها به نشانی خیابان پاسداران، میدان قدس، ابتدای خیابان قدس جهاد دانشگاهی استان مراجعه و یا با شماره تلفن 32221020 تماس حاصل کنند.