کد خبر: 1352213
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۸
کیفی تأکید کرد:

بررسی بازی‌های رایانه‌ای از منظر اخلاق کاربردی با رویکرد اسلامی

گروه فضای مجازی: عضو جامعه قاریان قرآن کشور با تأکید بر بررسی بازی‌های رایانه‌ای از منظر اخلاق کاربردی با رویکرد اسلامی، گفت: طرح مبانی دینی در بازی‌های رایانه‌ای فرصتی برای آشنایی کودکان و یادگیری بهتر مفاهیم اسلامی است.


عباس کیفی‌بجستانی، عضو جامعه قاریان قرآن کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، با اشاره به اینکه بازی‌های رایانه‌ای یکی از رسانه‌های فرامدرنی هستند که می‌توانند بر روی افراد جامعه تأثیر بسیاری بگذارند، گفت: این رسانه مدرن دارای ویژگی تعاملی است و با استفاده از فضا در ساخت روایت، به کودک و نوجوان کمک می‌کند تا با آن هم‌ذات‌پنداری کند و از آن تأثیر بپذیرد.



وی با بیان اینکه هر رسانه‌ای در راستای مخاطبی که دارد، هدفی را نیز دنبال می‌کند و گاهی این اهداف فرهنگی هستند، عنوان کرد: سبک زندگی هدفی است که در بسیاری از بازی‌های رایانه‌ای دنبال می‌شود.



بازی‌های رایانه‌ای مبلغ فرهنگ بومی هر جامعه باشد



عضو جامعه قاریان قرآن کشور ادامه داد: بازی‌های رایانه‌ای، به‌عنوان رسانه‌ مدرن، سبک زندگی‌ای را به نمایش می‌گذارند که تابع فرهنگ مسلط بر جامعه‌ بومی خود یا فرهنگ سلطه در جامعه‌ای خاص است.



کیفی‌بجستانی اظهار کرد: امروزه بازی‌های کامپیوتری نه فقط ابزاری برای سرگرمی و تفریح، بلکه یکی از بزرگ‌ترین صنایع دنیای فناوری ارتباطات و اطلاعات هستند، شناخت اندکی که نسبت به این صنعت در کشور ما وجود دارد، باعث شده است تا بیشتر افراد، بازی‌های رایانه‌ای را ویژه‌‌ کودکان بدانند و آن را نوعی تفریح جهت اوقات فراغت بپندارند، در حالی‌که در اکثر کشورهای جهان، این بخش از علوم، جزء تخصص‌های مهم به‌شمار می‌رود و اهمیت بسزایی دارد.



وی تصریح کرد: بنابراین نباید تنها دیدگاه منفی و مغرضانه به بازی‌های رایانه‌ای داشت، بلکه می‌توان از این تکنولوژی در جهت آموزش و انتقال ارزش‌ها ‌بین نسل جوان و نوجوان نیز استفاده کرد.



تولید محتوای اسلامی در بازی‌های رایانه‌ای



عضو جامعه قاریان قرآن کشور با تأکید بر تولید محتوای اسلامی در بازی‌های رایانه‌ای تولید داخل، افزود: نباید در بازی‌های تولید ایران نیز فرهنگ خشونت غربی نهادینه شود بلکه باید هم و غم تولیدکنندگان این بازی‌ها احیا فرهنگ انسانی - اسلامی در این نوع بازی‌ها باید باشد.



کیفی بجستانی طرح مبانی دینی در بازی‌های رایانه‌ای را فرصتی برای آشنایی کودکان و یادگیری بهتر مفاهیم اسلامی دانست و اظهار کرد: جذابیت و به‌کارگیری هرچه بهتر ابزار هنر در ایجاد رنگ‌بندی و ترکیب مناسب جزئیات بازی می‌تواند کودک را غرق در بازی و یادگیری اصول حاکم بر آن کند.



وی یادآور شد: باید متوجه باشیم که بازی‌های رایانه‌ای اثرگذاری بسزایی در ترویج فرهنگ ایرانی - اسلامی دارند و می‌توان از این ابزار برای انتقال پیام انقلاب به دیگر کشورها استفاده کرد.

captcha