غلامعلی مرادی، کارشناس ارشد جامعهشناسی در خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: متأسفانه بسیاری از کاربران فضای مجازی در این محیط هویت اصلی خود را گم کردهاند و با افرادی در ارتباط هستند که از هویت آنان آگاهی ندارند که این مسئله اعتماد بین افراد جامعه را از بین میبرد.
وی بیان کرد: امروزه تکنولوژی و فضای مجازی سبب شده که اطلاعات راحت و ارزان بین افراد منتقل شود و دوستان و آشنایان سریعتر بتوانند با هم ارتباط داشته باشند که از جنبههای مثبت گسترش تکنولوژی در عصر جدید است.
این کارشناس ارشد جامعهشناسی اظهار کرد: استفاده بیش از حد از فضای مجازی و نرمافزارهای تلفن همراه موجب وابستگی به فضای مجازی شده و در نهایت افراد باید وقتی را که با خانواده بگذرانند، در فضای مجازی سپری میکنند.
خانواده و آموزش و پرورش؛ دو رکن مهم در استفاده مناسب از فضای مجازی
مرادی ادامه داد: از آنجایی که فضای مجازی امروزه کاربریهای مختلفی دارد باید از دوران کودکی و نوجوانی آموزشهای لازم به افراد داده شود که این موضوع در وهه اول برعهده والدین و بعد آموزش و پرورش است و البته رسانهها نیز نباید از این مسئله عفلت کنند.
وی عنوان کرد: متأسفانه نه خانوادهها و نه رسانه مسئولیت خود را در این حوزه بهدرستی انجام ندادهاند و کودکان و نوجوانان بدون آگاهی لازم وارد این محیط شود و آسیبهایی متوجه آنان شده و در حقیقت بهنوعی غافلیگر میشوند.
این کارشناس ارشد جامعه شناسی یادآور شد: علت این غافلیگری علاوه بر اینکه به علت عدم آموزش مناسب است، بیانگر این مطلب بوده که ما برای آن برنامهریزی درستی نکردهایم.