کد خبر: 4275297
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۹
معاون فرهنگی اوقاف خراسان‌جنوبی تأکید کرد

ضرورت ارائه تسهیلات به سرمایه‌گذاران پروژه‌های فرهنگی اوقاف

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین رحیمی گفت: با توجه به اهمیت فرهنگ و هنر در توسعه اجتماعی و اقتصادی، نیاز به راهکارهای نوآورانه و مؤثر برای تأمین منابع مالی این پروژه‌ها بیش از پیش احساس می‌شود و در این راستا، بررسی استراتژی‌ها و تجربیات موفق می‌تواند به بهبود فرآیند جذب سرمایه‌گذاری و ارتقای کیفیت پروژه‌های فرهنگی کمک کند.

حجت الاسلام رحیمی، معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبیحجت‌الاسلام والمسلمین حسین رحیمی، معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی به اهمیت جذب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های فرهنگی اوقاف اشاره کرد و گفت: برای این منظور، باید مجموعه‌ای از برنامه‌های راهبردی و اجرایی را در چند محور اصلی تدوین کنیم.

وی با تأکید بر لزوم تهیه بانک اطلاعاتی از املاک و دارایی‌های وقفی با ظرفیت فرهنگی افزود: این املاک شامل امامزاده‌ها، مدارس قدیمی، کاروانسراها و باغات تاریخی هستند. همچنین، باید طرح‌های توجیهی اقتصادی و فرهنگی برای هر پروژه به‌صورت بسته سرمایه‌گذاری ارائه شود که شامل هزینه، درآمد، مدت‌زمان بازگشت سرمایه و ارزش فرهنگی باشد.

رحیمی به ایجاد مشوق‌ها و تسهیلات برای سرمایه‌گذاران اشاره کرد و گفت: ما باید کمک و پیگیری معافیت مالیاتی برای سرمایه‌گذاران در پروژه‌های فرهنگی وقفی را در نظر بگیریم.

معاون فرهنگی اوقاف خراسان‌جنوبی همچنین بر ضرورت تنظیم چارچوب قانونی شفاف برای مشارکت سرمایه‌گذار خصوصی در دارایی‌های وقفی تأکید کرد و افزود: تدوین الگوی قراردادهای استاندارد مشارکت فرهنگی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

شناسایی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری

رحیمی درخصوص اهمیت بازاریابی و معرفی پروژه‌ها گفت: ایجاد پلتفرم آنلاین برای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری وقفی در حوزه فرهنگی و برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها با تمرکز بر وقف فرهنگی، می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاران کمک کند.

وی همچنین به ایجاد مراکز نوآوری فرهنگی در فضاهای وقفی برای حمایت از کارآفرینان فرهنگی اشاره کرد و افزود: جذب سرمایه‌گذار برای پروژه‌های نوین مانند گردشگری مذهبی، صنایع‌ دستی، تولید محتوا و هنر دیجیتال نیز از دیگر اهداف است.

رحیمی در ادامه به استفاده بهینه از منابع مالی موجود جهت توسعه فعالیت‌های فرهنگی پرداخت و گفت: باید یک رویکرد هوشمندانه، هدفمند و شفاف اتخاذ کنیم، اولویت‌بندی و هدف‌گذاری دقیق، تمرکز بر پروژه‌های پربازده و کم‌هزینه و استفاده ترکیبی از منابع مالی و ظرفیت‌های غیرنقدی و تبرعی از جمله این رویکردهاست.

تجربه‌های موفق همکاری میان نهادهای فرهنگی و بخش خصوصی

رحیمی در پاسخ به سؤالی درباره تجربه‌های موفق همکاری میان نهادهای فرهنگی و بخش خصوصی، به چند مدل موفق اشاره کرد و گفت: برای مثال، قرارداد مشارکت در ساخت و بهره‌برداری از مجموعه‌های فرهنگی چندمنظوره، اجاره بلندمدت با تعهد فعالیت فرهنگی و سرمایه‌گذاری مشترک در تولید محتوای فرهنگی از جمله این تجربیات هستند.

رحیمی بر لزوم تعیین معیارهای دقیق، شفاف و قابل سنجش برای انتخاب پروژه‌های فرهنگی که ارزش سرمایه‌گذاری دارند، تأکید کرد و گفت: این معیارها باید به‌گونه‌ای باشند که هم از منابع مالی به‌درستی استفاده شود و هم بازده فرهنگی و اقتصادی مناسبی داشته باشند.

انتهای پیام
captcha