کد خبر: 1342889
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۲
خسروی:

استفاده مناسب از شبکه‌های اجتماعی در کتب درسی فرهنگسازی شود

گروه فضای مجازی: فرهنگ درست استفاده از شبکه‌های اجتماعی باید در کتب درسی باعنوان دانش و زندگی گنجانده شود و رسانه‌های جمعی اعم از تلویزیون و روزنامه نیز باید اخبار و مطالب مفید این شبکه‌ها را میان مردم به اشتراک بگذارند.


اسماعیل خسروی، مدیر گروه کامپیوتر جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، با بیان اینکه با پیشرفت تکنولوژی به‌ویژه ارتباطات راه دور امکانات مختلفی برای ارتباط بشر خارج از چارچوب مرز، رنگ و نژاد به‌وجود می‌آید، گفت: این تکنولوژی برای بهبود زندگی بشر و کمک در جهت رشد و پیشرفت علوم انسانی و فنی مطرح شد.



وی با تأکید بر فرهنگ استفاده درست از تکنولوژی اظهار کرد: یکی از فاکتورهای مهمی که اکثر جوامع به‌ویژه جامعه ما را دچار چالش کرده، تا حدی که استفاده از شبکه‌های اجتماعی را ممنوع و از دسترس خارج کرده است فرهنگ استفاده از این شبکه‌ها است.



مسئول فنی خبرگزاری ایکنای خراسان جنوبی در باب فیلتر بودن برخی شبکه‌های اجتماعی تصریح کرد: کاری که در کشورما انجام شده، جلوگیری و ایجاد مشکل برای ورود به شبکه‌های اجتماعی با استفاده از عمل فیلترینگ بوده است که این عامل یکی از مهم‌‌ترین دلایل ورود جوانان به این شبکه‌ها و استفاده غیرمفید ازاین­گونه سایت‌ها شده است.



لزوم فرهنگ‌سازی در استفاده صحیح از فضای مجازی



خسروی فرهنگ‌سازی در استفاده صحیح از شبکه‌ها را عاملی بر استفاده درست از فضای مجازی دانست و عنوان کرد: باید فرهنگ درست استفاده از شبکه‌های اجتماعی در کتب درسی، به‌عنوان دانش و زندگی در مدارس گنجانده شود و رسانه‌های جمعی اعم از تلویزیون و روزنامه نیز اخبار و مطالب مفید این شبکه‌ها را میان مردم به اشتراک بگذارند.



وی ادامه داد: نظارت خانواده‌ها بر رفتار فرزندانشان در جهت استفاده درست از این شبکه‌ها می‌تواند مؤثرترین راه برای فرهنگ‌سازی درست این شبکه‌ها باشد.



مسئول فنی خبرگزاری ایکنای خراسان جنوبی در باب روند فیلتر بودن برخی شبکه‌های اجتماعی در رعایت برخی مصالح کشور گفت: امروزه با وجود نرم‌افزارهای مختلف عبور از فیلترینگ، فیلتر کردن برخی شبکه‌های اجتماعی باعث از بین رفتن اعتماد مردم و رغبت بیشتر آنها جهت استفاده از سایت‌های بیگانه می‌شود و تجربه نشان داده که باید مصالح کشور با نظارت، اعتماد و آموزش صحیح برپایه فعالیت‌های فرهنگی - سیاسی مختلف انجام گیرد.



ضرورت شناخت نیاز کاربران در تولید محتوای دینی در فضای مجازی



خسروی درباره نحوه ارائه مطالب دینی در فضای مجازی اظهار کرد: باید افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند نیاز جامعه را شناخته و بر اساس آن فعالیت‌های خود را به‌صورت فراگیر و گسترده انجام دهند، همان‌طور که خداوند در قرآن سوره الاسراء آیه 81 می‌فرماید: «وَقُلْ جَاء الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ کَانَ زَهُوقًا و بگو حق آمد و باطل نابود شد، آرى باطل همواره نابودشدنى است».



وی تأکید کرد: هنگامی‌که در یک اتاق تاریک که ظلمت همه‌جا را فرا‌گرفته یک شمع روشن کنیم این شمع با نور بسیار کم خود باعث فرار تاریکی می‌شود وفعالیت‌های فرهنگی که روح ایمانی و دینی در آنها باشد نیز این‌گونه خواهد بود و باعث هدایت جامعه در مسیر درست می‌شود.



مدیر گروه کامپیوتر جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در باب نقش مؤسسات قرآنی و دستگاه‌های فرهنگی در نشر آموزه‌های دینی در شبکه‌های اجتماعی یادآور شد: اگر دستگاه‌های فرهنگی به‌طور گسترده در این شبکه‌ها فعالیت کنند باعث جذب کاربران به‌سمت صفحات به اشتراک گذاشته آنها می‌شود.



خسروی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های فرهنگی - دینی در فضای مجازی باید مستمر بوده و فقط به ایام خاص چون محرم محدود نشود تا در هر زمان نیاز روحی جامعه را تأمین کند.

captcha