کد خبر: 1343932
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۱

استفاده نادرست از وی‌چت باعث تخریب فرهنگ اصیل ایرانی ـ اسلامی می‌شود

گروه فضای مجازی: عضو مرکز توسعه وبلاگ‌نویسی دینی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه استفاده نادرست از ‌نرم‌افزارها باعث تخریب فرهنگ اصیل ایرانی ـ اسلامی ما می‌شود، گفت: یکی از عوارض و آثار فضای مجازی روابط نامناسب اخلاقی بین دختر و پسر است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، وی‌چت یک سرویس پیام‌رسانی(چت) برای تلفن‌های همراه است که به‌دست «تنسنت» در چین ساخته و در سال 2011 عرضه شده است.

این برنامه در آندروید، آیفون، بلک‌بری، ویندوز فون و سیستم عامل‌های موبایل در دسترس است، وی‌چت بر روی شبکه‌های Wi-Fi، 2G، 3G، و4G پشتیبانی می‌شود.

نکته‌ اساسی در مورد این اپلیکیشن، این است که از هیچ سیستم رمزگذاری برای اطلاعات کاربران استفاده نمی‌کند و گزارش‌های مختلفی نیز وجود دارد که باعث نگرانی کاربران نسبت به شنود مکالمات آنها می‌شود.

ویژگی‌های این سرویس که  300 میلیون نفر در جهان از آن برنامه به‌صورت رایگان استفاده می‌کنند، عبارتند از: گپ دو نفره، گروهی با شکلک‌های متنوع، گپ صوتی، فرستادن تصویر و ویدئو، قابلیت جستجوی افراد نزدیک با GPS، قابلیت گذاشتن پست و استاتوس، لایک و کامنت‌گذاری، قابلیت مکالمه تصویری، امکان تشکیل گروه‌های کاربران و چت گروهی GPS و امکان دسترسی به چت‌روم‌های محلی بر اساس موقعیتGPS.

طاهره صلاحی‌مقدم، یک وبلاگ نویس در خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: جوان ایرانی خسته از مناسبات متناقض اجتماعی، واقعیت‌های تلخ زندگی با هدف‌های مختلف از دریچه فضای مجازی به جهانی دست می‌یابد که در آن فاصله‌ها مفهوم اصلی خود را از دست می‌دهند و وی‌چت یکی از این راه‌هاست که می‌توان در جهات مثبت و منفی از آن استفاده کرد.

 وی با اشاره به اینکه وی‌چت دارای منافع و مضراتی است، اظهار کرد: اگر شروع یک رابطه از طریق این نرم‌افزار خوب و مناسب باشد می‌تواند نتایج بسیار مطلوبی به‌ویژه در روابط اجتماعی داشته باشد.

 این وبلاگ نویس ادامه داد: از طریق این نرم‌افزار می‌توان به‌راحتی با مردم دیگر کشور و جهان ارتباط برقرار کرد و این موضوع برای ایرانیان با توجه به شرایط اجتماعی و اقلیمی خاصی که بر کشورحاکم است بسیار ایده‌آل بوده، اما متأسفانه اکثر کاربران ایرانی، این کار را به‌طورتجربی آموخته‌اند و به‌دلیل نداشتن آموزش‌های لازم فرهنگ استفاده صحیح از آن را نمی‌دانند و بیشتر برای بسیاری از افراد به یک عادت روزانه تبدل شده است. 

لزوم ارائه آموزش‌های لازم در استفاده از نرم‌افزارهای جدید

صلاحی‌مقدم تصریح کرد: اگر آموزش‌های لازم در زمینه استفاده از نرم‌افزارهای جدید از طریق کارشناسان به علاقه‌مندان منتقل شود نتیجه مطلوبی در‌بر‌دارد و حتی می‌توان استفاده صحیح و نتایج بسیار ارزشمندی را از طریق انتقال ارتباطات کسب کرد.

‌وی درباره لزوم فرهنگ‌سازی در استفاده از نرم‌افزارهای جدید خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازی تنها راه‌حل در این زمینه است و صدا و سیما به‌عنوان رسانه پرمخاطب بهترین زمینه برای آموزش و هدایت جوانان به‌سمت درست استفاده کردن از وی‌چت را فراهم می‌کند.

علی حسینی، استفاده‌کننده نرم‌افزار وی‌چت نیز در گفت‌وگو با ایکنای خراسان جنوبی در باب جنبه‌های مثبت و منفی نرم‌افزارهای جدید اظهار کرد: دسترسی به دوستان و آشنایان در کمترین زمان و امکان ارتباط راحت‌تر را می‌توان از جنبه‌های مثبت نرم افزار وی‌چت عنوان کرد.

وی ادامه داد: امکان برقراری روابط آزادتر و به اشتراک گذاشتن بسیاری از اطلاعات شخصی کاربران از نکات منفی این نرم‌افزار است.

حسینی درباره روند رو به‌ رشد استفاده از وی‌چت در تغییر سبک زندگی افراد و عادی‌سازی روابط دختر و پسر گفت: استفاده بسیار از این نرم‌‌افزار موجب می‌شود انسان از هدف اصلی زندگی خود باز‌بماند و مدام درپی یافتن موارد غیر‌ضروری باشد.  

اطلاع‌رسانی محاسن و معایب نرم‌افزارهای جدید توسط صدا و سیما

وی با تأکید بر نقش صدا و سیما در آگاهی‌بخشی به خانواده‌ها در جهت استفاده درست از نرم‌افزارها عنوان کرد: صدا و سیما باید محاسن و معایب این نرم‌افزار را اطلاع‌رسانی کند تا فرهنگ استفاده درست از این نرم‌افزار در جامعه نهادینه شود.

حجت کفاشی، عضو مرکز توسعه وبلاگ‌نویسی دینی خراسان جنوبی نیز در باب استفاده از نرم‌افزار وی‌چت گفت: وجود این نرم‌افزارها در جامعه برای جوانان و خانواده‌ها مخرب است، چرا‌که در این نوع نرم‌افزارها حریم خصوصی افراد مفهوم خود را از دست داده و چیزی جز حیازدایی و عادت به این نرم‌افزارها را در پی ندارد.

وی با اشاره به اینکه استفاده نادرست از این نرم‌افزارها باعث تخریب فرهنگ اصیل ایرانی ـ اسلامی ما می‌شود، افزود: دختران و زنان ما برای معرفی خود در این نرم‌افزارها از تصاویر بدون حجاب استفاده می‌کنند و این برازنده یک زن مسلمان نیست.

کفاشی در بیان آثار منفی نرم‌افزارهای جدید گفت: یکی از عوارض و آثار فضای مجازی روابط نامناسب اخلاقی بین دختر و پسراست و وجود نرم‌افزار‌های جدید مانند وی‌چت می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای نوجوانان و جوانان ما به همراه داشته باشد.

ضرورت توجه به کنترل مسائل اخلاقی در نرم‌افزارهای جدید 

وی عنوان کرد: گردانندگان نرم‌افزار و شبکه‌های اجتماعی جدید، اعتقادی به کنترل مسائل اخلاقی ندارند و استفاده از این نرم‌افزارها را یک نوع ارتباط ساده بین دختر و پسر می‌دانند و باعث ناهنجاری‌های اخلاقی می‌شوند، در واقع این شبکه‌ها ناخودآگاه جوانان را ترغیب به روابط نامشروع و غیر‌اخلاقی می‌کند.

فعال سایبری استان با بیان اینکه نرم‌افزارهای جدید باعث رشد جرائم می‌شود و فیسبوک هم از این قائله جدا نیست، اظهار کرد: وجود این شبکه‌ها و نرم‌افزارها نه‌تنها برای نوجوانان و جوانان بلکه برای زنان و مردان متأهل نیز مشکل‌ساز است.

کفاشی با اشاره به عادی‌سازی روابط مردان و زنان در شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای جدید گفت: گسترش این روابط موجب تزلزل ثبات و بنیان خانواده و از بین رفتن هویت آن می‌شود که این امر در نهایت اختلاف بین زوجین و طلاق و آسیب‌های مربوط به این پدیده را در پی دارد.

ایجاد زیربنایی صحیح در‌خصوص استفاده مناسب از نرم‌افزارهای جدید

 وی با اشاره به فرهنگ‌سازی نحوه استفاده از این نرم‌افزارها در جامعه عنوان کرد: روابط در نرم‌افزارهای جدید تلفن همراه به شکلی است که افراد یکدیگر را نمی‌شناسند و این خود یک مشکل است، بنابراین باید زیربنایی ایجاد شود که آموزش‌های لازم را برای استفاده جامعه در‌خصوص رویارویی با مسائل و ابزارهای جدید ارائه دهد.

وبلاگ نویس برتر کشور تصریح کرد: در کشورهای غربی استفاده از نرم‌افزار وی‌چت و تانگو برای گسترش ارتباطات است ولی در کشور ما این موضوع جوابگو نیست، عادی‌سازی روابط دختر و پسر در چنین برنامه‌هایی از عوارض منفی آن است که در فرهنگ ما تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین عامل در استفاده از هر وسیله‌ای آموزش فرهنگ استفاده از آن است، یادآور شد: مسئولان در این زمینه ابتدا باید فرهنگ استفاده از این‌گونه نرم‌افزارها را در جامعه نهادینه کنند.

نگاهی به جنبه‌های مثبت و منفی نرم افزار وی‌چت

مرضیه شهریاری، استفاده کننده دیگر وی‌چت گفت: وی‌چت یک نوع شبکه اجتماعی است که مانند بسیاری از شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی مشغول به‌کار است و از جنبه‌های مثبت این نرم‌افزار تماس از هر نقطه کشور با کمترین هزینه، سرعت بالا و از جنبه‎های منفی آن جعل هویت اشخاص در این فضا و ارتباط دختر و پسر اشاره کرد.

‌وی ادامه داد: چگونگی استفاده از نرم‌افزارهای جدید به خود فرد بر‌می‌گردد اما قبل از اینکه نرم‌افزارها در بین جوانان و نوجوانان رایج شود باید فضای جامعه مهیا و فرهنگ استفاده از این نرم‌افزارها ‌بین افراد نهادینه شود.

شهریاری با تأکید بر نقش صدا و سیما و آموزش و پرورش در آموزش نحوه استفاده از نرم افزار وی‌چت تصریح کرد: استفاده دائم از نرم‌افزارهای جدید موجب کمرنگ‌شدن روابط اعضای خانواده و از بین رفتن صمیمیت در بین آنان می‌شود که در این‌صورت بسیاری از افراد دامنه ارتباطات خود را از خانواده به بیرون از آن منتقل کنند.

محمد مطهری‌فر، مدیرکل ارشاد خراسان جنوبی در گفت‌وگو با ایکنای خراسان جنوبی در باب استفاده از نرم‌افزارهای جدید گفت: با توجه به نیاز امروز ما به علوم جدید استفاده از بسیاری نرم‌افزارها امری طبیعی است ولی آنچه که در این بین اهمیت دارد نحوه استفاده از آن در جامعه است.

وی با تأکید بر معرفی جنبه‌های مثبت و منفی نرم افزارهای جدید گفت: فرهنگ‌سازی بر استفاده مفید از نرم‌افزارهایی چون ویچت زمینه بسیاری از ناهنجاری‌ها را از بین می‌برد.

مدیرکل ارشاد خراسان جنوبی استفاده از نرم افزارهای جدید در توسعه فرهنگی و بیان ارزش‌های جامعه ایرانی را بسیار مهم عنوان و بیان کرد: از نرم افزاری چون ویچت می‌توان در جهت نهادینه‌سازی مسائل فرهنگی - اسلامی استفاده کرد.

مطهری‌فر با تأکید بر اعمال مدیریت فرهنگی در استفاده از نرم افزارهای جدید، تصریح کرد: این اقدام گامی در حفظ حرمت انسان‌ها و نشر ارزش‌های جامعه ایرانی- اسلامی است.

تأکید بر استفاده از نرم‌افزارهای جدید در روند تعالی زندگی

وی با تأکید بر امر فرهنگ‌سازی در باب استفاده از نرم افزارهای جدید یادآورشد: خانواده‌ها، صدا و سیما مؤثرترین عوامل در استفاده مناسب از نرم‌افزارهایی چون ویچت هستند.

مدیرکل ارشاد خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: صدا و سیما رسانه‌ای است که عموم مردم از آن استفاده می‌کنند بدین جهت بیشترین نقش را در فرهنگ‌سازی و آموزش نحوه استفاده از ابزارهای جدید بر عده دارد، به‌گونه‌ای که با برنامه‌ریزی مناسب و جامع می‌تواند مؤثرترین نقش را در زمینه رشد و تعالی جامعه بردارد.

captcha