سیدغلامرضا حسینی، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: ماهوارهها با برنامههای جذاب، متنوع و معاند با نظام جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یکی از ابزارهای جنگ نرم رشد قارچی در جامعه داشته است.
وی با بیان اینکه ماهوارهها امروزه بهعنوان ابزار تجملاتی محسوب میشوند و با عنوان تمدن پا در خانوادهها گذاشتهاند، عنوان کرد: اگرچه غنای فرهنگی در شهرهای کشورمان و عملکرد خوب صدا و سیما مانند تابلوی ایست عمل میکند، اما باید بهطور ریشهای با این موضوع برخورد کرد.
ضرورت بررسی ریشهای اهداف شبکههای ماهوارهای
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی تصریح کرد: اعتقاد داریم هرچه برخی امور منع شود در واقع به نوعی تبلیغات پنهان برای آن موضوع انجام میشود و مردم با کنجکاوی رو به این ابزار میکنند و طبیعی است که با روی آوردن به این ابزار، متأثر از برنامههای آن شوند و در نتیجه در معرض آسیبهای گوناگون قرارگیرند.
حسینی از آسیبهای جدی این ابزار برای خانوادهها، از ایجاد شک و تردید، سستشدن پایه و اساس خانوادهها و ترویج بیغیرتی و بیدینی یاد کرد.
وی با اشاره به اینکه باید زیباییهای دین و پشتپرده اهداف شبکههای ماهوارهای به مردم نشان داده شود، عنوان کرد: اگرچه ماهوارهها حدود 20 الی 25 سال پیش به ایران راه پیدا کردند اما ورود آنها به شهر بیرجند در حدود 15 سال پیش اتفاق افتاده و نمیتوان منکر آن شد که رشد زیادی نیز داشته است و باعث اختلالاتی در زندگی مردم میشود.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی در باب مقابله با ماهوارهها اظهار کرد: پلیس فتا برای مقابله با این موضوع از ابزارهای نظارتی استفاده میکند اما نهادهای دیگر چون صدا وسیما، استانداری، ناجا، مراکز علمی - فرهنگی و قوه قضاییه باید دست به دست هم دهند و تلاش کنند.
وی ادامه داد: البته برای مصادیق جرم و مظاهر علنی نیروی انتظامی برخورد میکند، اما برای گرفتن نتیجه بهتر در زمینه استفاده مناسب از ماهوارهها، فرهنگسازی در خانوادهها، آموزش و پرورش و رسانهها باید بیش از پیش نمود پیدا کند.
نگاهی به رسالت پلیس فتا
حسینی در باب رسالت پلیس فتا گفت: پلیس فتا در چهار عرصه کار میکند، رصد شبکههای اجتماعی و اینترنت، پایش شبکههای ماهوارهای، حوزه بانکداری الکترونیک و ATM و موبایلها که بهعنوان سرطان قرن شناخته میشوند.
وی اظهار کرد: پلیس فتا در باب آموزش همگانی و اطلاعرسانی کار میکند و با آگاهکردن خانوادهها از محتوای برنامههای ماهوارهای آگاهسازی لازم را دارد؛ چراکه باید خانوادهها بدانند 80 درصد برنامههای ماهوارهها ترویج الگوهای ابتذال است، ضمن اینکه اکنون با ابزارهای جدید الکترونیکی دیگر نیازی به دیش و وسایل قدیمی نیست و از طریق اینترنت به 3000 شبکه ماهوارهای دسترسی پیدا میکنند.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی نقش صدا و سیما در جلوگیری از روی آوردن مردم به برنامههای ماهوارهای را بسیار مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: صدا و سیما باید با برنامههایی جذاب بتواند مخاطب را به سمت و سوی خود فراخواند تا ماهوارهها را از برنامه روزانه خانوادهها خارج سازد.