
به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی ادارهکل دامپزشکی خراسانجنوبی،
محمدعلی بخشی کارشک، مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی گفت: ۲۵ اکیپ ثابت و ۳۵ اکیپ سیار با حضور ۲۵ دکتر دامپزشک، ۶۲ بازرس بهداشت گوشت و ۱۴ ناظر شرعی برای ذبح در کشتارگاهها و نقاط تعیین شده در شهرستانها برای ذبح دام مستقر شدند و در روز
عید قربان خدمات رایگان به مردم ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه تیمهای دامپزشکی از صبح امروز فعالیت خود را در شهرستانها آغاز کردند، افزود: برای جلوگیری از انتقال بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان بهخصوص بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو توصیه میشود مردم دامهای قربانی خود را در کشتارگاه و یا مکانهای تعیینشده با نظارتهای بهداشتی و شرعی ذبح کنند.
بخشی با تأکید بر اینکه گوشت تهیه شده ۲۴ ساعت و جگر ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس مصرف شود، بیان کرد: با نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچالی خطر انتقال بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو از بین میرود و همچنین توصیه میشود در هنگام آمادهسازی و قطعهبندی گوشت حتماً از دستکش و لوازم حفاظت فردی استفاده شود و پس از اتمام کار تمام لوازم کار شستشو و ضدعفونی شود.
به گفته وی مردم از مصرف گوشت و جگر نیمپز اکیداً خودداری کرده و حتماً در زمان طبخ بهویژه جگر از مغز پخت بودن قبل مصرف اطمینان داشته باشند.
بخشی با تأکید بر اینکه به دلیل احتمال انتقال بیماریهایی از دام به انسان، هرگونه کشتار خارج از کشتارگاه و چرخه نظارتی دامپزشکی ممنوع است، گفت: هماستانیها در صورت وجود هرگونه سؤال با شمارهگیری ۱۵۱۲ با کارشناسان دامپزشکی در سراسر استان ارتباط برقرار کرده و مشاوره لازم را دریافت کنند و در صورت نیاز بازرسان بهداشتی دامپزشکی در محل حضور خواهند یافت.
انتهای پیام