سعید کسرائینیا، دبیر مرکز توسعه وبلاگنویسی دینی خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، درباره فعالیتهای قرآنی انجام شده در شبکههای اجتماعی گفت: شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی ظرفیتهای بسیار خوبی را برای تبلیغ دین بهوجود آوردهاند که میتواند از آنها برای رساندن پیام اسلام و شیعه به سراسر جهان استفاده کرد.
وی ادامه داد: ظرفیتهای فراوانی در قرآن نیز وجود دارد که اگر بهخوبی توسط مبلغان تفسیر و سادهنویسی شود میتواند پیام صلح و رشد را به دنیا مخابره کند.
ضرورت طرح مبانی اسلامی در شبکههای اجتماعی
دبیر مرکز توسعه وبلاگنویسی دینی خراسان جنوبی با بیان اینکه قرآن کتابی کامل و متناسب با نیازهای گذشتگان، حال و آیندگان است که متأسفانه در شبکههای اجتماعی کمتر به آنها توجه شده است، اظهار کرد: در شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی تعداد صفحات اندکی مشاهده میشود که به قرآن و مفاهیم قرآنی بپردازد و این مقوله باید مورد توجه ویژه مسئولان مجموعههای فرهنگی قرار گیرد.
کسرائینیا درباره فیلتر کردن برخی شبکههای اجتماعی گفت: همانطور که قبلاً بارها اشاره شده برخی شبکههای اجتماعی مانند فیس بوک، تویتر نقاط مثبت و منفی توأم با یکدیگر فراوانی دارند، بهگونهای که اگر این ابزارها در اختیار صاحبان اندیشه و فکر قرار گیرد فرصت محسوب شده و میتواند برای مجموعه انقلاب مفید باشد، اما دسترسی عمومی به این شبکهها بهنظر مفید نمیآید، شبکههای اجتماعی اسرائیلی و آمریکایی بهدنبال تهیسازی افکار جوانان ایرانی بوده تا بتوانند از طریق فروپاشی فرهنگی به اهداف شوم خود در ایران برسند.
اصحاب فرهنگ با رعایت ملزومات جنگ نرم به بیان اندیشههای دین بپزدارند
وی تصریح کرد: نباید این واقعیت را فراموش کنیم که این شبکهها باید میدان نبرد اندیشهها و افکار جبهه انقلاب اسلامی با جهان سرمایهداری بشود و اندیشمندان و اصحاب فرهنگ با رعایت ملزومات جنگ نرم به جای ترک میدان نبرد با قدرت و نشاط در این شبکهها حضور پیدا کنند.
دبیر مرکز توسعه وبلاگنویسی دینی خراسان جنوبی درباره نقش مؤسسات قرآنی و دستگاههای فرهنگی در نشر آموزههای دین در شبکههای اجتماعی گفت: همانطور که اشاره شد ما در میدان نبرد باید با برنامه و اتحاد وارد شویم همانطور که طرف مقابل با تمام قوا به میدان نبرد فرهنگی در شبکههای اجتماعی آمده است، این بدان معناست که باید کار ساختاری و تشکیلاتی شود تا به پیروزی برسیم، همانطور که در هشت سال دفاع مقدس تشکیلات نظامی خوب و انعطافپذیری داشتیم باید در جنگ نرم هم بهسوی کار گروهی میل پیدا کنیم.
کسرائینیا اظهار کرد: بهترین راه برای رسیدن به این تشکیلات ورود مؤسسات و سازمانهای متولی فرهنگ به این عرصه است و دستگاههای متولی به جای داشتن دغدغه رفع فیلتر شبکههای اجتماعی باید بهدنبال طراحی ساختاری مناسب برای حضور گروههای ارزشی به این شبکهها باشند.
اسلامپذیری؛ ثمره اتحاد مؤسسات قرآنی و دستگاههای فرهنگی در فضای مجازی
وی تأکید کرد: بیشک اگر مؤسسات قرآنی و دستگاههای فرهنگی برای نشر آرمانهای انقلاب اسلامی در شبکههای اجتماعی هماهنگ و متحد باشند میتوانیم موجی از اسلامپذیری و اسلامگزینی را بهجای اسلامگریزی بین کاربران این شبکهها شاهد باشیم.
دبیر مرکز توسعه وبلاگنویسی دینی خراسان جنوبی کارکرد و کارنامه عملکردی مؤسسات دینی در فضای مجازی را بسیار ضعیف عنوان کرد و گفت: ما در سالهای اخیر تنها بر سر فیلتر بودن یا نبودن یک شبکه دعوا داشتهایم اما در جبهه مقابل بهترین فیلترشکنها طراحی شده و رایگان در اختیار کاربران اینترنتی قرار گرفته است و در کنار این افزایش دسترسی کاربران ایرانی، اندیشکدههای جنگ نرم با محوریت صهیونیسم توانسته تأثیرات جبرانناپذیری را بر جوانان و خانوادههای این مرز و بوم بگذارد.