کد خبر: 1340829
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۷
نخعی‌پور تأکید کرد:

خلأ مباحث دینی در فضای مجازی/ مبلغان از زبان هنر برای تبلیغ زیبایی‌های دین بهره ببرند

گروه فضای مجازی: مبلغانی که کار دین در فضای مجازی را بر عهده دارند باید با بهره‌گیری از زبان هنر مطالب و زیبایی‌های دین را به‌صورت عینی و ملموس برای مخاطبان عنوان کنند.


حجت‌الاسلام علیرضا نخعی‌پور، کارشناس مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، در باب انجام فعالیت‌های قرآنی در فضای مجازی گفت: امروزه ما باید فعالیت‌های قرآنی خود را در شبکه‌های اجتماعی پررنگ‌تر کنیم چرا‌که این شبکه‌ها در عصر حاضر مهم‌ترین وسیله ارتباط افراد است.



وی ادامه داد: امروز با توجه به فعالیت‌های گسترده‌ای که در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود و مخاطبان زیادی که در این شبکه‌ها وجود دارند نقش ما بسیار کمرنگ است و شاهد خلأ زیادی در این فضا هستیم، به‌گونه‌‍‌ای که گرچه گروه‌های زیادی در این زمینه فعالیت می‌کنند اما هنوز آنچه که توقع داریم انجام نمی‌شود.



فیلتر کردن برخی شبکه‌ها چندان مخاطبان را محدود نکرده است



کارشناس مشاوره حوزه علمیه بیرجند با اشاره به اینکه فیلتر کردن برخی شبکه‌ها چندان مخاطبان را محدود نکرده است، افزود: مخاطبان با هر نگاه و دیدگاه اعتقادی می‌توانند آنچه در ذهن آنهاست چه دینی و چه ضددینی را ارسال کنند و هیچ‌گونه محدودیتی ندارد.



حجت‌الاسلام نخعی‌پور تصریح کرد: در فضای مجازی دو نوع مخاطب وجود دارد مخاطبی که هدف او از حضور در شبکه‌های اجتماعی دفاع از دین و مضامین آن است و حرف دین را برای دیگران بازگو می‌کند و دیگری مخاطبی است که با گذراندن وقت خود در این شبکه‌ها حضور پیدا می‌کند.



وی با بیان اینکه کسانی‌که وارد فضای مجازی می‌شوند نوعی احساس نیاز در درون خود می‌کنند، گفت: این‌گونه افراد از اعتقادات دینی کمی برخوردارند و نمی‌توانند خود به سؤالات و شبهات در ذهن خود پاسخ دهند، بنابراین وارد شبکه‌های اجتماعی می‌شوند تا نیاز خود را رفع کنند اما برخی از شبکه‌ها از عدم آگاهی این‌گونه مخاطبان استفاده می‌کنند تا بتوانند بر احساسات آنها تأثیر بگذارند و بنیان‌های اعتقادی آنها را تضعیف کنند.



نخعی‌پور اظهار کرد: چون ما تنها استفاده‌کننده از این فضا هستیم قدرت لازم را نداریم و آشنایی با این فضا خواستار وقت است پس باید ما هنر و خلاقیت خود را در این زمینه بالا ببریم و با تدارک گروهی کارآمد مبانی دین را در فضای مجازی تبلیغ کنیم.



کارشناس مشاوره حوزه علمیه بیرجند با اشاره به اینکه شبکه‌های اجتماعی به‌ مراتب بعد فکری و رفتاری مخاطبان را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهند، اظهار کرد: افرادی که کار دین در فضای مجازی را بر عهده دارند باید بسیار دقیق و حساب‌شده عمل و مطالب را به‌صورت عینی و ملموس برای مخاطبان عنوان کنند.



بهره‌گیری از مفاهیم قرآن و سیره اهل‌ بیت(ع) برای تبلیغ دین در فضای مجازی



نخعی‌پور با تأکید بر اینکه پاسخگویی به سؤالاتی که مخاطب نمی‌تواند آنها را بیان کند و ذهن او را درگیر کرده است می‌تواند در بعد فکری وی تأثیرگذار باشد، اظهار کرد: مخاطبان نیاز به دریافت مباحث دینی دارند و بهترین منبع برای شناخت دین و ابعاد آن، از بین‌ بردن جهل افراد از طریق قرآن و سیره اهل‌ بیت(ع) است.



وی یادآور شد: امروزه با توجه به نیاز جامعه و حجم کارکرد دشمنان، فعالیت‌های انجام شده در زمینه ارائه مطالب و آموزه‌های دینی چندان چشم‌گیر نیست و باید مسئولان در این زمینه تلاش خود را مضاعف کنند.

captcha