حجتالاسلام محسن مشرفی، مدیر مرکز نمایندگی حوزه علمیه خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، بیان اینکه رسانهها از ابزارهای مهمی هستند که در ناتوی فرهنگی بهکار گرفته میشوند، گفت: برای حفظ بسیاری از ارزشهای متعالی در کنار شیوه تبلیغ سنتی باید از ظرفیت حوزه مجازی نیز استفاده کنیم تا بتوانیم در این امر حرکتی موفق و تأثیرگذار داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه نقش و نفوذ روحانیت در شکلگیری هویت و فرهنگ دینی، اخلاقی مردم غیرقابل انکار است، یادآور شد: کسی میتواند محتوای دینی در فضای مجازی را توسعه و ترویج دهد که خود متخصص دینی بوده و اشرافیت کامل به همه مبانی داشته باشد که توجه به این امر سبب تغییر باورها و نگرشها در این حوزه میشود.
نشر مفاهیم دینی در فضای مجازی به دست اهل فن آن باشد
مشرفی با بیان اینکه زمینهسازی برای گسترش و حمایت از فعالیتهای جبهه فرهنگی انقلاب در راستای مقابله با تهدیدات جنگ نرم، دینزدایی و هویتسازی بر مبنای فرهنگ غربی از سیاستهای کلان نظام است، گفت: استفاده گسترده از روشهای نو و فناوریهای برتر در عرصه تبلیغ فرهنگ دینی از موثرترین روشها در این زمینه بوده که تأثیر فراگیری میتواند روی نسل جوان و نوجوان ما داشته باشد.
وی تشکیل جبهه مردمی در فضای مجازی را از راهکارهای مؤثر در حوزه ترویج اصول دینی برشمرد و بیان کرد: اغفال جوانان توسط افراد سودجو و با هویت نامعلوم، غیرقابل اعتماد بودن اطلاعات فضای مجازی، ایجاد مشکلات عقیدتی و اخلاقی از جمله معضلات فضای مجازی است.
مدیر مرکز نمایندگی حوزه علمیه خراسان جنوبی یادآور شد: دشمنان ایران اسلامی در دو حوزه دین و اخلاق به شدت فعالیت میکنند و بهدنبال این هستند که دین را در زندگی مردم از بین برده و اخلاق انسانها را به فساد بکشانند.
وی بر لزوم تعامل رسانه ملی، مطبوعات و سایتهای خبری در بیان تهدیدات فضای مجازی تأکید و یادآور شد: باید مطالب دینی در قالب جذاب و به صورت نرم افزار در دسترس همه قرار بگیرد.
هدایت افراد تأثیرگذار به فضای مجازی
مدیر مرکز نمایندگی حوزه علمیه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه فضای مجازی امکانات و مزایای بسیاری دارد، افزود: اگر فضای مجازی به درستی مدیریت نشود میتواند آسیبهای بسیاری به همراه داشته باشد.
مشرفی هدایت افراد تأثیرگذار، ارتقا ظرفیتها، تکنیکها و اشاعه فرهنگ و محتوای دینی، توسعه الکترونیک در بحث دینی و ارائه خدمات را از اهداف فعالیت فرهنگی در فضای مجازی برشمرد.
مشرفی با اشاره به اینکه بیشترین کاربران اینترنت را جوانان تشکیل میدهند و بیتوجهی به فضای مجازی آثار مخربی بر فرهنگهای مختلف از جمله فرهنگ اسلامی دارد، اظهار کرد: امروز بسیاری از جوانان و خانوادهها از وسایل ارتباط جمعی استفاده میکنند و این مسئله وظیفه ما حوزویان و نظام را بسیار سنگین کرده، چراکه باید بتوانیم تقابل مثبتی در این زمینه داشته باشیم.