کد خبر: 4222218
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۵
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد

شاخص‌های نامزد اصلح بر مبنای آموزه‌های قرآن باشد

دبیر عملیات‌های فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه انتخابات مظهر حضور مردم، توانایی و اقتدار ملی کشور است، گفت: گفت: تبیین شاخص‌ها و ویژگی‌های نامزد اصلح باید بر مبنای آموزه‌های قرآن، معارف اهل بیت(ع) و بیانات امام راحل و رهبر معظم انقلاب باشد.

حجت الاسلام حسن صفری، دبیر عملیات‌های فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبیحجت‌الاسلام حسن صفری، دبیر عملیات‌های فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی با بیان اینکه انتخابات مظهر حضور مردم، توانایی و اقتدار ملی کشور و نظامی مستحکم است، گفت: انتخابات فقط یک پدیده سیاسی نیست؛ تبیین جایگاه مردم و انتخابات در حکومت اسلامی و مردم‌سالاری دینی بر مبنای آیات قرآن کریم و معارف اهل بیت(ع) با محوریت حق تعیین سرنوشت به‌مثابه یک حق الهی تفویض شده به مردم است.

وی با اشاره به اینکه در نظام مردم‌سالاری دينی ميان اراده‌ خدا و اراده‌ مردم تعارضی وجود ندارد، افزود: مردم هم در حدوث و هم در بقای حكومت دارای نقش مؤثرند و می‌توانند آزادانه برای آینده خود تصمیم بگیرند و در توسعه، آبادانی و پیشرفت کشور ایفای نقش کنند.

اهمیت مشورت از دیدگاه قرآن

دبیر عملیات‌های فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی گفت: قرآن كريم در موارد متعددی مسئله‌ رأی مؤمنان را مطرح و اهميت آن را مورد توجه قرار داده است؛ برای نمونه در آیه 38 سوره‌ شوری می‌‌فرماید: «مؤمنان كارهای خود را با نظرخواهی از يكديگر انجام می‌دهند.» در این آیه واژه‌ «امر» همه‌ كارها، به‌ويژه امور اجتماعی، سياسی، نظامی و اقتصادی را دربر می‌گیرد. 


بیشتر بخوانید:


صفری ادامه داد: در روايات اسلامی نيز همواره بر توجه به نظر مردم يعنی آرای عمومی در امور اجتماعی به‌ويژه در امر حكومت تأكيد شده است و دين اسلام به مردم سفارش كرده در امور اجتماعی و سياسی دخالت كنند.

وی درخصوص تبیین ظرفیت و رسالت جامعه قرآنی کشور در ایجاد شور و نشاط انتخاباتی در جامعه نیز گفت: باید توجه داشته باشیم که انتخابات و به‌طور مشخص انتخابات ریاست جمهوری، یکی از مهم‌ترین روش‌های گزینش نخبگان سیاسی برای سپردن سرنوشت کشور در تمامی حوزه‌های مدیریتی در کشور است، از این‌رو یکی از رویدادهایی که با توجه به تأثیرات درون و برون‌مرزی آن، نیاز به نقش‌آفرینی همه گروه‌های مرجع دارد. طبیعی است که فعالان قرآنی کشور که طیف عظیمی از اساتید، معلمان، قاریان، حافظان و پژوهشگران فرهیخته و بصیر را شکل می‌دهند، لازم است برای شکل‌گیری یک انتخابات پرشور و سالم تلاش کنند. 

حکومت قرآنی؛ هدف از تشکیل جمهوری اسلامی ایران 

دبیر عملیات‌های فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی گفت: جمهوری اسلامی ایران که نهال نوپای آن با اهدای خون پاک جوانان به ثمر نشست بر پایه قرآن کریم و با هدف تشکیل حکومت قرآنی شکل گرفت و بر همین اساس، حاکمان آن نیز باید شخصیتی مطابق با آموزه‌های ناب اسلام و قرآن داشته و بتوانند با اتخاذ رویکردهای قرآنی مسائل کشور را راهبری و مدیریت کند.

وی با بیان اینکه همه ما برای ایجاد شور و نشاط انتخاباتی در جامعه وظیفه داریم، ادامه داد: با توجه به مقبولیت جامعه قرآنی در بین مردم این گروه می‌توانند با تبیین آیات قرآن و ترویج مبانی الهی و القای حس امید در دل و جان ملت ایران، نقش تعیین‌کننده‌ای را در حضور حداکثری در انتخابات داشته باشند، چراکه با توجه به روایت: «کلکمْ راعٍ وَ کلکمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِیتِهِ»(بحارالانوار، ج۷۲، ص۳۸) آحاد ملت باید در تعیین سرنوشت خود و جامعه نقش مؤثری ایفا کنند. 

صفری با بیان اینکه تبیین شاخص‌ها و ویژگی‌های نامزد اصلح باید بر مبنای آموزه‌های قرآن، معارف اهل بیت(ع) و بیانات امام راحل و رهبر معظم انقلاب باشد، افزود: امامین انقلاب بارها به اقتضای جایگاه رهبری جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی‌های ایام منتهی به انتخابات شاخص‌هایی را برای شناخت نامزد اصلح، برای مردم بیان فرموده‌اند که از جمله مهمترین آن‌ها این است که توان مدیریت اجرایی کشور را داشته باشد و بتواند بار سنگین اداره مملکت را به دوش بکشد، یعنی فردی که وارد میدان می‌شود علاوه بر برخورداری از توان اجرایی قوی باید توانایی کشیدن بار سنگین اداره مملکت را داشته باشد و آنچه در قانون اساسی به‌عنوان صلاحیت این امر بیان کرده و شورای نگهبان بر روی آنها تکیه دارد، برخوردار باشد و وابسته و دلبسته‌ به نظام و قانون اساسی باشد. 

وی بیان کرد: از دیگر ویژگی‌ها این است که نقاط قوت امروز را منهای نقاط ضعف موجود داشته باشد، یعنی رئیس‌جمهور هر دوره‌ای باید امتیازات کسبی و ممکن‌‌الحصول رئیس‌جمهور قبلی را داشته باشد، ضعف‌های او را نداشته باشد والا شرایط لازم برای تصاحب این جایگاه خطیر را نخواهد داشت. 

دبیر عملیات‌های فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی گفت: معتقد به قانون اساسی و دارای روحیه مقاوم در برابر دشمنان باشد، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مدظله العالی) می‌فرمایند: «نامزد انتخابات اولاً باید به خدا و به این انقلاب و به قانون اساسی و به این مردم ایمان و اعتقاد داشته باشد؛ ثانیاً دارای روحیه‌ مقاوم باشد.» بعد می‌فرمایند: «کسانی که در رأس قوه‌ اجرائی قرار می‌گیرند، باید کسانی باشند که در مقابل فشارهای دشمنان مقاوم باشند؛ زود نترسند، زود از میدان خارج نشوند؛ این یکی از شرط‌های لازم است.»

سیاست‌ اقتصادی رئیس‌جمهور مبتنی بر اقتصاد مقاومتی باشد

صفری ادامه داد: سیاست‌های اقتصادی رئیس‌جمهور آینده مبتنی بر اقتصاد مقاومتی باشد، یعنی دولت حاکم بر جمهوری اسلامی باید دارای اقتصادی باشد که در ساخت درونی خود مقاوم باشد، توان ایستادگی در مقابل شرق و غرب را داشته باشد و با تغییرات گوناگون در نقاط مختلف دنیا متلاطم نشود. به فرموده مقام معظم رهبری «رئیس جمهوری که می‌خواهد این کشور بزرگ را اداره کند باید این راه پرافتخار را به کمک مردم و برای مردم طی کند.»

وی با اشاره به اینکه منتخب مردم باید بابرنامه، باتدبیر و باحکمت باشد، گفت: نامزد اصلح باید مهذب به اخلاق باشد، توانایی انجام کار بزرگ مدیریت عالی اجرایی کشور را داشته باشد. به حاشیه‌ها نپردازد و وعده بی‌مبنا ندهد.  

دبیر عملیات‌های فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی یادآور شد: یکی از موفق‌ترین نامزدهای ریاست جمهوری که توفیق خدمت به مردم ایران را پیدا کرد و آراسته به این صفات بود شهید جمهور آیت‌الله رئیسی بود؛ کسی که علاوه بر تهذب و تلاش شبانه‌روزی مؤثر در جهت رفع مشکلات مردم، حاشیه‌سازی‌ها و بی‌انصافی برخی سیاسیون و رسانه‌های بی‌انصاف داخلی نیز نتوانست خللی در مسیر خدمت او ایجاد کند و در راه خدمت مستمر و بی‌منت به مردم به فیض شهادت نائل آمد.

گفت‌وگو از سپیده قلندری

انتهای پیام
captcha